Šklbanie ručičkami zo spánku

jajusa85
6. apr 2021

Ahojte, dcerka bude mat 2 mesiace, moorov reflex mame odmalicka akk vsetci, posledne dni vsak zacala kratko po zaspati so sebou sklbat, rozhodi ruky akoby sa zlakla, otvori ocka a zaspi. O par sekund sa to zopakuje. Niekedy aj 10 krat po sebe sa jej to robi. Viem.ze.tem je tu podobnych viac ale neviem ci mate niektora skusenost aj s tym, ze to nie je jednorazovka ale robi to opakovane po sebe. Dakujem za rady

andreatytler
7. apr 2021

@jajusa85 Neviem co to moze byt ale fakt ze sa to opakuje, trochu naznacuje ze to mozu byt krce. Urcite sa na to opytaj doktorky. Bude treba aby si to natocila na video a potom jej to ukazala.

jajusa85
autor
7. apr 2021

@andreatytler volala som detskej a hned ma zrusila ze to je normalne v jej veku dozrieva nervova sustava a ja som ju navyse teraz dve noci dala spat bez zavinovacky na chrbat do stredu postele tak asi to suvisi s tym a ze mam ju zabalit. Akonahle som ju dala do perinky, ruky mala vonku a spala na boku uz bol klud.

zuzka38
7. apr 2021

@jajusa85 myslis morov reflex asi

stanulienkat
7. apr 2021

Ziadne krce to nie su🙄. Su to klasicke reflexy. Ani by ma nenapadlo volat lekarke. Ked budes dietatko davat do zavinovacky,tak sa to vyrazne obmedzi. Proste v maternici nemala tolko priestoru a teraz,ked nema tak tesno,ju to vystrasi ten priestor. Moze tak reagovat aj na zvuk, je to reakcia nervoveho systemu. Je to prirodzene.

jajusa85
autor
7. apr 2021

@stanulienkat aj v dvoch mesiacoch stale? Ja samozrejme viem co je moorov reflex, len ma vystrasilo to ze to.robila opakovane za sebou cca v 15 sekundovych intervaloch. Ale ako hovorim na boku a v perinke ked je to nerobi. Hadam mala z toho sok ze spinkala na chrbte v spacom vaku s rukami vonku a okolo seba nic len priestor

stanulienkat
7. apr 2021

@jajusa85 tusim do 3-4m. Vygoogli. Inak,ked su v zavinovacke,tak to tak vyrazne nerobia. Deticky maju pocit ako v maternici,maju vacsi pocit bezpecia.

jajusa85
autor
7. apr 2021

@zuzka38 hej ten len ci je to normalne ked to robi opakovane za sebou. Ale vraj hej. No uvidime budem ju sledovat dam ju zase na bok a do perinky a som zvedava

jajusa85
autor
7. apr 2021

@stanulienkat detska mi povedala aj ze teraz malej dozrieva nervovy system a z toho to maju tie deti ze nemam robit paniku 🤣🤣

stanulienkat
7. apr 2021

@jajusa85 ma pravdu lekarka. Ach jaj.. Aj ja som bola raz prvorodicka😅😅😅

zuzka38
7. apr 2021

@jajusa85 ano je to normalne, preto sa balia deti do perinky.. postupne to vymizne

jajusa85
autor
7. apr 2021

@stanulienkat joj no je to stres 🤣🤣🤣

andreatytler
7. apr 2021

@jajusa85 Tak to bude morov reflex. Nas syn ho mal casto lebo nemal raz zavinovacku, ale nikdy to nerobil tak opakovane, preto som spozornela.

jajusa85
autor
8. apr 2021

@andreatytler dakujem, dufam ze ano, aj lekarka povedala ze je to.normal