Sirup Trifed zelený - vedľajšie účinky

simona92101
8. feb 2022

Dcerka 3r ho uziva druhy den,dnes vsak po nom dostala zachvat,kricala,nekontrolovatelne pohyby,cudne zvuky z nej vychadzali,az ju hodilo o zem a triaslo,nevedeli sme ju ukludnit.
V letaku pisu,ze vedlajsi ucinok moze byt ospalost ci placlivost.kontaktovala som lekarku,ta bola zhrozena ze este o tom nepocula.
Cize upozornenie pre rodicov, nepodavat tento sirup!

luccija
8. feb 2022

@simona92101 moju zase uspava vždy zaspí, ale počula som už rôzne zle príhody s týmto sirupom.Ale nám zase vždy dobre zabral

janulka182
8. feb 2022

ja som ho davala dcere proti kaslu. bola po nom uplne neznesitelna, tak som jej ho viac nedala. potom som ochorela a dala som si ho ja. citila som sa ako nadrogovana. nikdy viac som ho odvtedy nepouzila.

natali08
8. feb 2022

syn mal sice zlty, ale spraval sa po nom uplne otrasne. ako vymeneny a poobede by spal aj 4 hodiny, nevedeli sme ho zobudit. ale zas treba povedat, ze choroba velmi rychlo ustupila. rychlejsie nez obvykle.

lelluska
8. feb 2022

Mali sme žltý. ORL upozornil, že u deti môže spôsobiť zmeny nálad a podráždenosť. Presne tak aj bolo. Doslova amoky hnevu, čo predtým nebývali. Najhoršie, že som ani nevidela, že by pomáhal tak som ho proste hodila do kosa

kakakina
8. feb 2022

Našim na škaredý kašeľ zabral vždy len žltý triefed, a deti potom vkuse spali

simona92101
autor
8. feb 2022

@kakakina no,mne doktorka hovorila,ze zlty je na suchy kasel,a zeleny je na hlienovy kasel 🤷‍♀️ zlty uz raz mala,ale nepozorovala som ziadne vedlajsie ucinky.toto mi vsak prislo akoby bola zdrogovana,revala ako zviera..este teraz sa trasiem 😔

ivanka12311
8. feb 2022

U syna ospalosť aj po žltom ak po zelenom

20erika07
8. feb 2022

Moja berie casto zlty trifed a nikdy ziadna reakcia a syn braval zeleny a tiez nemal ziadnu reakciu nikdy, to som teda prekvapená.

kakakina
8. feb 2022

@simona92101 zelený mi nebrali. Keď uzvykaslievali dávala som robitusin

yukki
8. feb 2022

Staršia dcéra sa správala tak zhruba, ako píšeš, po Trifede, nemôže ho brať. Mladšej nespôsobil žiadne také vedľajšie účinky.

rebellefleur
8. feb 2022

@simona92101 - u nás napr nesmie chýbať trifed, ale žltý. Ten deťom neskutočne zaberá.. Na zelený som pocula/čítala už viackrát negatívne recenzie

katkatonkova
8. feb 2022

Muža v lekárni upozorňovali, ze triffed sa má podávať iba do 17 tej hodiny.....

kika831
8. feb 2022

@simona92101 a nevypila nejakym nedopatrenim vyssiu davku? Nasa lekarka hovori ze pred tymto liekom ma obrovsky respekt a tvrdi, ze urcite sa da nahradit. Drzim palce, nech je mala v poriadku.

simona92101
autor
8. feb 2022

@katkatonkova 3x za den ho mala naordinovany,vzdy po jedle 😏

simona92101
autor
8. feb 2022

@kika831 no,nad tym davkovanim si lamem hlavu,lebo v letaku je 2.5ml vzhladom k jej veku.lekarka naordinovala 4ml(vyratala vraj adekvatne vahe),vcera vecer dostala prvy x,celu noc buntosila,bud kricala zo spanku alebo bola hore a nedala sa ukludnit,doobeda jej vsetko padalo z ruk,placliva,motala sa.poobede spala skoro 4h,a nedala sa zobudit,ked sa prebrala nastala hysteria,akoby sa ma bala,cudne veci rozpravala a potom ju triaslo na zemi..
Neviem ci to je vyssou davkou alebo jej ten liek nesadol 🤷‍♀️ na vecer sa uz ukludnila..

jankapepe
8. feb 2022

@simona92101 mne sa po ňom dieťa nemohlo poriadne nadýchnuť par hodin. Nikdy viac.

heln
8. feb 2022

@simona92101 to je mi luto, ze sa vam to stalo, zrejme ta davka bola na nu naozaj velka, ale nemozete to zaskatulkovat tak ze nikto teraz nema tento sirup pouzivat.
moja dcera ho brala viac krat a nikdy jej nic nebolo, praveze len po nom jej prechadzal hnusny kasel na ktory nic nezaberalo.
ja som ho tiez par krat mala, aj ked ano priznavam, ze raz som si dala prvu davku v praci a citila som sa ako zdrogovana, akurat ma zavolal sef pre nieco, tak som mu to povedala a potom sa mi to uz nikdy nestalo.
ten liek obsahuje pseudoefedrin, asi treba naozaj dobre naordinovat davku.

maminkadeticiek
8. feb 2022

Moja z neho nonstop spala a hnackovala.Nechapem ze to svinstvo este nie je stiahnute z trhu,obzvlast ked sa da adekvtne nahradit inymi sirupmi s rovnakym ucinkom bez vedlajsich ucinkov.

mamina1419
8. feb 2022

@simona92101 dcéra mala podobnú reakciu. Najskôr zaspala a potom keď sa zobudila tak mala triasku bola akoby v krci vykrikovala, bola ako utrhnuta z reťaze. Ďalšiu dávku som jej nedala. Teraz keď ma kašeľ kupujem Skorocelovy sirup a mám pokoj. Vedľajší účinok žiadny a vždy jej pomôže.

simona92101
autor
8. feb 2022

@mamina1419 dakujem za tip,vyskusam

nadazdi
8. feb 2022

My ho akurát berieme a úplne v pohode, dcéra si dáva 2,5ml ja 5ml, za polhodinu od podania nás vypne, spíme 20 minút a takto už tretí deň ale konečne po dvoch týždňoch nekašleme, takze pomohol dosť 🙂

almia
9. feb 2022

@simona92101 no ja som ho dávala ročnému dieťaťu a v pohode.

kika831
9. feb 2022

@simona92101 tak ja neviem ale moje 23 kilove dieta malo predpisane 3x denne 2,5 ml a lekarka povedala ze ale uprednostni len 2x denne. Takze neviem sice kolko kg ma vase dieta ale mne sa 4 ml zda vela. Podla mna dostala vysoku davku. Urcite vysadit

simona92101
autor
9. feb 2022

@kika831 16kg ma malá.doktorka si vsak stoji za svojim,ze 4ml je adekvatne k vahe 🤷‍♀️ sirup som vcera vysadila,a v noci citelne lepsie

kika831
10. feb 2022

@simona92101 mozno 4 ml je v poriadku ale rozdelene na 3 davky. Ach jo. Tak snad uz bude vserko v poriadku. Drzim palce