Sirup od horúčky a Diazepam

nikuskaakolarova
29. jan 2024

Ahojte 7 ročný syn chitil asi virózu dostal ATB a diazepam mu mám dať pri horúčke nad 39 ,dala som mu diazepam lebo ma 39,2 môžem mu dať aj nurofen alebo Paralen? Môže sa to kombinovať ? Ďakujem

pribinak
29. jan 2024

@nikuskaakolarova na virózu sa nedávajú ATB

Áno daj mu paralen alebo nurofen, teplotu musíš znižovať. Môžeš dať aj vlaznu sprchu

viestta
29. jan 2024

Diazepam je kvoli tomu aby nedostal ferbilne krce, ale nie je to od horucky, horucku treba zrazat ako normalne

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@pribinak neviem obvodná mu dala aj druhému synovi dala ATB lebo obaja horuckuju ten starší včera aj zvracial

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@viestta áno viem že nie je na zníženie len som chcela vedieť že či mu naň môžem dať sirup od horúčky či sa to môže kombinovať 🙂

pribinak
29. jan 2024

@nikuskaakolarova tak ale potom to nie je viróza, však musela udať diagnozu

Ale to je už bezpredmetné

Diazepam môžeš kľudne kombinovať s liekmi na zníženie teploty

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@pribinak neviem priateľ bol s nimi ale hlavne aby im to zabralo lebo ma srdce bolí keď ich vidím že im není dobre 😢

pribinak
29. jan 2024

@nikuskaakolarova ešte raz, normálne daj lieky od teploty a aj diazepam

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@pribinak dala som a ďakujem za odpovede

pribinak
29. jan 2024

@nikuskaakolarova veľa zdravia tvojim chlapcom 😊😊

anavixy
29. jan 2024

Tvoje dieta este predpokladam neprekonalo FK (sudiac podla toho ze znizujes horucku az pri 39) a lekarka ti kaze dat preventivne diazepam?? Necudovala by som sa keby aj atb boli preventivne…
A teda ano, ako uz bolo napisane, diazepam je treba kombinovat s antypiretikami, a aj to len ked dieta uz v minulosti prekonalo FK. Lieky nezabudni davkovat podla vahy. 🍀

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@anavixy takto dala som mu lieky od horúčky potom šiel s nimi priateľ k dr sedeli hodiny v čakárni nakoľko plná čakáreň keď sa vrátili samozrejme že som mu hneď zmerala teplotu a mal 39,2 takže hned som mu dala diazepam do vtedy som ho doma nemala predpísala nám ho dnes obvodná a radšej som sa opýtala či mu naň môžem dať aj lieky na horúčku....keby bol malý doma samozrejme že mu dám skôr a nečakám kým ma 39 pre Boha

anavixy
29. jan 2024

@nikuskaakolarova ved ja ti nikde nevycitam ze si nedala skor, len pise ze na zaklade toho predpokladam, ze este febrilne krce neprekonal (lebo vtedy sa horucka znizuje ovela ovela skor nez normlane a na to si davaju rodicia aj lekari pozor). Kritizujem len lekarku, ktora predpisuje diazepam bez realnej indikacie. Alebo teda uz mal v minulosti FK? Ak mal, tak samozrejme je to opodstatnene. Ak nemal a nema m tomu predispoziciu, tak to opodstatnene nie je. Ja som tiez neraz zmerala teplotu az ked uz bola nad 39, na tom nic nie je.

nikuskaakolarova
autor
29. jan 2024

@anavixy nie FK našťastie ešte nemal ani raz a dúfam že ani nebude mať ona mu to dala asi len preventívne vravela že mu to mám dať len keď bude mať nad 39 teplotu alebo keby zvracial

luciazahornadska
29. jan 2024

Áno, samozrejme, môžete to pokojne kombinovať. 🙂 Diazepam sa používa na kŕče a pri teplote je potrebné dať aj lieky na zníženie teploty. 🙂 Skoré uzdravenie prajem. 🙏

patrikoss
30. jan 2024

Kamarátov syn má podobné problémy. Len sa mu nedá zohnať diazepam. Mu povedali, že je to moc utlmujúci a návykový liek. Ak by tu niekto vedel zohnať. Dajte vedieť.