Sirup na suchý dráždivý kašeľ.

ollynka
14. dec 2019

Aký sirup máte odskúšaný na suchý dráždivý kašel, keď sa snaží odkašlať. Taký ktorý zaberie.

hegrik
14. dec 2019

@ollynka sinecod

ollynka
autor
14. dec 2019

@hegrik kvapky alebo sirup si dávala? Aká je cena v lekárni? Na internete 8 eur sirup.

ollynka
autor
14. dec 2019

pozerala som aj Aspecton, Stopkašel,Stoptussin. My od kašlu sme naposledy dávali pred tromi rokmu, len bylinkový teraz nám nezabral. Tak nemám prehľad čo najviac zaberie.

vinetuu
14. dec 2019

Ked sa snazi odkaslat, tak to asi nie je drazdivy suchy kasel? ale skor nieco na vykasliavanie potrebuje nie na zastavenie kasla. Hedelix, biotussil, z cinskej mediciny mispulnikovy sirup, vela vitminu C a D. Zavisi od toho kedy dieta kasle najviac, kedy sa to zhorsuje, rano, vecer, v noci, ked si lahne, ked ide von, ci v teple ... podla toho sa da nastavit liecba ... ale neznasilnovat decke telicko chemikaliami to je zaklad

ollynka
autor
14. dec 2019

@vinetuu večer v posteli ju dusí, a cez den neustále ale neustále za sebou nie že ju dusí, ale také krátke , len odkašle, zas odkašle, niekedy sa podarí vykašlať, ona nevykašliava, ona sa snaží odkašlať. A večer ju dusí v posteli. Je to asi aj tak aj tak

gabulienka623
14. dec 2019

@ollynka ráno a na obed jej skúste dať na podporu vykasliavania napr solmucol a večer niečo na tlmenie kašľa ditustat alebo stoptusin. A môžte dať aj fenistil 2 x denne

kika831
14. dec 2019

@ollynka ak je tam aspon malinky naznak odkasliavania, treba to podporit sirupom/ kvapkami na vykasliavanie. Na suchy kasel napr. ditustat, sinecod mozte dat maximalne vecer na kludnejsi spanok. Ked sa telo potrebuje hlienov zbavit tak to treba podporit.

fiafia
14. dec 2019

@ollynka aspecton a sinupret

maminatimka
14. dec 2019

ja davam stoptusin a fenistil kvapky ,hlavne na večer aby mohol kľudne spať..

lulistek
14. dec 2019

Stoptussin

tonkkaaa
16. dec 2019

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať. Viem, že u každého zaberá vždy niečo iné. Neustále nás trápi suchy dráždivý kašeľ. Akonáhle Dr predpise sirup dva dni je dobre, na tretí deň sa stav zhorší - zmeni sa na dráždivý neutíchajúci suchy kašeľ. Rtg snímok vždy v poriadku, alergo negatívne. Ja už som zúfalá. Co najlepšie zaberá vám? Ďakujem za odpoveď

ollynka
autor
16. dec 2019

kúpili sme sinupret,...uvidím.

gabulienka623
16. dec 2019

@tonkkaaa dobrý deň, moju dcéru 5r trápi tiež tento suchý dusivy kašeľ. Začal jej v marci a mám pocit akoby jej to trvalo stále, raz viac ráz menej. Niektoré dni ma také, že fakt celý deň prekasle, až sa ide zadusit. Chodíme na alergo, orl - všetko v poriadku. Dr to zhodnotila že má veľmi citlivú sliznicu a reaguje tak na všetky zmeny vzduchu/počasia - studený, vhlky, suchý, prekureny....no neviem, čo si mám o tom myslieť..robili testy aj na mykoplazmy, chlamýdie - negatívne. No ale k tým sirupom - nepomáha nám nič. Vyskúšali sme už mnoho, väčšinou jej dávam už len domáci skorocelovy a cibuľový. A kalciovy, nakoľko je vždy aj zachripnuta pri tom kašli. A na noc na hruď jazveciu masť.

angi07
16. dec 2019

@ollynka sinupret je skor na hlieny ked su zanesene dutiny. tak ak nieco na bylinnej baze tak bronchipret alebo bronchikum je na priedusky a pluca. u nas na drazdivy dusivy suchy kasel vzdy zabera Ditustat kvapky a ked zacne odkasliavat tak to zmenim na stopptussin.( ten ukludnuje drazdivy kasel ale jednou cestou skvapalnuje hlieny a ulachcuje vykasliavanie) + na noc mu davam fenistil aby dobre spal dobre vyvetram izbu a samozrejme nech ma nos vzdy cisty aby nezatekali hlieny.

tonkkaaa
16. dec 2019

@gabulienka623 ďakujem za odpoveď, presne ako nás malý nadýcha sa trošku studeného vzduchu a už máme kašeľ istý a nevieme sa ho zbaviť.

angi07
16. dec 2019

@tonkkaaa ja som kupila aj inhalator a tam mu davam vincentku a ampulku selénu ked uz nic nezabera. a po tom je neskutocna ulava.s tym selenom liecia v cechach astmu a naozaj to zabera....

https://tlakomeryomron.sk/Inhalator-OMRON-Comp-...

tonkkaaa
16. dec 2019

@angi07 no dnes sme dostali ditustat, a to od piatku berie Klacid,ten sme ešte nemali tak dúfala som, že sa k "nášmu" zvycajnemu drazdivemu kašlú nedostaneme.

tonkkaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angi07
16. dec 2019

@tonkkaaa nan napr.klacid nikdy nepomahal... ked tak sumamed alebo erdomed. ale zaklopem uz 2 rok sme skoro bez ATB .v aprili bude mat 7 rokov ale ked mal 5 tak bral 11 x ATB za rok 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ co bolo uz neunosne.tak som mu zacala davat rakytnik na imunitu a presla som na bylinky - caje , sirupy , vyrabam smrekovy sirup doma.a o dost sa to zlepsilo..ked naozaj ze ho chyti tak davam ten ditustat a stoptussin ale ATB uz dost davno nemal 🙏🙏🙏

tonkkaaa
16. dec 2019

@angi07 čaká nás ešte pľúcne vyšetrenie tak snáď nám pomôžu

angi07
16. dec 2019

@tonkkaaa drzim palce 🤞

tonkkaaa
16. dec 2019

@angi07 no my sme naposledy ATB mali vo februári. Jeho len ten kašeľ chytí ale taky akoby mu mali pľúca vyskočiť. Aj teplotu dostal asi po roku. Dávam tiež čaje z materiny dúšky a repik vlastnoručne nazbierané. Myslela dom že mu aspoň zmiernia ale nič. A ten rakytnik aký kupujete sk sa môžem opýtať

tonkkaaa
16. dec 2019

@angi07 dakujem

angi07
16. dec 2019

@tonkkaaa rakytnik mam doma krik takze zbieram a zamrazujem. daju sa kupit zamrazene vetvicky .rakytnik mrazenim nestraca svoje vitaminy .kazde rano.rozmrazim v teplej vode 10.bobuliek rozmixujem pridam troska medu a nalacno.mu to dam vypit.

tonkkaaa
16. dec 2019

@angi07 ahaa 🙂 ďakujem krásne za radu

ollynka
autor
16. dec 2019

@angi07 zateká soplík, steká do hrdla a následne kašle aj na sucho aj vykašliava. Soplík nevyteká cez nos, ale zateká, ....počkám ešte 2 dni aspoň a kúpim stoptussin,...

angi07
16. dec 2019

@tonkkaaa za malo 😊

angi07
16. dec 2019

@ollynka 😐poznam vecny problem bol aj u nas. zacali sme ale s vyplachom dutin a to na 80% zlepsilo situaciu....darmo fukal fukal nic mu neslo a s vyplachom sa to vyprazdnilo jedna radost niekedy som bola az zhrozena co v tych dutinach mal...🤢

vinetuu
16. dec 2019

@angi07 presne vyplachovanie slanou vodou aj ked nie je nadcha, ale ako sucast hygieny a prevencie je super. Su na to aj konvicky. Urcite treba vyskusat.

vinetuu
16. dec 2019

@ollynka skusili ste aj homeopatiu, u nas to zabera vzdy uz 20 rokov 🙂 mne aj detom ...