Ahojte mamky, maly ma 4 mes a zacal mi akosi viac zvrackat. aj teraz ked dopapal vzala som si ho na odgrgnutie velmi sa motal a zrazu pluslo velke mnozstvo mlieka na zem. Aj vcera sa to stalo a minuly tyzden z nicoho nic bol asi hodinu a pol po papani a vystriekla mu z ust vodova zvratka a vodu nepil...to iste sa stalo naposledy v sobotu ze vystriekla z neho voda. Nemoze to byt to ze pri odgrgnuti ho niekedy zatlacim asi na brusko ked ho drzim ? neviem ci len zbytocne stresujem alebo mu nieco je...lebo s tou vodou to nechapem a to mu vystrieklo z ust...mate niekto podobnu skusenost ?
ahoj, ja som dnes pisala do fora s niecim podobnym...aj moj maly (ma necele 3mesiace) posledny tyzden dost zvracia, bud mu vytecie mliecko (cestrve alebo aj hrudkovite), alebo prudom vystrekne nieco ako voda, ja ho ale aj prikrmujem UM (okrem kojenia), takze som myslela, ze to ma z toho, vyriesila som zatial tak, ze dnes som kupila ine UM a budem pozorovat, ci mu pomoze, davam aj bacha, aby som mu nestlacala pri odgrgnuti brusko, neviem, cim to je, asi treba potom spomenut doktorke, ked budes v poradni...podla mna kym je dietatko spokojne, vesele, nebadas zmeny v jeho spravani, tak by som velmi neriesila. Kojis? mozno si len nieco vtedy zjedla a takto to zaposobilo.
inak reflux by podla mna ukaze uz ked je dieta malinke, nezistovala som si, ale pochybujem, ze v 4. mesiaci mozno hovorit o refluxe, ked dovtedy dieta grclo len tak sporadicky (ved to sa stava detom)
tak ak ste az tak neskoro, skus ho par dni pozorovat (neviem, ako dlho sa to u neho deje) a potom jej zavolaj, ci ti nepovie, ze mas zmenit mlieko, ci ti nepredpise to co ma v sebe zahustovaciu zlozku proti zvracaniu, ved ona zvazi, ci to treba riesit, ale pozoruj podla mna, ci sa meni aj jeho spravanie, stolica atd. Ja som dnes uz aj nasla zelenu stolicu, vraj je to u deti na UM bezne, ale ked sa mi tak pospajaju vsetky tie veci dokopy, co sa mu deju a doteraz nediali... tak mam pocit, ze by mohol mat aj nejakeho bacila, no neviem... Mliecka su rozne, treba zistit, ktore dietatku sedi a viem, ze aj ine mamicky museli zmenit, lebo proste zrazu mliecko nesadlo
mozo to bude reflux