Ahoj mam 3 mesacneho syna a stale ma egzem ktory ma na rucickach nozickach aj hrudi uz sme skusali kadeco najnovsie som citala ze velmi dobre zabera sipkovy olej mate niektora skusenosti ?
Tak to ma moc nepotesilo aj si pouzivala nieco co naozaj zabralo lebo my sme uz vyskusali vsetko :(
@denka3008 Zaberá more a zdravá strava, resp. čo najdlhšie kojenie (ja som syna kojila bez dvoch mesiacov päť rokov, čo mi dnes už príde absurdné, ale v tom období som chcela pre neho len to najlepšie, tak som to vydržala - keby to bolo na ňom, tak by som ho musela kojiť až doteraz 🙂 ), kortikoidy zaberali, ale je to svinstvo a má to viac vedľajších účinkov ako pozitív - tak sme to veľmi rýchlo vylúčili. Ekzém sme spomínanými opatreniami v pohode zvládali a teraz keď je v puberte mu ekzém zmizol a nemá žiadne kožné problémy. Ešte som zabudla - umývame sa olejovými mydlami s prídavkom kozieho mlieka a sem-tam sa syn "nakrémuje" zmesov mandľového + pár kvapiek šípkového olejčeka (po sprchovaní, do vlhkej pokožky). Imunita je alfa omega, preto si naštuduj ako zlepšiť imunitu a urob všetky opatrenia (strava, pohyb, spánok, otužovanie, more, jaskyne,.....).
kojis? ak ano, tak si daj pozor na svoju stravu. skus na 2 dni vylucit mliecne vyrobky a sleduj dieta, potom vyluc vajicka a tak dalej. ak kojis, tak ten ekzem moze byt reakcia na to co jes ty.
ekzém= narušená imunita= narušená rovnováha medzi orgánmi tráviacej sústavy. 80% imunity je v našich črevách. Medzi orgány, ktoré súvisia s imunitou patrí aj pečeň a slezina. Veľmi dobré sú prírodné produkty od f OKG, ktoré pôsobia vnútorne a úplne prirodzeným spôsobom. Ak kojíte, je vhodné, aby ste výrobky pila vy a cez mliečko sa dostanú aj do tráviaceho systému vášho dieťatka. Doporučujem Emulips , OK Omegu+ a OK gel, ktorým sa potierajú postih. miesta..., pre viac inf - http://www.okg-fit.cz/zdravieapriroda, pekný večer
nasla som tento vzacny olej
http://www.biokamo.sk/biopurus-zdrave-oleje/Šíp...
Ahoj
@denka3008 , skúšala som, ale nenastalo výrazné zlepšenie, tak aby nevyšiel nazmar, tak vždy pár kvapiek zamiešam do krému (alebo ho pridám do mandľového oleja) a natierame sa ním celá rodinka - najmä v takomto mrazivom, sychravom období sa mi zdá, že pleť tak netrpí a je vláčnejšia. Vyskúšaj, ale zázraky nečakaj. Je to však dobrý olejček (i keď trochu drahší, keď kupuješ v bio kvalite) a nespravíš žiadnu chybu, ak ho zaradíš do bežnej hygieny.