Ahojte maly zacal chodit do skolky najskor bol v skolke 2 dni a chytil hmed sople bol aj zachrypnuty a kaslal. Vyliecili sme sa a anozaj bol doma tyzden a pol aby bol fakt dolieceny. No bol v skolke zase par dni asi tyzden a zas sople. Teraz sice nekasle. Ale sopel ma. Davam mu aj cecko aj becko aj decko. Ako prevenciu. Sinupret je samozrejmost. Chvem sa vas spytat ako riesite podobne situacie. Co davate svojim detom na podporu imunity. Da sa s tym nejak bojovat alebo si tym musi jednoducho len prejst? Za kazdu radu som vdacna
Deti si musia v škôlke imunitu vybudovať , tých soplíkov bude ešte dlho dosť. Je to bežný jav v škôlkach. Je to také obdobie v živote detí 🙂
Moja dcera zacala do skolky chodit minuly rok a bola v pohode a zdrava,ani len sopel nedoniesla.teraz jej zmenili triedu i kolektiv i ucitelky a nechapem, kazdy tyzden mi volaju zo skolky, najskor sopel, potom teplota, teraz hnacka....esteze ma mladsieho braceka,inak netusim ako by som riesila v robote a hlavne, vobec nechapem,co sa to deje
Musi si tym prejst...🤷♀️
moj je doma od zaciatku septembra uz treti raz, zakazdym chytil nieco ine (sopel + kasel, hnacka + vracanie, zasa sopel + teplota + zapalene hrdlo) dva dni v skolke, tyzden doma. akoze ratala som s tym, ale nie az takto... a to sme od jeho narodenia vzdy za kazdeho pocasia chodili von 2x denne minimalne na 2 hodiny. mozno je to tym, ze kvoli covidu sme malo chodili do interierov (herne a pod.), tak jeho imunita nic nepozna... ktovie, no je to strasne vycerpavajuce. drzte sa.
@maria898 my sme na tom rovnako s rozdielom toho, ze mala je v jasliach. Zmierujem sa s tym, ze to bude takto asi cely prvy rok.
Slaba utecha je, ze robievam z domu popri malej, silna nevyhoda je, ze zatial zvladam, ale netusim dokedy.
Nie je vyslovene chora, teploty ani horucky nemava uz teraz, iba sople a obcas kasel.
Len tolko, ak ta to nejakym sposobom utesi 🤷♀️
@deedol ja si vravim ze to bude tym, ze sme mali malo socialneho kontaktu, lebo inak tomu nerozumiem, s malou sme tiez boli stale vonku, stravu ma pestru, ovocie aj zeleninu zje, za dva roky nebola chora ani raz, po dvoch dnoch v jasliach prvy sopel a horucky a opakuje bez horucok teraz uz.
@alvaluka presne. moj tiez nie je vyberavy, zje v podstate vsetko, zeleniny a ovocia ma dost, od septembra davam D-cko... a tiez nebol chory hadam dva roky. kamoskina mala to iste, akurat ze ta bola v skolke 3 dni a mesiac sa nevedia zbavit kasla/sopla a teplot...
@maria898 moj je sice doma rad, ale ja tiez robim z domu popri nom (uz niekolko rokov) a tesila som sa, ze konecne nebudem robit po nociach... nuz, idem radsej dalej robit :D
Nepoteším ta, potrvá to kľudne aj 2roky kým ti bude dieťa chodiť dlhšie do škôlky. Vitamíny dávať môžeš, otuzovat, chodiť von v každom počasí....ale aj tak sa prvýkrát stretáva so skolkatskymi bacilmi....
@katkaseiner no kolos dufam ze to nebude trvat az tak dlho, vedbozaj je viac doma ako v skolke. Ako ja som nezamestnana som doma tak aspon sa to da inak si neviem predatavit reakciu zamestnavatela ked je mamicka tiez viac doma jak v robote.
Aj náš malý bol vkuse chorý pokiaľ chodil do škôlky . Niekomu pomôžu vitamíny ale my sme skúsili hádam všetky a bez efektu . Aj u imunológa sme boli bral jeden čas lieky , potom mu zistili moraxellu ( školkarsky bacil). Takže nakoniec po tom všetkom lekárka usúdila že skratka z toho musí vyrásť. Teraz mu nedávam nič také , zje veľa ovocia sme čo najviac vonku a je to už o niečo lepšie ale už je tretiak .
@maria898 ono zrejme od konca apríla do konca septembra to bude lepšie, vtedy je všeobecne menej chorých detí, inak ale to bude ťažké. Mne sa krpec komplet zviezol celou škôlkou ako babo... Prisahám že u nás bol nonstop niekto chorý, nehrozili výlety medzi septembrom a májom. Keď sa ale krpec - bábo dostal do škôlky, už to mal celé absolvovane a bol doma minimum. Ak si doma tak to je ten lepší prípad keďže chápem že zamestnávatelia neznášajú ľudí na ocr... Ja pracujem z domu už roky aj kvôli tomuto...
@katkaseiner no ja bohuzial moznost pracovat z domu asi nemam a raz do roboty isto budem musiet, no neviem si to predatavit.
akože neviem čo sa deje, ale katastrofa tento september aj u nás a to mám predškoláčku, za celé dva roky škôlky mala párkrát soplík, ktorý prešiel do týždňa, a teraz im zmenili učiteľky, polku triedy nových detí a paráda viacej je doma a teraz už aj antibiotiká vyfasovala taký brutálny kašeľ, ale darmo, zákaz nosenia kašľajúcich detí a prídem a dieťa ide zadrhnúť tak takýmto tempom sa rodičia zblázdniť naozaj druhýkrát chorá už to tiež nezvládam
@maria898 mam to napodobne a tu nevyhodu, ze nerobim ani z domu. Co ine na to povedat ako to, ze nevladzem. Kazdy druhy tyzden sme doma. Takto fungujeme od aprila. A to je este rekord ak odchodi 5 dni do skolky. Ja ked mam zavolat do prace, ze ZAS nepridem, davam si magnezium. Najradsej by som sa zakopala. A co je este horsie, tieto skolkarske bacile su tak agresivne, ze ja som chora vzdy s malym. Ideme z choroby do choroby a je to na porazku
Keby len rok... niektore deti aj 2
Neviem co sa to deje ale napriklad moj dvojrocak nechodi do škôlky, vonku sme kazdy den, korona nekorona stretavame sa s ludmi a detmi. Okolo 20 augusta chytil anginu,dlho sme sa z nej dostavali, potom hned sopel s kaslom, tyzden sme sa liečili kedze som to schytala od neho, potom tyzden uuuplne fit aj on aj ja a teraz uz 5den berie pamycon co zase sople sa mu vratili...uz som z toho na nervy
Ja mam deti už školákov, ale týmto sme si prešli aj my. Pri obidvoch dcerach to trvalo celú škôlku, aj keď posledný predskolsky rok to bolo vždy trochu lepšie. V práci mi šéf vždy na konci roka urobil štatistiku, že z 52 týždňov som odpracovala 22, či 24. Už ma chcel aj vyraziť ale zastala sa ma jeho nadriadena, ktorá to ako žena vedela pochopiť. Nam nepomohli ani vitamíny, ani prostriedky na imunitu, ani vybratie mandlí. Treba to vydržať, ono to nakoniec prejde. Keď deti nastúpili do školy, boli kvôli zmene kolektívu chorlavejsie ešte asi pol roka a potom to zrazu akoby utalo a bol koniec.
Sinupret by nemal byť samozrejmosťou na každú nádchu,pri priesvitných a bielych soploch ho netreba.Každá choroba potrebuje svoj čas,netreba prepchať dieťa všetkým,aby bolo zdravé na druhý deň.Sú aj zaznamenané predávkovania D vit. pozor na to.
@bafka tyzden na to ako ochorie mala ochoriem ja a ona je do tyzdna dvoch v poriadku ja soplim a kaslem uz mesiac 😂
Uz sa iba modlim, aby jej to trvalo max rok a aby som co najdlhsie aj po corone mohla pracovat z domu, comu ale zamestnavatel nie je nakloneny tak uz vidim tu ich radost ak budem viac na ocr ako v praci 🤦♀️
Aj nám pomohla len trpezlivosť. Po prvom polroku sa to veľmi zlepšilo. Teraz podobná situácia v škole, aj keď nie až tak dramatická
nas dal v skolke az 2 dni a uz sme stvrty tyzden doma..manzel sa uz opustil🙈 ja tiez nie som nadsena, vraj treba len vydrzat - PRVY ROK😂