Maminy máte niektorá skúsenosti s tým že málo vaše dieťa silnú nádchu pri ktorej začalo stále padať pri chôdzi? Malý má 15 mesiacov chodil tak v pohode sem tam padol ale teraz má 4 dní nádchu nechce papať aj menej pije a začal pri chôdzi neustále padať. Akoby nevládal a stále ho hádže do strán.
smer pohotovosť, keď ho hádže do strán tak to nie je žiadna sranda, možno nezistia nič ale pre istotu by som išla a žiadala vyšetrenie neurológom
@mummy01 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prosím preštuduj si toto ,takto maličké deti nemajú vyvinutú frontálnu dutinu ,zvyšné majú od narodenia a vyvíjajú sa, ak si pridáme zápal nos sliznice ,chúďa dieťa ,musí mať bolesti a bolieť ho hlavička ,keďže to má asi všetko spuchnuté...takže sa zhodneme ,že návšteva lekára je namieste a ten ho vyšetrí ....
Nemal MMR? 🙂 dúfam, ze ma teta aristka za moju poznámku nezabije ;)
@mandarinkadarinka veríš mi,že som len čakala kedy sa tu objaví nejaký psycho av názor a toď ho máme,len čo má mmr zo soplami ,či ako vírus a nehovoriac o baktériach,ale zas máme niečo do zoznamu pikošiek...
aristka@mandarinkadarinka nie nemal mmr takže týmto smerom nad tým ani neuvažujem.K doki na krčné ideme zajtra na kontrolu, vo štvrtok boli uška v poriadku ale aj tak čakáme na výsledky krčnych vyterov.Sledovala som malého a padol zakaždým keď zaklonil hlavičku do zadu. Takže myslím že to bude asi silná nádcha ktorá tlači a tie dutinky sú riadne zdurene keďže má 5 deň neskutočnú nádchu.
@aristka snažím sa ponúkať stále, pije čistú detskú vodu alebo vodičku a troškou medu. Pred nadchov bol veľký papať ale teraz papá malinko tak necelé 3 dcl mliečka a max 150 ml vody. Takže asi aj to sa podpisuje pod jeho stav. Zajtra sa ozvem ako sme dopadli ale určite to preberieme s doki.
Treba aktívne ponúkať tekutiny a odsávať noštek,je to možné,može ho bolieť hlavička,prínosové dutiny,točiť hlavička či z upch.nosa alebo málo tekutín,ak by sa to nezlepšovalo smer dr.či ozej tam nie je vyvinutá sinusitída...