Sinupret - dávkovanie pre 13-mesačné dieťa

hanaxxx
31. okt 2022

Ahojte, doktor dal dietatu sinupret, ibaze na letaku je pisanie, ze detom do dvoch rokov sa neodporuca, cize tam nie je uvedene ani davkovanie.A k doktorovi sa uz neviem dovolat. Brali to vase deti mladsie ako dva roky? S akym davkovanim?

petamich
31. okt 2022

3x10 nam kazala pediatricka

81anina
31. okt 2022

@hanaxxx synovi kým nemal ešte 2 roky som dávala 10 kvapiek 3x denne. Od dvoch rokov 15 kvapiek 3x denne. Doteraz mu to dávam do ovocnej výživy, polievky alebo čaju lebo je to tak hnusné že čisté nevypijem ani ja.

hanaxxx
autor
31. okt 2022

@petamich
@81anina super, dakujem vam. Zatial som mu naobed dala 8kv. A este otazka, ked chodi spat okolo 8smej, kedy najpozdejsie mu mozem dat vecernu davku?alebo to nie je ako pri sirupoch, ktore sa maju davat o 17stej?

81anina
31. okt 2022

@hanaxxx tiež na večer sa to nemá dávať po tej 17,00

kallanchoe
31. okt 2022

Môj bral sinupret ešte pred 1. rokom života,pediatrická mi vysvetlila,že dolna hranica sú kg dieťaťa,nie vek...ale nepamätám koľko hovorila,že musí mať kg....vtedy mi kázala dávať 3x 8 kvapiek,môj bol veľké a ťažšie dieťa na svoj vek....neodporúča sa dávať na večer aspoň. 2-3hod. pred spanim...lebo po sinuprete sa mu spustia sopliky,tak aby mu to nezatekalo keď bude už spať...ja som dávala do 17:00 hod,chodil späť okolo 20-21 hod😉