Dievcata mam otazku, dcerka si oblubil apocuvat radio cez sluchatka , ma 4 roky, a rano cestou do skolky autobusom, ktora trva cca 30minut chce pocuvat hudbu, dnes vecer si napriklad zasa vyziadala a zaspala so sluchadlami....Je to skodlive? Nechcem jej uskodit, zaroven jej nechcem branit v niecom, co ju bavi, kedze aj ja pocuvam casto hudbu cez sluchadla pri cestovani....
urcite ano.ja mam od narodenie poskodeny sluch na pravej strane a mam od lekarov vyslovny zakaz pouzivat sluchadla.
@soffi - ano sluchatka skodia velmi sluchu... nielen detom, ale aj nam dospelym. Rozumiem, ze chce tuto cestu skratit, skus zobrat tablet a pustat jej rozpravky, zabavi sa tiez a bez rizika. Vecer mozete zapnut radio alebo pustit cd-ko ;)
a je problém pustiť doma hudbu z rádia / prehrávača? lebo áno, cez slúchadlá je to škodlivé, v autobuse obzvlášť, keďže musí mať hudbu hlasnejšie, aby prekryla zvuky a ruchy z okolia... a ďalšia vec s tým súvisiaca, ktorú neviem pochopiť a vidím to pomerne často - cestujú dvaja ľudia spolu niekam a každý v ušiach svoje slúchadlá a hotovo - to sa fakt nemajú dnes o čom ľudia baviť? a ešte to majú tak nahlas, že z každej strany počujem niečo iné 😝
sluchadla su skodlive .... "zaroven jej nechcem branit v niecom, co ju bavi" - deti bavia rozne veci, ale na to je rodic, aby tu ich zabavu korigoval a vychovaval....
áno,je to škodlivé,nie že o rok ohluchne,to nie,ale v 40tke bude mať o poznanie horší sluch ako človek,ktorý "nesluchadloval"