Babenky poradte...drobec od narodenia ok..krasna tvaricka telo...tak tesne pred jeho rocikom...tak na jesen...zacal mat skarede licka....odrazu...mysleli sme ,ze to od chladu...no prislo leyo a aj preslo to iste stale...zacervenanie a dtobna krupicka...zacalo to neskor aj na rukach aj nohach...na koznom povedala,musi z toho vyrast...ma citlivu pokozku...to je taky typ cloveka a hotovka,ja si myslim,ze od kedy zacali...tak mozno nieco mu netovi sovrw nejakw jefko...uz sme boli v alergologickej amb.brali krv. Uvidime co to z coho...mate niekto skusenost?prikrny zacali
@xdomox asi atopicky ekzem, ten u malych deticiek je na lickach. Skus neustale licka hydratovat alebo pouzivaj Bepanten kremik stale aspon 3 x denne... moc ti tu asi neporadime ☹
@daniella30 bepanthen...som davala dlho a nic...uz rozne maste
Skúste ísť k inej kožnej lekárke. Môj syn také mal asi mesiac po narodení. Niečo nám na to dala a potom to zmizlo. Od vtedy ničím deti zbytočne nekremujem. V lete max. opalovacim krémom. A to už majú 11 a 8r. Môže to byť aj alergia a následne ekzém. Počkajte na výsledky od alergologa a potom choďte na kožné.
Je rozdiel alergia a intolerancia na potraviny, tá sa práve prejavuje do 24 hodín najčastejšie na kozi(keď už organizmus nevie, ako sa s tým popasovať). Môžu to byt citrusy, mliečne vyrobky, alebo aj vajce. Kup si food detective test, alebo nasad eliminácnu dietu a postupne zaraďuj jednotlive potraviny a sleduj prejavy na kozi.
@xdomox Odporucila Ti uz dermatologicka Holtov krem (volne dostupny) alebo krem s kyselinou mliecnou (na predpis, zarobeny v lekarni, krem na mliecnu chrastu sa to vola v beznej reci). To zacervenanie v zime mi evokuje potrebu tohoto kremu. Moze to byt take ekzemoidne, vtedy maju deti licka akoby vystipane od mrazu, aj ked nie je na to dovod. Skus toto este
@biela_sova holtov sme nemali ale tu mliecnu ano al efekt ziaden
@xdomox skoda, skus este Holtov aspon 3 dni vkuse
@xdomox aj avivaz a prasok sme zmenili...kazdy sa pyta co ma taku tvaricku nepeknu...