Škôlka, kašeľ a sople

mirkaknm
15. sep 2021

Ahojte, asi nie som jedina komu zacala dietatko chodit do skolky a uz mame sopliky a kasel.
Dcerka 3 roky, soplik ma uz 2.tyzden. Najskor take riedke, bola bez kasla. Ked sa to zhorsilo,zacali sme davat Solmucol a Sinupret. Zabralo a sople takmer uplne zmizli. Akonahle sme douzivali Solmucol a vysadili ho, vratilo sa to. Sople su huste, je ich vela a v noci sa ide dcerka zadusit, dlho nespi kvoli kaslu. Neviem povedat ci to je suchy alebo vlhky kasel,lebo ona nevie vykaslat.
Dala som jej dnes v noci Kalciovy sirup. Poradte co by mohlo pomoct. Dakujem

pininka1
15. sep 2021

@mirkaknm to uz asi bude na lekara ked je to takto dlhe, aspon crp urobit, ci to nieje bakterialna infekcia. Nam najviac pomahaju fenistil kvapky a pamicon do nosa, resp uniflox, ale to vsetko ti musi dat lekar.

mogaa
15. sep 2021

@mirkaknm tak v prvom rade dieťa dať do škôlky až keď bude uplne zdravé, lebo ak nie je uplne ok tak po návrate do škôlky sa mu to vráti...a súhlasím , zajtra už pediater na CPR...urobí CRP a ak bude treba dá ATB....kým je doma, hoci je pekne nemala by chodiť von a ak tam račej dlhý rukáv miest trička a nebehať....môžete skúsiť aj Imunoglukan, prípadne Cebion, D-čko asi dávate...ono v škôlke to taktoprvý rok jednoducho býva, z choroby do choroby....

mogaa
15. sep 2021

ak by to bolo často na ATB, tak račej zvážiť odklad škôlky o rok...

mabenn
15. sep 2021

@mirkaknm minule ked tak syn bol dlho chory resp to vyzeralo na zadnu nadchu, zabral az domaci cibulovy sirup...a po nejakom case uz aj trosku na vzduch nech mu to vytaha von...mne doktorka po tyzdni uz kazala sinupret vysadzovat, toto by som si overila...a cas samozrejme, treba naozaj doliecit poriadne lebo sa to vrati v horsom

maggie1978
15. sep 2021

📌

zuzudrnda
15. sep 2021

Na jar mal syn opakovane soplik. Draci sirup pomohol. Rhinogermina - nosove probiotika maju dobry popis. Este som ich neskusala.

dankanka
15. sep 2021

@mirkaknm ja davam na noc aj paralen..

stanulienkat
15. sep 2021

No v skolke to bude choroba mesiac, co mesiac. My sme to tak mali cele 3 roky. Nic nenarobis.

dory11
15. sep 2021

Treba podporiť imunitu vitamín už počas liečby aby sa chorá nevracal po vysadení liekov a ísť k lekárovi keď to tak dlho trva ak vám dá ATB tak dáke probiotiká
Ak chcete vedieť viac kľudne môžem poradiť ale v súkromnej správe prajem pekný deň a malému skôr zotavenie

yoxinka
15. sep 2021

@mirkaknm
Ahoj, mám tri deti. Keď prvé dieťa začalo chodiť do škôlky, do týždňa sopel, ja panika. Hneď som ho nechávala vždy doma. Raz ma pristavila učiteľka a povedala mi, nech ho nenechávam furt doma s každým sopľom, lebo to ho môžem nechať doma rovno celý rok. Syn býval najviac chorý, ale nejaké také neurčité sople a kašle som ho doma nenechávala potom. Jasné, keď mal teploty a takto, tak áno. Keď sa narodilo druhé dieťa, hneď schytalo niečo, čo si môj syn ani nevšimol (imunita) a malá bola najviac chorľavá asi tie prvé dva roky, čo pochytala každú somarinu, ktorú dovliekol malý zo škôlky, uňho sa to prejavilo tak, že 2x kýchol a bolo po chorobe. Teraz mám školáka, škôlkarku a 2,5 ročnú. Tá keď mala 2 mesiace, skoro sa mi zadusila (staršia dcéra priniesla zo škôlky, jej nebolo nič). Tiež si odkrútila nejaké choroby, keď bola bábo, ale bolo toho podstatne menej. Ja som prestala dávať aj všetly sirupy na kašeľ, lebo som vypozorovala, že so sirupom či bez, trvá to rovnako dlho. Aby ma tu zas niekto nechytal za slová, jasné, keď je dieťa choré, aj lekár, aj lieky, aj sirupy aj všetko … Ale moja skúsenosť je taká, že imunita sa proste musí naučiť, je to pre ňu strašný šok byť zrazu v škôlke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2710
15. sep 2021

@mirkaknm my sme malý prvý rok v školke tiež taky, týždeň v školke, dva týždne doma a tak stále dokola! Potom mi susedka povedala, že nech dávam C, aj som dávala, ale ze nech začnem už začiatkom augusta, keď ešte nieje v kolektíve! Druhý rok bol lepší, tretí rok ešte lepší a štvrtý rok dokopy vôbec nechodila kvôli covidu! Teraz začala školu, tak dúfam, že zas nebude viac doma ako v škole, lebo to by už bol väčší problém!
Nam dosť pomohlo jazvecie sadlo, najlepšie priamo od poľovníka, ak máte niekoho v rodine, potom cibulovy čaj alebo sirup a teraz som narobila sirupu z rymovnika, ten je ze vraj tiež výborný

denda007
15. sep 2021

Skúste vysadiť mlieko, to zahlieňuje

dankanka
15. sep 2021

@yoxinka u nas v skolke uz pri naznaku prechladnutia, musi ostat dieta doma..myskim ze tak je to vo vacsine skolok..

ivanka12311
15. sep 2021

Ja by som poradila fenistil kvapky (sú na predpis) nebude ju v noci tak dusiť, hedelix alebo prospan sirup (trifed je mega v tomto 👌na predpis ),do nošteka otrivin 0,5% s ružovým vrchnáčikom

lenka2710
15. sep 2021

@dankanka no možno teraz ako začal covid, ja si pamätám, keď začala mala chodiť do škôlky, tiež som ju nechávala doma pri každom náznaku choroby! Koľkokrát som prišla do šatne a deti kaslali, alebo im žlté ba nebodaj zelené sople z nosa valili a nikto to neriešil! Kamoška dokonca nemala kde malú nechať, tak jej dala ráno antibiotika a takú ju poslala do škôlky 🤦‍♀️ a teraz nebodaj dieťa kychne a už učiteľka vola, aby si po dieťa rodič prišiel, predtým to nikomu nevadilo 🤷‍♀️

dankanka
15. sep 2021

@lenka2710 hej no..ale to s atb mi pride uz cez..ved aj tomu dietatku musi byt zle. Nastastie mam chapavrho zamestnavatela a pracu za pc, vzdy ked mala mala sople, robila som z domu..

lenka2710
15. sep 2021

@dankanka samozrejme, ale zas na druhej strane, nie každý má prácu ktorú môže robiť z domu 🤷‍♀️

dankanka
15. sep 2021

@lenka2710 rozumiem..napriek tomu, s antibiotikami dieta do kolektivu nepatri.. okrem toho ze je unavene a potrebuje byt doma, v klude, nakazi zdrave deti.. naco je to cele dobre?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinapipina
15. sep 2021

@mirkaknm aj keď j byval prvy rok stale chorý,dr pórom poradila imnuoglukan sirup,a minuly rok nebol chorý vôbec 😀

lenka2710
15. sep 2021

@dankanka ved jasne, ze to dieťa sa tam musí zle cítiť, ja som malú vždy ešte aj po dobrati antibiotik nechala tyzden doma, nech sa dolieči, rozpapa atď! Ale teraz je to naozaj prehnane, pre každý sopeľ doma! Ja tiež keď prídem ráno z vonka do bytu, tak mi tecie z nosa, je teraz také počasie

nwnw
15. sep 2021

@mirkaknm tu sa 📌. Tiez mame sopliky po 2 dnoch v skolke. Ked idem k Dr s tymto, tak ma vysmeje, ze je to normalne ze sa trenuje imunita. Len skolka po 5 dnoch absencie chce doklad od Dr.
CRP negativne a trva to vzdy 2 tyzdne. Vdaka Covidu uz nemoze ist doeta do skolky ani s mikro soplom.

mirkaknm
autor
16. sep 2021

Tak dnesna noc bola velmi tazka. Taky zachvat kasla, ze sa isla az povracat. Nakoniec bud uz zaspala z unavy alebo pomohlo dokoran otvorene okno.

zlatyk16
16. sep 2021

@mirkaknm moj syn minuli rok nastup do skoly tyzdnen vydrzal a doma , a tak dookola 3dni v skolke tyzden doma a tak mesiac sa to tahalo, tak som sa nasrala nahala ho dva tyzdne doma nak to prelieci riadne mali sme pokoj ... teraz zase boli sme.chori 5 dni do skolky a je zase doma sople kasel

monicka144
16. sep 2021

Hmm teraz je proste také soplavé obdobie, no to podľa mňa ako každý rok na jesen. Len sa to inak berie, keď zas korona naberá na sile

aida4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika0915
24. sep 2021

@ivanka12311 ten otrivin uvoľní nos na noc? Hľadám a neviem nájsť sprej po ktorom by syn mohol aspoň v noci dýchať

fiafia
25. sep 2021

@mirkaknm podľa mňa aspoň na nieco je tá korona dobrá. Netoleruje sa to,čo sa predtým mlcky prehliadalo. Žiadne soplave,kaslave dieťa do škôlky/školy nepatrí. Žiadny rodič nemôže predsa zaručiť bez sterov a pod,že je to len obyčajný sopel.moja dcéra niekde schitala moraxellu bacila a celkom dlho nám robila šarapatu. A o téme autorka my sme prvý rok po nástupe do škôlky boli viac doma ako v škôlke. Dosť x to bolo ma ATB. Bolo to zle obdobie. Nám na imunitu pomohlo Bronchovaxom a dávam klasiku D,C. Treba vydržať ono sa to časom bude lepšie

fiafia
25. sep 2021

@monika0915 nasivin nezaberá?