Silnejší zapáchajúci výtok u 1,5 ročnej dcéry

lagatta
14. aug 2017

Trapim sa s jednou vecou. Dcerka rok a pol mala trosku silnejsi zapachajuci moc. Chcela som ho odniest doktorke, ale zial nepodarilo sa mi odobrat vzorku, aj ked som sa snazila. Isli sme k dr ale mala tam stale obrovsky pocet deti. V kazdom pripade o 2 dni zapach celkom zmizol. Vsetko bolo ok. Dcerka bola vesela, ale o tyzden na to dostala teploty do 38,2°, mala silny hlien taky, ze zvracala hlien pri zachvate kasla, bolelo ju aj usko, dychacie cesty mala ok, vyskocila jej vyrazka, takze sme si mysleli, ze su to osypky. Tie sa vylucili. Crp mala dobre. Boli sme u 2 dr., ale ani jedna nam nerobila odber mocu. Mohlo to suvisiet so zapalom moc. ciest alebo mechura? Teploty jej o ten tyzden po 2 dnoch presli. Dcerka inac bola vesela. Ja som to vtedy pripisovala zubkom.

candii
14. aug 2017

Podla mna by pri moceni plakala keby mala zapal moc. ciest podla by si so to vsimla

mateka
14. aug 2017

@lagatta crp zopakovať a veľa tekutín...keď boli moje deti malé, moč sa u pediatričky vyšetroval automaticky..stopy bielkovín v moči signalizujú zápal v tele..hlavne nech sa močové cesty preplachujú - nie sladené nápoje..moč by mal byť číry..takže v malom množstve a často podávať nápoj..

lagatta
autor
14. aug 2017

Praveze mala mi nepije vela. Dr mi povedala, ze je to od zubkov, ale na moc nas nikto neupozornoval

alexandraalexandrova
14. aug 2017

moc zapacha aj ked dieta malo pije, moc je viac koncentrovany hlavne rano moze zapachat inak...ale tak ci tak by som isla kupit aspon diagnostikcke pruzky heptaphan a vysetrila by som jej moc opakovane doma, ak teda cika uz do nocnika, alebo nejako by sa ti podarilo moc odobrat do cistej a suchej nadoby. Ten pruzok ukaze aj vyskyt bielkovin aj krvi, aj ine ukazovatele a ked nieco nebude ok, urcite s tym chodte k dr.

stanka4891
14. aug 2017

My sme mali zapal mocovych ciest zisteny nahodou na kontrole u dr., ktora nas hned posielala do nemocnice a to sme boli uuuplne bez priznakov. A pri prerezavani zubkov je imunita oslabena, tak sa na vas moze nalepit hocico 🙁

lagatta
autor
14. aug 2017

Tu je prave moj problem. Doktorka je vysokokvalifikovana, raz nam prisla na Zacinajuci zapal, v podstate tiwz bez priznakov. Preliecili sme a ok, ale preco neurobila test aj tentokrat? Hneva ma to. Co ak som zanedbala nieco? Coo Potom?

janickacrazy
14. aug 2017

@lagatta Ved normálne popros doktorku, nech malej skontroluje moč pre istotu. Zápal močových ciest sa rád vracia. Ak by bol silný, tak určite by mala bolesti. A keby mala zápal, tak určite by sa to prejavilo aj na crpčku.

lagatta
autor
14. aug 2017

Crp mala menej ako 5, cize v ulnej norme. Ak bola cely cas ok, usmievava a dokonca behala a tesila sa, tak asi vsetko ok

janickacrazy
14. aug 2017

@lagatta Tak hádam je všetko ok. 🙂

roomaa
15. aug 2017

Netreba až príliš stresovať, keď mala dobré výsledky tak možno to fakt je len z toho, že menej pije. Treba jej hlavne teraz dávať veľa piť, lebo je aj teplo a deti celkovo musia veľa piť

lagatta
autor
15. aug 2017

Toto sa stalo pred paar mesiacmi A ja som na to vsetko prisla vcera. Mala bola aj zla v istych mesicoch a nevjem ci to moze byt z mocu alebo z coho. V kazdom pripaade sa velmi preto trapim, ze som nieco zanedbala

santafe
15. aug 2017

@lagatta stalo sa to pred pár mesiacmi a ty sa doteraz tým trápiš až tak, že si po pár mesiacoch od udalosti, ktorú tu riešiš, založila tému? Prepáč, ale každý to pochopí z úvodného príspevku tak, že to je aktuálna situácia, to po prvé. Po druhé, o týždeň po zistení, že dcérke zapácha moc, ste boli s horúčkou a hlienmi u dr, prečo si teda vtedy hneď nespomenula aj ten zapachajuci moc spred týždňa, že by si bola rada keby jej ho vyšetrila. Čo teraz riešiš po pár mesiacoch, keď dcérke odvtedy nič nie je, nejak mi uniká pointa, prepáč. Ak sa teda trápiš, že si niečo zanedbala, tak ju chod dať vyšetriť k lekárovi, nech ti potvrdi nech, že je ok a nech sa netrapis.

natalka13
15. aug 2017

Tiez nechapem co riesis teraz, a inak pri zapale mocakov by dieta nebehalo a neusmievalo by sa.

lagatta
autor
15. aug 2017

Prave nad tym sa trapim, ze som si vtedy na to nespomenula. Absolutbe mi to nenapadlo ani len myslienkov, len uplnou nahodou som na to prisla az teraz.

natalka13
15. aug 2017

@lagatta no a co ked si si nespomenula? nicsa nestalo, keby mala zapal sam bynezmizol, vybehli by horucky a riesilo by sa to.
akokebysi si vycitala, ze pri kazdom kasli nebezis k lekarke,lebo co ak ma dieta zapal pluc.

lagatta
autor
15. aug 2017

@natalka13 ale hejj, mas uplnu pravdu. Dakujem za povzbudenie 🙂