Len pre zaujímavosť. Zmenilo sa u vás nejakým spôsobom vnímanie bežného nachladenia ( napr. jesenného), keď sa z vašich detí stali školáci? Myslím nachladenie bez teploty, bez kašľa, keď dieťa " iba huhní", ale vie si samozrejme vyfúkať nos a ešte to vôbec nie je na lekára? Keď ste za podobných okolností ani nerozmýšľali dať dieťa do škôlky, ale škola, to je iné. Idú vaše deti s nádchou do školy? Ďakujem.
Pokiaľ ju to výrazne neobmedzuje pri fungovani, tak ide! Ale pokiaľ jej sústavne tečie z nosa a musí stále fúkať a nesustredi sa na učenie, tak ju nechám den dva doma, kým je najhoršie
áno, ak je to jediný problém, teda nádcha, a nie je unavený, neboli ho hlava a nemal predtým teplotu
Nam v skole povedali, ze ak nam zavolaju zo skoly, ze dieta ma teplitu, je na nas, ci ho tam necháme alebo nie. V skolke by povedali, ze si ho musime odnuest domov. Mam aktualne soplaveho prvaka i skolkara. Skolkara necham par dni dima, skolak ide do skoly
Ja tiez tak.Kym sa citi dobre,ide do skoly.
Môj syn začal pred týždňom "huhniť", nechala som ho dva dni doma, potom sa rozkašľal a začala ho hlava bolieť, zostal doma celý týždeň, už je ok. Niekoľko spolužiakov nápodobne. Nech si každý spraví podľa svojho vedomia a svedomia..
Podľa toho, ako sa dieťa cíti. Ak zle, nechám ho doma aspoň 1 -2 dni, ak dobre, ide do školy.
Dala som jej zo sebou sprej do nosa, ráno si vypláchla konvickou nech sa zbaví čo najväčšieho množstva soplov a do tej 11.15 alebo do 12.05 keď končilo vyučovanie vydržala. Ale keď to boli len sople, už keď mala kašeľ alebo ju bolelo hrdlo tak zostala doma
S nadchou odu aj do skolky.
Za mojho detstva sa pri nadche ani neuvazovalo, ze by sa ostavalo doma, takze ja to planujem robitbasi tiez tak. Do skolky mi maleho s nadchou nezoberu, ale teda nevie ani este poriadne smrkat.
Zalezi ako sopli ak vyfuka trikrat za den dala by som pokym nezakasle, ak fuka kazdu chvilu urcite to nieje nadcha a nakazi zvysne deti
No idu..ked sa citia dobre... nemozem mat vkuse ocr ci byt na homoffice.. sak by som zblbla, keby som ich kvoli sopliku alebo par zakaslaniam mala nechat doma.
u nas hned v prvy den 1.roc.ucitelka pred vsetkymi rodicmi povedala, ze skola nie je skolka a so soplom sa do skoly chodi. musi chodit, lebo detom chyba jednak ucivo a jednak im potom trva, kym sa dostanu do rezimu (sediet v lavici, nevyrusovat, atd.). takze ano, deti so soplami chodili, neraz i s kaslom. cez covid to bolo stopnute, po covide sa to opat vratilo do stareho rezimu.
Do školy áno. Ty máš asi prvacika, ale uvidis koľko je to doháňať keď dieťa zostane doma čo i len týždeň