Pekny den prajem. Prosim vas, ako by ste riesili, alebo da sa vobec riesit to, ze zo skolky stale dieta nosi dost zavazne choroby?? To fakt kazde dieta ktore chodi do skolky tak musi prejst ochoreniami ktore casto krat dostane cela rodina? Minuli rok mala pol roka bojovala so streptokokom ktoreho mali v skolke, po polroku sme ho dostali vsetci a zobrali cela rodina atb ,dva mesiace nenavstevovala skolku(nikto ani raz chory)... chvilu potom ako nastupila dostala hemophila (neviem ci som dobre napisala)samozrejme zasa sme ho mali cela rodina.. ale nejako sme to zvladli s vitC, kapucinkou, cajmi. potom zasa doniesla nieco co sme dostali vsetci, ale to len nejaka viroza.. proste vzdy postupne v priebehu mesiaca si to vsetci popodavame.. 3 mesiace nechodila do skolky(nikto ani raz chory).. po lete nastupila do skolky a zasa chora, od septembra kazdy mesiac a nie len ona ale cela rodina zasa.. viem ze pred nastupom do skolky bola ok pretoze sme boli na vysetrenia, aj na krv a bolo vsetko super.. a teraz sme zistili ze ma plucne chlamidie(v auguste negativne), zasa sa liecime cela rodina atb pretoze sme 2 tyzdne ok a tyzden kasleme. a to sa opakovalo 3x po sebe od polovice septembra-kazdy clen rodiny 3x!!!!!! teraz berieme vsetci atb minimalne 3t.. ale ja to uz NECHCEM podstupit znova.. kym nenastupila do kolky tak sme chory neboli nikto, za 10rokov som mala mozno raz chripku, mala od narodenia po skolku raz zapalene usko ked jej sli 4stolicky naraz. ked skolku nenavstevuje je zdrava. v skolke vydrzi max 2tyzdne. DR vravela ze niekedy ked zacinala tak celu skolku poslali na vysetrenie.. teraz nato nemaju pravo. Skusali sme snad vsetko mozne aby sme nemuseli brat atb.. a proste uz zasa ich musime brat vsetci.. Skusala som etericke oleje dotera, vitC, imunoglukan, arkodefence, caje na podporu imunity/dlhodobo, ja som brala reishi, smoothies/dlhodobo. V skolke tieto choroby koluju lebo bohuzial su tam aj chore deti ktore rodicia nemaju kde dat. Ja moju do konca roka do skolky uz nedam, chcem mat pekne Vianoce a nie zasoplene.. Poradte CO MAM ROBIT
My sme na tom presne tak ako vy. Vkuse sme chori a uz sme boli kvoli skolke aj v nemocnici. Tam je vzdy nieco:bud angina,streptokok,kiahne alebo rozne virozy. Som z toho tiez znechutena ako ty. Chodite k imunologovi? My ano a aj nam pomaha Isoprinosine ale teraz to mam do syna pchat roky aby neochorel? Ved vsetko je chemia.... Najlepsie je veru nechodit do skolky. Akonahle zacneme chodit,o tyzden sme zas u pediatra. Neviem ti poradit.
@hrozienko12 podla mna ty sama nieco zmozes tazko, myslim to v tom zmysle, ze kazda rodina tymto prejde, ked je dieta v skolke nachyta vsetky choroby, no to je dosledok aj toho, ze v kolektive sa vsetko rychlo rozsiri, ale aj to, ze rodicia daju chore dieta, ktore ma byt doma do skolky...ja sama som po nastupe do skolky bola dva tyzdne v skolke a dalsie doma, to u nas v rodine asi u kazdeho najmensieho clena prebehlo....
dcérka chodí teraz 3.rok do škôlky a až teraz sa to zlepšilo, od sept. bola len raz nachladená, no prvé dva roky v škôlke vydržala stále max. týždeň, celková bilancia 18krát chorá počas jedného škol.roka!!! (aj nosnú mandľu jej vyberali, aj na imuno sme chodili, stovky eur na rôzne imunoglukány sme minuli...a nič nepomohlo). Mladší syn samozrejme všetko od nej chytili a veľa krát aj my s mužom. Aj manžel nakoniec skončil na imunológii a testy vôbec nepreukázali zníženú imunitu ani jemu ani deťom. Asi ozaj si tým veľa rodín musí prejsť.... Kamoškin syn podobne ako my, až ten tretí rok v škôlke bol už ok...
@hrozienko12 - ahoj, tiež si myslím, že sa s ým nedá nič robiť, too je viac-menej bežný škôlkársky scenár - podávanie chorôb. U nás momentálne v škôlke šarlach a kiahne 😒
Jedine, čo sa dá asi - zvyšovať imunitu otužovaním ešte, možno skúsiť saunu, plávanie, odolnosť, a ak je to také zlé, ako píšeš, lebo tých ATB sa mi u Vás zdá už ozaj dosť, tak asi by som to riešila nejakou opatrovateľkou v minikolektíve. Aby bola dcérka aj medzi rovesníkmi, ale zase menej detí, možno by stačilo aj 1-2 detičky.
My tak isto. Ked dcéra nechodí do kolektívu, je zdravá. V kolektíve vydrží tyzden a zase 3tyzdnova choroba. Už sme okrem viroz mali stafylokoka, streptokoka, hemofila, moraxelu, klebsielu a iné 'chutovky'. Neviem ist ani do práce, lebo mi malú nemá kto strážiť. Vystriedali sme 3 škôlky, ale všade je to to isté. Napchavam ju všetkými možnými prostriedkami na podporu imunity. Doktorka mi tvrdí, že mala nemá zníženú imunitu, lebo máva dobrý priebeh chorôb. Ale kým sa dostane zo soplov a kaslov, nekonečné to trvá. A celá rodina ochorieme tiež. To mi ale potvrdili viacerí, že skolkarske obdobie býva najhoršie. Už len vydržať asi...
@hrozienko12 len bohuzial, nie kazdy vie, ze to.dieta v sebe toho bacilama, vies, je vela bacilonosicov bez klinickych prejavov, ani nevedeia, ze to v sebe maju. Ja tiez keby som nepotrebovala zdravotny preukaz,ani nseviem, ze mam streptokoka, nic mi nebolo
Aj u nas to tak bolo. Zakazdym skoro 40-ky horucky. Prvy rok bola dcera v skolke 4 mesiace za cely rok. Mladsi syn vsetko chytal od nej. Druhy rok to uz bolo trosku lepsie a tento treti sa zatial drzi. Jedna lekarka na krcnom mi hovorila, ze dieta v skolke ma byt chore, aby bolo potom v skole zdrave. Ide o to, ze si buduje imunitu. Ale tiez mi nebolo vsetko jedno, ked mala na Vianoce vysoke horucky, zimnice, ani sme si ich poriadne neuzili. A tiez mala velakrat antibiotika. Snad sa to casom zlepsi 🙂
sevaste babule
co pisete, to sme mali my minuly rok, syn nastupil do skolky, dovtedy zdravy ani prd mu nebolo a zacalo to, sople,
z toho kasel, potom sa v noci vzdy povracal, ako mu to stekalo a dovidenia, dcera malá od neho to vzdy drapla
jej to zatieklo do usiek, bum zapal uska opakovane, vybrala troje ATB
uz sme nevedeli, co, s manzelom sme boli zufali, vedela som vymenovat 20 druhov sirupov na kasel a ani jeden nezabral, mala som toho plne zuby
tak som si povedala, ze to risknem a skusime tu vivi aloe, / JUST / je sice draha, ale cert ho zober, skusila som, nasadila som im obom v januari, na konci januara este malá doniesla daku virozku zvonku, tak mali len teplotky, tri dni a bolo po tom ani ziadne atb nebolo treba dostala to starka od nich, ta lezala tyzden ako poleno, na totalku odpalena aj s antibiotikami, potom som jej tiez uliala vivi aloe, lebo mala hrozne zachvaty kasla, aj kasel to zastavi, moja osobna skusenost, mala som taky, ze mi az zilky v ociach praskali
a decka odvtedy su ok, mozu na nich nakaslat, mozu byt v blizkosti soplavych deti, nic nic nic, drzia sa, nechala som ich do maja, potom som vyhodila vivinu na leto a od septembra su znova nastaveni, syn nechybal ani den, su v poriadku
eukasol na tricko - je to eukalyptovy sprej, ked das jeden strek na tricko, spravi okolo telicka akoby taku ochrannu eukalyptovu bublinu a chrani ten organizmus, eukasol zabije v priestore cca 70% streptokokov a stafylokokov
u mna len spokojnost
ak zaujalo
mrknite www.justnahrin.sk
http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/perla-...
a mame tu aj skupinku JUST, ak by ste mali zaujem, su tam postrehy a skusenosti viacerych babul, co ficia na juste a su nad mieru spokojne
https://www.modrykonik.sk/group/7197/
ste srdecne vitane
krasny dnik prajem
Mali sme to isté doma, syna som kvôli tomu do škôlky nedávala, lebo ani týždeň nevydržal a tri týždne doma + celá rodina. Ale do predškolskej už musel ale to sa veľa nenachodil lebo bol chorý. Všetky výsledky, odbery zbytočné trápenie dieťa zdravé ako repa. Len mali v škôlke niekoho kto bol bacilonosič a nemal príznaky, no čo už ako ho nájdete? Len nevyberajte deti zo škôlky kvôli tomu, lebo my sme preležali aj celý prvý ročník a synovi to strašne chýbalo, doučovali sme sa celé leto.Len to bolo super, že v lete nikdy chorý nebol ani raz, aj keď chodil medzi deti. Mali sme všetko možné aj hnusný šarlach, čo je hrôza skončili sme v nemocnici a doteraz ho bolia nohy ☹ Trápili nás laringitídy.Plno peňazí za sirupy na imunitu, vitamíny a všetko čo existuje. Ono darmo ho zoberiete zo škôlky keď je predpoklad, že s tými deťmi pôjde aj do školy. Ale čo chcem napísať je že vydržte ono to naozaj prejde / ja som tiež nechcela veriť keď mi to hovorili/. Syn je druhák a nebol ešte ani raz chorý od začiatku roka. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Vydržteeeeeeeeeee bude to O.K.
@hrozienko12 nechat dieta doma (predlzena rodicovska) ... ak mate byt vsetci tak to aj mozno vyjde lacnejsie nez neustale pnky a kupovanie liekov ... vekom sa to zlepsi. mozes este skusit aj nechat si u imunologicky predpisat speci lieky na imunitu (imunor, ribomunyl a pod.)
@hrozienko12 ak sú tie potvory vážne, dr. to može nahlásiť na hygienu, že to a to sa vyskytlo tam a tam,
inak niečo podobné som mala aj ja, malá nastúpila do školky, po mesiaci sople, u dr. výter, ATB, maródka (so soplom 😀 ), kontrolný výter v poriadku, išla do školky, o tri dni znova sople, ešte ma učiteľka obvinila, že malá nebola doliečená, volala som dr. a tá mi povedala, že to by musela ísť na výtery celá školka, preliečiť sa, znova výtery a to je nereálne. že je zbytočné do malej pchať lieky. tak tam malá chodila so soplom ako ostatné deti. keď bola vo veľkej, už nebola ani raz chorá.
moja dcera kde chodila do skolok (teraz je v 3 kolektive), nikde neriesili to, ze tam chodili deti so soplom a kaslom. nehovorim, ze nejake zelene sople tahajuce sa po kolena, ale inak z toho nerobili vedu.
vzdy som dceru nechala doma az kym nebola naozaj doliecena, ale nie vsetci to tak robia.... najhorsie dni nechaju dieta doma a potom sup do skolky. chapem, ze niektori nemaju riesenie co s detmi, ked musia do prace. ale mrzi ma, ze takto je dcera 1 tyzden s detmi a 3 tyzdne doma.
rada by som nasla skolku, kde by chodili len zdrave deti, ale taku nepoznam.
to iste, ked ideme na gymnastiku - sople a kasle pocut aj zo saly. takze by som malu musela izolovat nielen od skoky, ale vsetkeho kontaktu s inymi detmi.... a to nechcem. takze si to musime pretrpiet 😒
@hrozienko12 Boli sme na tom podobne. Do roka sme brali 9 antibiotik - podotýkam, že vzdy az po vyteroch, v ktorých bol zakazdym hemophil influance, ktorý nám robil strasne nadchy a zelene sople a streptokok neviem aky. Na ORL z nas bola doktorka zufala, boli sme tam nonstop. Chytali sme to cela rodina, dokonca aj starí rodicia. Mne uz bolo do placu, vkuse na liekoch. Krcna doktorka usudila, ze jednoznacne musia mat v triede bacilonosica, ktoremu ocividne tie pliagy bacily nic nerobili. Trapili sme sa takto 2 roky. Skusali vsetko mozne aj nemozne. Prosila som pediatricku, ci sa nedaju zabezpecit vyteri ceu hygienu v celej triede, ze si to kludne aj zaplatim. Nepochodila som. Vraj je to pravne neriesitelne, rodiacia by museli dat suhlasy vsetci, a bla bla bla. Po 2 rokoch trapenia ich v skolke prerozdelili, nove deti, novy kolektiv a nase dieta zrazu relativne ok ( angina 1 X do roka a zelene sople s Hemophila 1 X). Inak zdravý cely rok !!!!!! Ale ja sa uz nicomu necudujem, lebo poznam aj matky, ktorým doktor napise ATB a deckam ich proste nenasadia, lebo vsak naco pchat do nich take svinstvo ????!!!!!! Ma ide rozdrapit od zlosti !!!!! A toto su vsetko nepreliecene deti !
Prednedávnom som čítala o zdravej škôlke. http://www.familia.sk/193/zdrava-skolka-spravne-miesto-pre-vase-dieta/. Myslíte že jednorázové vyčistenie naozaj môže pomôcť a to všetko sa aj oplatí? Koľko jej tá nálepka "zdravá škôlka" vydrží? Veď choré deti prichádzajú v podstate nonstop.
@smeja737 zdravá škôlka???? to je všetko len bla bla bla, lebo zdravá škôlka nikde neexistuje. Deti sú furt choré a naďalej nosia mamičky choré deti do škôlky lebo ich nemá kto postrážiť a do práce mamičky chodiť musia.... no comment!
Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...
Tak my máme ten istý problém. Od októbra sme chorí, nielen malý - ale postupne to dostala celá rodina, až na moju staršiu štvrtáčku. Z výterov haemophilus infuenzae...Atb vždy krásne zabrali (už štvrté) a po troch dňoch od dobratia ( a to malý nebol vôbec v školke ) znova, horúčky, sople a mega kašel...už som zúfala, neviem čo robiť...Teraz nám krčný nasadil broncho-vaxom - tak uvidíme, má niekto podobnú skúseonsť ? Podotýkam, že kým malý nechodil do školky, bol chorý tak 2-3 x do roka, z toho tak 1x atb bral maximálne.
@ededik je uplne normalne ze dieta zacne byt v skolke viac chore... hlavne tie, ktore do toho kolektivu predtym moc nechodili, tak je to pre telo sok.., mne sa neskutocne osvedcil sirup Imune Akut.., nasadit hned po dobrati atb zvysenu davku podla navodu..a potom udrziavaciu po cele kriticke obdobie virusov... nevravim, ze zaberie kazdemu, ale ja si ho neviem vynachvalit..
My sme na tom presne tak ako vy. Vkuse sme chori a uz sme boli kvoli skolke aj v nemocnici. Tam je vzdy nieco:bud angi a,streptokok kiahne alebo rozne virozy. Som z toho tiez znechutena ako ty. Chodite k imunologovi? My ano a aj nam pomaha Isoprinosine ale teraz to mam do syna pchat roky aby neochorel? Ved vsetko je chemia.... Najlepsie je veru nechodit do skolky. Akonahle zacneme chodit,o tyzden sme zas u pediatra. Neviem ti poradit.