Silný reflux u dvojmesačného syna

katysska16
24. máj 2020

Ahojte, náš malý má 2 mesiace a je kŕmený UM. Najprv mal nutrilon AR, teraz neocate zahustovany nutritonom. Postieľku ma vo zvýšenej polohe, po jedení ho nosím 30 minút .. často vracia , či na rukách či v postieľke , či v kočíku .. párkrát sa nám už aj dusil zvratkami. Ja som už z toho na prášky. Stavalo sa to aj vam ? Neviete mi poradiť čo s tým .. bojím sa aby sa mi nezadusil :( na gastre sme boli, nič mi tam nepovedali . Len že to možno prejde do polroka .. no dovtedy zinfarktujem keďže je hrozný stres keď sa dusi

heidy222
24. máj 2020

No teraz v 2 mesiacoch je taky vrchol, bude to uz lepsie. ja som davala spat alebo zaspavat do lehatka, neni to bohvie co pre chrbat ale pomahalo

evitka83
24. máj 2020

@katysska16 vitajte v mojom svete 😞 tiez skusame kadeco. Syn ma 10 tyzdnov, je prevazne kojeny, UM 2x za den, ked uz nemam mlieko. Ale ci pije moje alebo UM, je to jedno, zvracia aj tak 🤦🏻‍♀️ Raz je to lepsie, raz horsie.

darina2711
24. máj 2020

Aj my sme na Tom tak boli...malinký bude mat tri mesiace v júni....z pôrodnice sme si priniesli bebu comfort,z tých všetkých bola asi aj tak najlepšia😣hoc grckal po nej aj bruško ho bolievalo...Sunar premium a HiPP to nič,po Tom vracal veľa....tak sme dávali nutriton,tri týždne super,že už vse zažehnané a zrazu také bolesti bruška hlavne pri papani ....lekárnička mi povedala že dávať toho prasku menej vraj keď je to hustejšie ,zaťažuje bruško...ale zasa vracal ...takže z kaluže do blata....tak sme zasa kúpili kvapky od brúska,nepomáhali moc . Keď sme niekam šli,tak ako pojazdna lekaren...tiež som písala do diskusií ,jedna holka písala o kendamile mliečko,tak som skúsila,síce len dnes od rána ale zatim fajn,bez nutritonu,bez kadejakých probiotík navyše,len to mliečko ani nevracia ,potom asi reflux nemá... A žeby to bolo vtedy tým mliekom,sama neviem .Dúfam hlavne ze už bude len dobre. ...

majamat
24. máj 2020

toto som zaziila, odsavacka nonstop v pozore. pouzivali sme Nutriton od Nutrilonu a torhcu pomahal,a le dcera grckala aj tak, ale aspon nebola tak nepokojna po napapani. rno asi sa s tym viac orbit neda. musite to nejak prezit. a malu sme teda nosili po jedle aj hodinu, lebo to vracala anjintenzivnejsie. aj ked vracala kludne aj po 3 hod, cize uplne to neprestalo. v ukoncenom 4m mozete prejst na prikrmy a tie mozes robit trosku hustejsie. po prikrmoch mi dcera uz tolko nevracala. aj keby je na materskom mlieku, u deti s refluxom je niekedy vhodnejsie precadzat na prikrmy skor.
@darina2711 aj moja takto. kupili sme Nutriton a mala zapchu a bolesti bruska, tka sme davali menej, tiez vracala stale,a le ked sme ho nemali, tak sa po papani velmi zlostila, plakala, krcila sa do klbka,a lebo vystierala do luku. po Nutritone to skoncilo.

darina2711
24. máj 2020

@majamat ten nutriton jasné že pomôže lenže na druhej strane keď nevracia zasa bruško,tak neviem čo bolo horšie...prišlo mi že si naň zvykol a potom mu už nepomahal,leda zvyšovať dávky a to už viedlo k bolestiam bruska.Viem si predstaviť že keď sa mimco dusí je to strašné ,aj u nás tak bolo...asi nedá veru,keď oni všetky tie mlieka robia na jedno kopyto,keď ma to malé s tým len starosti...

majamat
24. máj 2020

@darina2711 ja som malej davala materske mlieko, tak to s mliekom nema nijaky suvis. a teda co sa tyka vyberu, tka by som brala viac bolesti bruska, lebo ked grcka a moze sa zadusit, to je ovela nebezpecnejsie.

co sa tyka Nutritonu, tak yb sa mala podla mnozstva mlieka zvysovat davka. moja pila na zaciatku mlieka velmi vela a v obdobi, kedy sme zacali davat Nutriton do mlieka, tak sa jej davka stabilizovala a potom sme uz moc nezvysovali. napr, v 3m mi dokazala vypit aj 180ml, ale redukovali sme jej to ( som jej odsavala mlieko ) a davali sme 160ml, lebo vela grckala. tak sme davali castejsie a mensie davky. potom neskor sme presli znovu na 180ml. cize od narodenia ( uz v porodke vypila 100ml, za 2m zvysila davku o 80ml. no potom od toho 4m az do 8-9m ou to islo len na 200 - 220ml. cize to uz zvysila len o 20-40ml za 5-6m. samozrejme to uz sme potom aj prikrmovali. no amli sme obdobie, ked bola chora a vtedy papala malo, aj malo mlieka potom jej opat zachutilo a potom zas prislo obdobie - zubky, stale sopliky a s tym zapalene ocka, neskro aj horucky. a teda potom do 1r uz tolko mlieka nevypila. uz sa to redukovalo, uz aj pomalsie priberala. v *6m mi mala 8,2kg a v 1r 9,7kg. no to bolo akurat, lebo predtym bola riadna baculka 😀

darina2711
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darina2711
24. máj 2020

@majamat ty si kojila,my sme mali od začiatku a to súvis určite má .Navyše lekárnička mi povedala ,že stačí malá odmerka a malo by to splnit svoj účel .V opačnom prípade treba cakat tráviace ťažkosti najmä z bruškom,ako býva u niektorých aj u AR mliek.Regulovanie nutritonu vraj spôsobí určitu samozrejmosť,že sa tomu tráviaci trakt prispôsobí.Nie všetky takéto pomôcky môžu ostať bez následkov,s tým ze hneď bude všetko super ako som si aj ja myslela,no je to od dieťaťa k dietatu

katysska16
autor
24. máj 2020

No vidím dámy , že v tom nie som sama. A asi neexistuje žiadna rada, len vydržať. Dnes sa nám zas začal dusiť. Bojím sa riadne o neho. No nejak dobojujeme, hadam to prejde

darina2711
24. máj 2020

@katysska16 aj tak je čudné že mu tam nič nenašli,ak vracia tak veľa tak to asi nemali nechať len tak...joj chudá malinké ,také skoro ako ten môj,má niečo vyše 2 mesiacov.Ale ak máte takú lekárku ako my, tak sa nedivím že s ním nič nerobí 🥴

katysska16
autor
24. máj 2020

@majamat prosím ta nerozumiem prečo bola odsávačka vždy v pozore. Pomáha to nejak ? Nemám skúsenosti

majamat
24. máj 2020

@darina2711 tam je predpisane davkovanie, nie ze jedna odmerka. lekarnicky o tom moc nevedia. jedna mi povedala, ze bude aspon lepsie spat. mysela si, ze to am neico so spankom. jasne, ze uplne presne dodrziavat davkovanie netreba, aj my sme davali menej, ale urcite je dobre aspon podobnu davku dat, inak to nema vyznam, lebo to straca ucinok.
a teda neviem ako si to myslela s tym kojenim, dcera mala reflux od narodenia a nikdy nemala umele mlieko.
@katysska16 myslela som odsavacku na nostek 😀 dcere vbehlo mlieko viackrat do nosa a musela som odsavat. raz sa dusila riadne, niekedy to zvladla bez odsavania.

darina2711
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darina2711
24. máj 2020

@majamat keďže si kojila ci kojis,um.mlieko nepoznáš,tak som to myslela...návod je ako davkovat do materského mlieka ,ohľadom umelého som nevidela nič....Naša lekárnička vie viac ako lekárka,tá dokonca tvrdila že Beba nemá určite typ mlieka AR🙈 závisí od veku dieťaťa,ak je ešte maličké a miesto mlieka pije hustú akoby kašičku,tak to brušku isto nepomôže....a u nás to tak bolo,akonahle začala dávať viac už bol problém,lenže menej už potom nepomahalo proti grckaniu,lebo to bol veľký problém u nas.

majamat
24. máj 2020

@darina2711 dcera ma uz 9r, cize ja to mam uz za sebou,
co sa tyka davkovania, tak su 2 sposoby a to podat zvlast, alebo v mlieku, sice na nete je uvedene, ze do materskeho,a le podla man sa tolko moze aj do umeleho, v klasickom umelom nic take nei je, preto nie je dovod menit davku. to, ze to zhustne moc, pripadne, ze ma dieta problemy plati aj pre podavanie s materskym mliekom. v tom tiez nie ej rozdiel. a druha vec je, ze ja som davkovanie spominala aj z druheho dovodu. ide o to, ze ak dieta vypije napr, 50ml mlieka a ine zas 200ml mleika, nemozu mat rovnake davkovanie. davka sa musi menit s mnozsvom mlieka. teda to plati aj vtedy, ked dieta rastie a pije viac a viac. aj ked sa podava AR mlieko, cim viac mleika sa poda, tym viac takejto vlakniny v nom je.

darina2711
25. máj 2020

My sa si nechápeme ,dáva sa do um aj materského,len vravím že nie je nutné cpat viac nutritonu automaticky ak je viac ml mlieka,väčšie deti zrejme už papaju aj inú stravu ,takže nemyslím že ešte papaju zahustene mlieko,tým snáď po prípade aj lepšie trávi no tým menším vraj viac husté škodí ,v tom že majú bolesti bruška....To je od dieťaťa k dieťaťu,veď aj z AR mlieka mávajú bábätká zapchy.Iste že aj pri materských mlieckach mávajú baba ťažkosti,myslela som tým že ešte aj také umele sme mali problém vôbec nájsť,veď to sa nedá porovnať s tým od mamičky.Ja tu nerozoberam zloženia mliek,len vravím čo viem o tom nutritone ja,tož vse.

majamat
25. máj 2020

@darina2711 no veru sa neorzumieme, ked das viac AR mlieka,zakonite je v nom viac vlakniny, preto aj ked davas Nutriton do klasickeho umeleho, s pribudajucim mnozstvom musi pribudat aj toto. bolesti bruska mozu byt aj z toho dovodu, ze s mliekom ide hore kyselina zo zaludka, preto je pomoc, zadrzat mlieko tam, kde je.
ak ma dieta len reflux, ine bolesti by mat nemalo. pri refluxe byvaju aj u dospelych rozne tazkosti, vyslovene bolesti nie, jedine ked po dlhej dobe ( rokoch ) nastanu rozne poskodenia. skor je tam pocit plnosti zaludka a stazene travenie, u dietata to moze vyvolat nepohodu a dieta to nechape, je mu neprijemne, tka na to reaguje. a aj vychadzanie kysleiny a palenie zahy prijemne nie je.
nehovorim, ze male dieta nemoze mat aj iny problem. moze, ale vacsinou je problem ozaj len v refluxe, lebo reflux je u malych deti prirodzeny, lebo nemaju dobre vyvinuty zvierac na zaludku. cize sa im mlieko nedokaze dobre v zaludku udrzat. zhorsuje to mnozstvo mlieka, mnozstvo vzduchu, ktore babatko poprehltava pri papani. mnozstvo mlieka - tam je jesna,e ze zatial co jedno dieta po narodeni naraz vypije 40ml, ine dokaze aj 100ml. a tiez ako rastie, mlieko pribuda. a vzduch v zaludku, to sa da zmiernit,a le asi uplne odstranit nie.

co sa tyka neustaleho porovnavania materskeho a umeleho, mozno materske ma lepsie zlozenie, obsahuje protilatky, vitaminy a vsetko v presnom zlozeni,a ko dieta potrebuje, ale pri refluxe to nijaky iny vyznam nema a dieta ma rovnaky problem ako pri umelom mlieku. cize toto porovnavanie fakt nechapem. dokazom toho je, ze su deti na umelom, ktore reflux nemaju a deti na materskom mlieku, ktore reflux maju. proste to nema suvis.

majamat
25. máj 2020

a ani rozdiel v davovani. ved ak je napr, 5g vlakniny v 100ml umeleho mlieka, tak ak dieta vypije 200ml, tka ma v sebe 10g vlakniny, nema stale 5g. preto ak sa pridava zvlast, tak sa musi prodavat aj vlaknina. ako som pisala, nemusi to byt presne taka davka, ako je na obale napisane, vzdy som davala mensiu, koli zapche ( aj tu sme mali a nemalo na to vlyv to, ze dcera mala materske mleiko ), ale urcite by sa mala zvysit ak sa zvysi aj mnozstvo mleika samozrejme tymnemyslim, ked sa zvysi o 10ml,a le napr, o 50-100ml-.

darina2711
25. máj 2020

Ja tu tretí krát píšem že je od dieťaťa k dieťaťu,taký veľký sloh nebol nutny,vravím že je problém nájsť aj um mlieko,ktoré deťom nebude robiť zle aj bez refluxu.Ked mu nechutí mlieko,tak to tomu tiez moc neprida a ani veľa zmien v znackach.Nechaj to už prosím ťa tak,slečna či pani ktorá sem príspevok dala,chcela radu či pomoc,o niečo takéto zrejme nemusi mať záujem...