Silný ekzém

oblaacik
19. júl 2024

Ahojte mam mladsieho brata, ma atopicky ekzem, hlavne na rukach. Strasne ho to svrbi, cele noci sa skrabe, natiera si to indulonou ale asi mu to velmi nepomaha. Ma strasne vyschnutu tu pokozku a chrasty, aj mu to trochu mokva. Neviete co by mohlo pomoct? Kedze to ma tak neskutocne suche, vymyslela som ze by sme to mohli neustale premastovat respektive hydratovat niecim poriadne mastnym, ja som na pokozku jeden cas pouzivala slahane bambucke maslo a mala som super pokozku. Myslite ze by to stalo za vyskusanie?

marianarem
19. júl 2024

@oblaacik Skuste Laroche Posay Lipikar Baume AP+M. Ja som celozivotna ekzematicka a toto je u mna za cely zivot jedine, co aspon nieco robi, okrem kortikoidov. Obsahuje to prave aj bambucke maslo. Ak to ma brat velmi zle, tak ja by som to najprv preliecila kortikoidmi a potom udrziavala tym Laroche Posay.

rozculena
19. júl 2024

@oblaacik u lekára nebol?

rachel978
19. júl 2024

@oblaacik
Moj syn s tym mal problem, ruky mal doskriabane do krvi. Od zapastia po lakeť mal ekzem. Cele krvave, potom pod kolenami, potom zacala tvar brucho a chrbat, strasne vyzeral. Kozna davala len kortikoidy, nic neliecila.
Koza ukazuje len vonkajsi prejav vnutorneho problému vacsinou nevhodnou stravou.
Mne pomohla 1 pani z ciech cez internet.
Vdaka nej to mam uplne pod kontrolou.
Na zaciatok nasad Hylak brat dlhodobejsie, vylucit alergeny, kozu rano vecer namastit celu kremom na atomicky ekzem moj syn na Eucerin atopic control.a potom cervene miesta Sudocremom alebo zinkovou mastou.
Mne pomohla tato pani uz je to par rokov ale naucila ma ako to zvládnuť.
https://verazikova.cz/lecba-atopickeho-ekzemu/

milka1988
27. júl 2024

@marianarem tiež síl celoživotná ekzematicka a skúsila som ten Lipikar ale brutálne naz neho svrbi koža :/ zo začiatku fajn no po asi 5 tej fľaši už to moja koža nemôže ani cítiť :(

marianarem
27. júl 2024

@milka1988 Je to mozne, koza je u kazdeho ina a asi aj ten ekzem. Ja som za svoj zivot stretla aj dost inych ekzematikov, kazdy si casom nasiel nieco, co ako-tak pomaha a su to fakt dost rozne veci. Niektore kremy, co mi boli doporucene ako uplne zazracne, tak mne vobec nerobili dobre.