Ahojte, prosím Vás má niektorá z Vás skúsenosti so skleroplastikou u malých detí? Bola nám minulý týždeň odporúčaná pre takmer 3r dcérku, no chcela by som vedieť ešte nejaké info od mamičiek, ak máte skúsenosti. Ďakujem
@zuzacka16 @kishha náhodou som našla túto tému. Nas to trápilo cca desať rokov dozadu. Syn mal okolo roka keď sa zistilo na jednom ocku - 4, o pol roka - 9 😢 očná doporučila Brno. Prof. Autrata po konzultácii povedal že týmto tempom to oko bude to puberty slepé.... To k tomu ze u nás povedali, že oko treba nechať vyvinúť samé.
Keď sme zisťovali ci by nám ten zákrok poisťovňa preplatila, vyšlo z toho, že u nás je takýto problém v kategórii "kozmetická vada", keďže dieťa má ešte jedno oko a to je OK...
Takže sme šli do toho. Oko sa úspešne zastabilizovalo na tej - 9.
Rok na to laser, tiež v Brne u profesora.
Z - 9 bola 0.
Vopred nám povedali, že môže byť nejaká dioptria tam, ze na nulu to asi nepôjde, ale snáď.... A aj to, že tým ze malý rastie, časom sa to bude meniť.
Merali mu predtým rohovku a pod, aby vedeli, či to vôbec môžu robiť.
Teraz ma syn 11, mal doporučené cvičiť oko, prelepovat a pod, ale on to odmieta, zanedbáva, je dosť komplikovaný, zlatý, ale v niečom je hold ťažký prípad, takže toto je boj a asi aj tým sa teraz dostal na - 2.5. Ale naša Dr, ktorá nás pôvodne do Brna smerovala hovorí, že to je OK. Hold, keby poctivo cvičil očko, mohlo by to postupovať pomalšie a možno by sa to stoplo úplne.
Toľko naša skúsenost. Nech už sa rozhodnete akokoľvek, veľmi držím palce.
@sinba ahoj, dcérka má astigmatizmus plus minusku dioptriu na jednom ocku a tiež sme v Brne boli, kde nám skleroplastiku odporučili, no nešli sme zatiaľ do toho, našťastie po roku sa jej dioptria nezvysila, ale teda ani neznizila, chodíme aj na cvičenia keďže má astigmatizmus, volá sa to ortoptika a pleoptika
@zuzacka16 ahoj. Ja skúsenosť nemám ale hľadám všetko možné i nemožné.
Môjmu synčekovi tiezbola odporučenia v Brne no v BB boli vyslovene proti.
Syn má 3roky.
Môžem.sa opýtať aky máte problém.
Poprípade môžeme písať aj súkromne