Silný pot u 8-ročného

13. júl 2024

Ahojte. Syn 8r. Sa vždy veľmi potil. Žiaľ už ho aj cítiť. Vždy keď prišiel zo školy bol dopoteny, teraz je to samozrejme ešte horšie v týchto horúčavách. Čo by mu pomohlo? Aj dosť málo pije, môže to byť aj tým, že telo vylučuje škodliviny potom. Samozrejme sa ho snažím napomínať ohľadom pitia. Ale čo by pomohlo na ten zápach? Existuje niečo také pre deti? Lebo nie vždy je k dispozícii sprcha.

anna777115
13. júl 2024

Treba, použivať nejaky dezodorant, ktorý sice nezabráni poteniu, ale aspoň mierne prekryje neprijemny zapach.

autor
13. júl 2024

@anna777115 ale môžem to aj dieťaťu dať?

anna777115
13. júl 2024

Moja, dcera sa tiež hrozne poti od maleho babatka a presne okolo osmeho roku zacala neskutocne ostro zapachat, ako po cibuli, no proste tie hormony už začinaju robiť svoje. Nenecham ju, aby doslova smrdela, veď by sa jej aj v škole posmievali. Normalne má antiperspirant niveu bez hlinika tuhy blok a hocikedy aj počas dna hlavne po telesnej sa pretre.Má aj rozne toaletne dievčenske vody, tie si strekne do vlasov, alebo na tričko a nejde to priamo na pokožku, ale predsa, ju to jemne prevonia a prebije ten pot.

zuzulkazu
13. júl 2024

Ja mam decka 8,10 tiez sa uz kvalitne potia, v dmke som im kupila detske deodoranty

anavixy
13. júl 2024

Treba vyberat prirodne (prirodnejsie, menej chemie, zas aby to aj malo ucinok..) alebo priamo pre deti urcene deodoranty. Myslim si, ze dnes uz je na vyber toho vela, aj dospeli ludia si kupuju tie zdravsie alternativy. Neter je este mladsia a tiez uz ma tento problem, bola aj na odber krvi, ci nejde o nejaku hormonalnu nerovnovahu/poruchu, ale nastastie to bolo ok. Tak uz zostava len zintenzivnit/zmenit hygienu. Len prosim ta, nech to nie je tak, ze pazuchy smradlave a do toho este strekneme nejaky sprej, nech to “prekryje”, lebo to bude este horsie. 🫣

luliu
13. júl 2024

Určite deodorant alebo antiperspirant, snáď ho nechceš nechať smrdieť? Keď potrebuje, treba dať.

katka533
13. júl 2024

Je aj detsky