Skleroplastika oka - skúsenosti

reproduktor
26. nov 2017

Pekny den prajem,
prosim Vas kto ma skusenost s operaciou skleroplastika oka?... nutne by som potrebovala neake info.
....ak nechcete pisat, mozte mi zavolat 0903512675, Dakujem Katarina

skoricove_nebo
19. mar 2018

Ahoj,vyriesila si skleroplastiku?Nas to caka teraz.

reproduktor
autor
5. apr 2018

@skoricove_nebo
Ahoj,nakoniec sme na operaciu nesli. Zacali sme studovat rozne clanky (preto som surne chcela rady od niekoho kto tym presiel)... to nas zmiatlo....Objednala som dceru este u prof. Izaka a on jednoznacne , nie. Tak zatial nie. Neviem ci sme urobili spravne, ale zatial sme v presvedceni, ze ano.
Vela zdaru, a ak budes mat chet, daj vediet ako ste dopadli.
Katarina

skoricove_nebo
5. apr 2018

Dakujem Katka.
Viem,ze nazory sa lisia.Viem aj to,ze skleroplastika vobec pomoct nemusi.
My ideme teraz do BA a potom Brno.
Ako ste na tom teraz?

reproduktor
autor
8. apr 2018

Dobry podvecer,
my sme boli len v Brne osobne u Dr. Autratu na konzultaciach, on odporucil dcere skleroplastiku, moc s nami nestracal cas. Pozrel zaznamy, povedal par slov a rovno nam dali termin. .......a potom zacal ten kolotoc otazok ist, neist, pomoze to, ak to nepomoze na co taky brutalny zasah ...
Teraz ma dcera dioptrie -8, jedno aj druhe oko. O rok pojdeme na kontrolu a uvidime ci to stagnuje alebo ide zas hore a o kolko.
Dcera bude mat 15 rokov, aj tym sa upokojujeme, ze by sa to mohlo po puberte ustalit.
Neviem, zatial to neriesime, boli sme z toho velmi unaveni. Dufame v zlepsenie.

kaluzka
10. apr 2018

Dobrý večer, aj nášmu synovi každý rok rastú dioptrie. Mám strach kam až to porastie. Zajtra ideme k očnej lebo sa sťažuje že sa to zhoršilo. Čítala som niečo o šošovkách ktoré používajú v Ázii a tie vraj spomaľujú vývoj myopie. Nepočuli ste o nich? Ešte sa chcem spýtať, prečo p. Profesor neodporúča skleroplastiku? Ďakujem

reproduktor
autor
10. apr 2018

Dobry vecer, o sosovkach co spominate nic neviem, ak by ste sa docitali nieco viac, budem rada,ak date link.
Pan profesor Izak neodporuca operaciu zadnej skleroplastiky koli tomu, pretoze je neefektna. Moze a nemusi zastavit narast myopie, je to 50:50,je to hruby zasah do oka, vykonavaju ju hlavne USA a Rusko, ...Brno a Bratislava (aj ked povedal, ze Dr. Autrata je odbornik, operacie robi bezne) ....a tvrdi ze oko sa ma vyvijat myopia moze rast aj do -12 a potom zrealizovat korekciu oka.
Je to tazke, nakolko su to deti.

kaluzka
11. apr 2018
kaluzka
11. apr 2018

No syn má 12 rokov a teraz sme prišli od očnej a dioptrie na pravé oko -5,75 a ľavé -4,75. Som hotová, vystrašená. Čo rok to dioptria na pravé a ľavé sa spomalilo pól dioptrie za rok. Čo budeme robiť? lekárka že nič na spomalenie neexistuje...

kaluzka
12. apr 2018

Neviem ako často chodíte na MK ale od včera som pátrala po internete a zistila som čo používajú vo svete. V USA majú dobré výsledky s atropínovými kvapkami 0,1 % cez noc po dobu dvoch rokov, taktiež s Orthokeratology šošovkami. Taktiež používajú na spomalenie bifokálne šošovky. Ak máte dobrého očného lekára a podarilo by sa Vám to skonzultovať dajte mi prosím vedieť jeho názor. Ak zistím niečo ja, dám valm vedieť...

reproduktor
autor
13. apr 2018

Dakujem za info. Skusim skonzultovat s nasou ocnou doktorkou a dam vediet.
My sme dost intenzivne patrali cely minuly rok a po konzultacii a vysetreni prof. Izakom sme rezignovali do dalsej kontroly. Minuky rok sme absolvovali aj Brno, prof. Autrata.
Pekny vikend.

kubkovamama
13. apr 2018

@reproduktor moja sestra počkala a v cca 17-18r sa to ustálilo na -9. Striedala okuliare+ šošovky a doma nenosila nič aby oči oddychovali. Bežnú laserovu operáciu absolvovala až v 30tke.

skoricove_nebo
4. máj 2018

Ahojte,dnes sme prisli z BA.Caka nas este konzultacia v Brne,no tiez som presvedcena,ze do skleroplastiky nepojdeme.
Dcera nosi uz tri tyzdne kontaktne sosovky a zatial to vyzera dobre.
No...vyzera to mozno do buducna skor na laz.operaciu oci.

reproduktor
autor
8. máj 2018

U nas to bolo obdobne, BA, Brno a skleroplastiku odporucili,....az po konzultacii u prof. Izaka sa to otocili, ze nie. Drzim palce.....
..a ake sosovky dcera nosi? klasicke, ci neake specialne?

danculavancula
19. nov 2018

Dobrý deň.
Ako sa vám očká vyvýjajú ?
Neyhoršujú sa dioptrie ? Asi je zavčasu sa po polroku pýtať.

kaluzka
20. nov 2018

@danculavancula dobrý deň, nám sa po pol roku očká vyvinuli každé inak, jedno nám zo -4,75 klesli na -4,5 a druhé sa stále horší z -5,75 na -6,0. Nerozumiem prečo taký rozdiel zrazu medzi očkami. Lekárka povedala len že to sa stáva. Som z toho nešťastná. A vy ako?

danculavancula
21. nov 2018

Dobrý deň. Náš syn bude mať 6 rokov, tiež mu prof. Autrata odporúčal skleroplastiku. Boli sme v Brne zvážiť refrakčnú operáciu jedného oka. Tu nemozu robit.
Nikdy som o takej operácii skleroplastike od našich očných lekárov nepočula - Kramáre a Trenčín. A to od narodenia sme na ocnom ako doma. Najprv som sa nahnevala na to že, sme o takejto operácii - skleroplastika, od naši ocných doteraz nepočuli. V piatok teda planujem ist konzultovat toto odporucanie z Brna k nasej ocnej. Uvidim co nam povie.

kaluzka
21. nov 2018

@danculavancula sama mám problémy so zrakom od narodenia a operoval ma Prof. Izák v Banskej Bystrici. Bola som s ním v kontakte aj ohľadom môjho syna. Je to skvelý odborník a on skleroplastiku neodporúča. Preto sa na SVK nerobí. Aké má váš synček problémy s očkami? Ak chcete p. profesor stále ordinuje vo svojej súkromnej klinike v Bystrici. Je to skutočný odborník. Vraj má skleroplastika veľa rizík, hlavne infekcia a nemusí mať želaný efekt.

skoricove_nebo
21. nov 2018

Ahojte,nam velmi pomohli kontaktne sosovky.
Neviem ake mate skusenosti s meraniami..no mna velmi zarazilo,ze kazdy lekar dava ine cisla☹
To nas nastartovalo k rieseniam.
Kasdopadne my na skleroplastiku na 90%nejdeme...

kaluzka
22. nov 2018

@skoricove_nebo ahoj, môžem sa spýtať ako Vám pomohli šošovky? Spomalilo sa zhoršovanie dioptrií? Aké šošovky dcéra nosí? A k akým riešeniam Vás to naštartovalo? Ako myslilte tie rozdielne merania? Že každý lekár nameral inú dioptriu?

danculavancula
22. nov 2018

Dobrý deň.
Budeme radi, ak by sme sa k prof. Izákovi dostali na konzultáciu. Zajtra odkonzultujem nase odporucanie z Brna + spomenute kvapky aj spomenute sosovky.
Ohladom skleroplastiky: tak som si dala dokopy, že týmto zákrokom, touto metodou zavedenia coratexovych pruzkov na zadnej stene oka sa vyprovokuje akoby zápal v miestach zavedenia pruzkov , a tým zjazvením po zápale sa má stena oka posilniť aby tak nerástlo oko a nezväcsovali sa dioptrie. Preberiem to zajtra s ocnou.
@skoricove_nebo aký typ kontaktnych sosoviek dcera nosi ? Ci volnopredajne alebo nejake specialne ? Syn nosi na LO acuvuae oasys jednodenne na korigovanie vysokeho rozdielu v dioptriach.

kaluzka
22. nov 2018

@danculavancula smiem sa spýtať koľko dioptríí má váš 6 ročný synček?

danculavancula
23. nov 2018

@kaluzka ideme k prof.Gerincovi na konzultovanie zadnej skleroplastiky oka, ktorá sa robí aj v Bratislave. Stále teda hľadáme odpovede na otázky. Operovať nie sme na 100% rozhodnutí .Očná lekárka nevie o kvapkách ani špeciálnych sosovkach, ktoré by mali zastavovať rast myopie.

reproduktor
autor
24. nov 2018

@danculavancula
Zdravim vas maminy,
Ako som uz pisala priblizne pted rokom u nas to bol bol na dlhe trate. Jedna pani profesorka zo ZA nas liecila 5 rokov a potom to nastalo......Brno, BA a oni odporucali skleroplastiku. Dcera ma rastucu myopiu a ma15 rokov. Zacali sme studovat co to zadna skleroplastika je, ale nic nas neposuvalo doredu ...... a nakoniec po konzultaciach u prof. Izaka sme tuto opetaciu uplne zamietli. Nesli sme. Dcera ma dioptrie -8 obe oci a zatial sa snazime vybavit sosovky uz skoro pol roka. Uvidime co bude dalej .....
Mozete mi odporucit sosovky ktore upravuju myopiu?
Dakujem, vela zdaru a pevne nervy 😊

danculavancula
8. dec 2018

@reproduktor dobrý deň.
Upravujú alebo skôr korigujú myopiu veľa voľnopredajných kontaktnych šošoviek na trhu. Náš syn používa Acuvue oasys with hydraluxe. Ktoré sa správajú najlepšie čo sa týka zdravotného hľadiska v oku - po konzultácii s našou výbornou pani kontaktologičkou v Bratislave, ktorá má so šošovkami 40 ročné skúsenosti.
Dovolala som nedávno sa tiež prof. Izakovi do súkromnej kliniky.....ale ešte nás čaká v januári konzultácia ohľadom skleroplastiky zadného oka v Bratislave s prof. Gerincovi. Ale predpokladám, že on tiež tú operáciu odporučí, keď ju aj v týchto časoch vykonáva ako jediné stredisko v Bratislave na Kramaroch

kaluzka
8. dec 2018

@danculavancula čo Vám povedal p. Prof. Izák na nosenie kontaktných šošoviek? Mne veľkými písmenami napísal, že nosenie šošoviek deťom nedoporučuje. Teraz nás poslala očná na premeranie hrúbky teda makkosti rohovky, že môže to byt spôsobené aj tým. Poznamenala, že sú aj tvrdšie šošovky, ktoré by to mohli spomaliť. No neviem...Aj sa Vám myopia spomalila nosením šošoviek?

danculavancula
9. dec 2018

@kaluzka
Pýtala som sa ho iba na spomínanú operáciu.
Syn má ešte len 6 rokov. Uvidíme neskôr ako sa dioptrie menia. Je tam ale pravdepodobnosť, že sa rastom dioptrie vseobecne zhorsuju. Myslím, že nosenie kontaktnych šošoviek nemá vplyv na spomalenie rastu myopie. Či sa mýlim? Sú nejaké dôkazy o tom ? A viete aké sú to tvrdé kontaktné šošovky?

skoricove_nebo
11. dec 2018

Ahojte.
Emku kont.sosovky nevyliecili.
Len vzhladom na jej velky rozdiel medzi jednym a druhym ockom boli kont.sosovky najlepsie riesenie.
Na jednom ma cca 8 a na druhom nic.Vdaka sosovkam sa myopia rozhodne zlepsila.

kishha
17. júl 2020

@reproduktor ahoj viem,že je to staršia téma ale hľadám i do na nete. Môjmu 3 ročnému malému namerali -12 dioptrie. Hľadám informácie čo ďalej , kde sa pohnúť, kde ísť.
Ako si sa dostala k profesorovi Izakovi? Ja som tam volala a povedali mi,že deti neberú. Či mám len skúšať a otravovať ....alebo čo mám robiť :( som z toho smutna

kishha
17. júl 2020

@kaluzka môžem mi poradiť prosím ako sa dostať ku pánovi profesorovi Izakovi ? Keď som volala povedali mi že deti nebaru. Rada by som sa tam dostala so synom

danculavancula
17. júl 2020

@kishha Aj nám povedali ze deti neberú, tak som s profesorom skontaktovala telefonicky aby mi narychlo zodpovedal otázky.
Treba naďalej sledovať očká a riadiť sa pokynmi detských očných lekárov.