Moja 3 ročná dcérka začala pred vyše týždňom silno žmurkať. Nie je to vždy, ale ako ju pozorujem cez deň to niekedy robí. Určite pôjdem k očnému, len sa chcem opýtať, či sa niekto s týmto problémom nestretol. Za vaše rady vopred ďakujem.
mozno je to len uchylka.Ja som to robila tiez,ked som bola mala.No na ocne chod,pre istotu
ano tiez si myslim ze to moze byt tiez psychickeho alebo dusevneho stavu. Svagor ked sa rozvadzal tak postupne jeho dvaja synovia to robili /3-5/... ustupilo to a znovu sa ktomu vratili az kym sa trochu neukludnila situacia. Proste sa tak ukludnovali... ale ocnu pre istotu... a aj sa porozpravat snou ci ju nieco netrapi, alebo ci sa niecoho neboji...skolka, deti, izbicka...
Presne s týmto problémom som bola vo štvrtok na očnom s mojím trojročiakom. Záver vyšetrenia: všetko OK, žmurkanie mu zostalo ako tik z podráždeného očka, čo mal asi pred mesiacom, keď tak hrozne vonku fúkalo. Doktorka povedala, že asi v 90% to má takýto pôvod a nemáme si to všímať, samé to prejde.
Na očné však určite choďte - sama možný problém neodhalíš. Držíme palce, nech tam žiaden problém nie je a nech je to len žmurkanie po chlapcoch - máj sa nám blíži 😀 😀 😀
Môže to byť aj reakcia na zvýšený stres. Ja som to mala ako dieťa. Bolo to klasifikované ako tik. Bralasom na to lieky a chodila detskej psychologičke. Ako to prišlo, tak to odišlo 😉
Aj mojmu synovi 25 mesačnému začal žmurkať a neviem prečo, podobné mal pred mesiacom a boli sme na očnom všetko ok, kvapky mu nedala a krv mu zobrala pre alergiu,ale nepotvrdila sa. A tv nepozerá vkuse. Tak z čoho asi može mať?, ved je ešte malé dieťa. Mám íst na neurologiu či psychologiu?
ahojte, u nas sa sa objavilo zmurkanie asi pred tyzdnom. mali sme na ocku jacmen a odvtedy to robi. mame 26mes. myslite ze to moze byt z toho ze mu jacmen zavadzal na ocku tak to robi zato nadalej? dakujem
Ahoj, ako je na tom? zmurka este? Dakujem.. Moja zacala zmurkat.. prosim ozvi sa.
Aj môj syn máva časté žmurkanie, objavuje sa vo vykurovacej sezóne - kúrime krbom a doktorka to vyhodnotila ako suchý vzduch. Najprv sme kvapkali kvapky na zvlhčovanie oka, no teraz to už neriešim, ako prišlo, tak odišlo.
My sme prave v zmurkacom obdobi a tiez neviem co s tym. Na ocnom nam tvrdili ze to je z alergie ak ked nam to zacalo po navsteve aquaparku, Zial antihistaminicke kvapky nezaberaju, dokonca to zhorsuju. Mate niekto nejaku radu co s tym?
Aj my mame skusenost.. Veľmi veľmi som googlila, hľadala, čítala.. Myslím že u nás to bolo spôsobené nadmernou psychickou záťažou. Prešlo to samé, pomerne rýchlo. Keby to trvalo viac, ako tyzden, riešila by som s lekárom..
U nas to trva uz od jula. Raz lepsie raz horsie :( Boli sme zatial len na ocnom, ale kvapky co nam dali nepomahaju. A dali nam opakovane tie iste ze mam davat dlhodobo.
my sme to mali tiez psychickou zatazou, nejako sa nam zlakol ked zacal chodit do skolky a odvtedy to bolo. neurologicka nam povedala, ze je to zlozvyk a dala nam kvapky na to Tiapridal sa volaju a preslo to z toho. lenze minule sme boli vonku a sesternici malej sa stal uraz a maly sa strasne zlakol a zacal to robit znova, tak sme davali kvapky a preslo
nas maly to zacal robit niekedy v maji, kedy aj mne sa zhorsila alergia. Citala som o tom kadeco, najviac ma vystrasila moznost epilepsie...pri mori mu to preslo, ale isla som s nim aj tak potom radsej k pediatricka a ta povedala, ze si mysli ze je to alergia. Dala nam sirup Aerius a do ocka Occuflash a fakt, ze za par dni to preslo a viac sme to nebadali. Takze asi alergia. Ja som si myslela, ze to moze byt aj psychika, lebo sa prave odplienkovaval, ale od septembra chodi do skolky a nerobi to, takze psychika to asi nebude
@halalina
@zzuzulinka
@ekyna
Nie som lekár, ale ako mama alergika si myslím, že pokiaľ ide o alergiu, nie je v tom len samotné žmurkanie, ale napríklad si dieťa tiež oči žmolí rukami. Z alergie je v očiach nejaký pocit nepohody, či už štípanie, svrbenie. Ak dieťa "iba" žmurká bez toho, že by mu v očiach "niečo" vadilo, to alergia nebude..
@kasssiopea no ja som sa ho pytala, ci ho nieco boli alebo tak a hovoril ze nie. A viem, ze nemal problemy so zrakom, lebo vidi ako orol. Pediatricka nas aj chcela poslat povodne ocnej, ale potom povedala, ze vyskusame, ci to nie je alergia. A po liekoch na alergiu to prestalo. Tak isto pri mori, kde som sa aj ja citila lepsie a pritom mi pred odchodom tam sa mi dost zhorsil stav a tam sme boli vsetci v pohode odrazu. Uvidime co prinesie dalsi rok.
Nam ocna diagnostikovala ze to je z alergie, pricom maly je alergik. Je pravda ze si oci nezmoli ani nesucha a tvrdi ze ho ani nebolia, nesvrbia. To som ocnej povedala a napriek tomu to urcila na alergiu. Vidi tiez dobre, kontrolovali mu aj zrak. Nechapem preco mu nezaberaju tie kvapky. Pisala mi vsak jedna baba ze im kvapky niekedy zabera aj po 10 dnoch. Zacala som davat aj aerius tak uvidim. A antihistaminika do oka.
@halalina no nam aerius zabral. Pediatricka povedala, ze mu ho mam davat az do novembra kym su alergie, aby sme vylucili ze je chory z alergie a ze na jar uvidime ci to zacne znovu. Ja nie som velmi za diagnostikovanie stylom pokus-omyl, ale doktorka trvala na tom, ze maleho este nechce trapit koznymi testami, tak uvidime. Ale ja som alergik, manzel vyzera ze tiez, takze celkom logicky bude asi aj maly. Tento rok bola zase po troch rokoch silnejsia alergo sezona. Ine roky ani neviem ze som alergicka, ale tento rok som si musela viackrat nasadit lieky, tak dufam, ze mame zase na tri roky pokoj
Zienky, tie co ste mali tie problemy so zmurkanim sposobene psychologickym problem, stresom, nejakym problemom...co ste robili? Nejake odporucania? Spravali ste sa k detickam milsie, viac ste s nimi travili cas, ci ako...?!! Dakujem.
@yukaya nás poslala detská s papierom výmenným, že na základe čoho idete a potom sme sa objednali na očné a ked idete prvýkrát na hocijaké vyšetrenie, vždy musíte mať papier výmenný pri sebe.A či vydrží to neviem,záleží na dietati, skúste ho prehovoriť, že keď bude dobrý na vyšetrení, že mu kúpite odmenu buď sladkosť alebo hračku. no náš vydržal lebo pozeral na obrázky a pomenoval a to sa mu páčilo a dala aj sladkost očná doktorka.
@yukaya Vysetrenie moze prebiehat tak ze len hovoria obrazky ci dobre vidia a este pozru do oka pristrojom. NIekedy ked sa im nieco nezda tak este oci rozkvapkavaju ale nam to nerobili lebo videl dobre takze to vraj bolo zbytocne. Nie je to nejak narocne vysetrenie, zazili sme aj horsie (alergologia, ci krv atd) Listok sme mali od pediatra ale neviem ci musi byt.
@kozarica no praveze myslim, ze nezazil nic stresove, nic sa u nas nemenilo. A kamoska ma naplasila, ze maly jej to tiez robila a zistili mu nejaku vadu, ze moze to mat z casteho pozerania tv. Ale ze je este maly na to aby sa to teraz riesilo, tak to nechali na neskôr. V pondelok tam pojdeme skusit ci nas vezme. Volala som s detskou, tak ze nam nachysta aj listok. Musim mu zobrat nejaku cokoladku, ak by nechcel spolupracovat. Drzte nam palce. Zatila vdaka za vase odpovede.
@livia341
@halalina
@yukaya ahoj. Ako ste dopadli? Ja som u dcérky spozorovala to isté. Zmurka len, keď pozerá telku. Je to také dlhšie a výraznejšie zmurkanie. Vdaka
Baby aj moja žurka už 4 dni a hlavne pri tv.. boli sme doma 2 týždne pre chorobu a často tv zapnuté tak má asi niečo z ockami😭
@lily14 presne toto isté unas
@katkastupicka ale u nás žmurká aj keď nepozerá tv😪Ako dlho Vám to trvá a mimo tv vôbec nezmurka?
@lily14 ja to pozorujem cca týždeň. cey deň to robí občas tiež, najmä ked sa sústredí na niečo, ale aj si šúcha oči, tak neviem. lekárka má dovolenku, asi pre istotu malú vezmem aj k nej
spytaj sa jej ci ju neboli ocko. nepises ci je to uvedomele alebo neuvedomele. moze to byt aj tik. neviem, ako to vyzera. moze to byt kludne nejakeho zapaloveho povodu ale aj psychickeho alebo neurologickeho. kamoskina dcera zacala mat tik v ocku ked ju dali do inej izby a jej mladsi sestra stale spala s rodicmi v spalni. bola vnutorne z toho rozrusena lebo sa citila vyradena... to bol len priklad, nemusi to byt vas pripad... skoc vasej doktorke ta ti iste poradi viac.