Silné zľaknutie 7 týždňového dieťaťa

kamilka95
3. nov 2020

Žienky potrebujem poradiť.
Môj malý ma 7 týždňov a doteraz bol v perinke malo noseny nakoľko je kľudne babatko.postupne ho chcem oducat od perinky a stalo sa mu to už 2x. Dnes sme ho zobrali na ruky bez perinky otočeného tvarov von a ako som si ho šla trosku nadvihmut ako keby sa strašne zľakol. Ruky mal v pasticke potom ich výstrel následne celý ako keby strnul stuhol veľmi ocervenel a až po chvíli spustil silny plač 😏 môže to byť ten reflex alebo niečo iné? Ďakujem za každú radu

nkem
3. nov 2020

Myslim, ze sa len zlakol.

kamilka95
autor
3. nov 2020

@nkem môže byť ze sa mu opakuje takýto stav lebo nie je zvyknutý na také nosenie?

luciannka83
3. nov 2020

@kamilka95 toto deti bezne tobia ked da zlaknu, ze im rucky v pasticke vybehnu hore. Je este msly, nrpotrrbuje podnety smerom von z narucia.

kamilka95
autor
3. nov 2020

@luciannka83 áno to viem len on sa uplnr tak schulil do klbka až ocervenel 😌

nkem
3. nov 2020

@kamilka95 nie je zvyknuty na to, babatka su zvyknute na svoj “ohraniceny” zivotny priestor, preto vela deti lepsie znasa aj kupanie v malej vanicke, kde nohy sa dotykaju okraja ako vo vacsej vanicky

kamilka95
autor
3. nov 2020

@nkem takže len musí z toho vyrásť asi, ďakujem Za rady 🙂

nkem
3. nov 2020

@kamilka95 ano casom to prejde 😉

andreatytler
3. nov 2020

@kamilka95 Morov reflex sa spusti automaticky ked sa dieta necha padnut dozadu zo sedu na chrbatik. (aj ked dieta je zachytene pred padom). Tak to testuju lekari. Je to automaticka reakcia na pad... chcu sa niecoho zachytit. A to ako to opisujes ze sa to spustilo v momente ked si ho chcela zodvyhnut... to moze byt velmi podobna situacia pre neho... naraz nema pevnu oporu za sebou a tak sa mu to spusti. Ale tiez sa to moze spustit kedykolvek... najma pri zaspavani.
Nie je to nic hrozne... zmyzne to po 4-5 mesiacoch.

kamilka95
autor
3. nov 2020

@andreatytler ďakujem za odpoveď a vysvetlenie.
Len som sa strašne zľakla keď až tak veľmi stuhol 😏

ramona7
4. nov 2020

@kamilka95 je to bežné u babätiek, aj moja sa ľakala, prejde to. My sme v perinke boli dlho, keďže ide teraz zimné obdobie, nechala by som, no len spinkať a čo najviac bez perinky na rukách, brušku...,

kamilka95
autor
4. nov 2020

@ramona7 keď je na brušku to nerobí jemu vadí ta poloha tvarou von z náručia ale tak hádam to časom prejde.