Silná nádcha a padanie pri chôdzi u 15 mesačného dieťaťa

ajka26
15. mar 2015

Maminy máte niektorá skúsenosti s tým že málo vaše dieťa silnú nádchu pri ktorej začalo stále padať pri chôdzi? Malý má 15 mesiacov chodil tak v pohode sem tam padol ale teraz má 4 dní nádchu nechce papať aj menej pije a začal pri chôdzi neustále padať. Akoby nevládal a stále ho hádže do strán.

aristka
15. mar 2015

Treba aktívne ponúkať tekutiny a odsávať noštek,je to možné,može ho bolieť hlavička,prínosové dutiny,točiť hlavička či z upch.nosa alebo málo tekutín,ak by sa to nezlepšovalo smer dr.či ozej tam nie je vyvinutá sinusitída...

tykat
15. mar 2015

smer pohotovosť, keď ho hádže do strán tak to nie je žiadna sranda, možno nezistia nič ale pre istotu by som išla a žiadala vyšetrenie neurológom

mummy01
15. mar 2015

@ajka26 problem s rovnovahou...smer doktor,moze mat zapal v uchu prinajmensom
@aristka take male deti este nemaju prinosove dutiny.

aristka
15. mar 2015

@mummy01 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prosím preštuduj si toto ,takto maličké deti nemajú vyvinutú frontálnu dutinu ,zvyšné majú od narodenia a vyvíjajú sa, ak si pridáme zápal nos sliznice ,chúďa dieťa ,musí mať bolesti a bolieť ho hlavička ,keďže to má asi všetko spuchnuté...takže sa zhodneme ,že návšteva lekára je namieste a ten ho vyšetrí ....

mandarinkadarinka
15. mar 2015

Nemal MMR? 🙂 dúfam, ze ma teta aristka za moju poznámku nezabije ;)

aristka
15. mar 2015

@mandarinkadarinka veríš mi,že som len čakala kedy sa tu objaví nejaký psycho av názor a toď ho máme,len čo má mmr zo soplami ,či ako vírus a nehovoriac o baktériach,ale zas máme niečo do zoznamu pikošiek...

ajka26
autor
15. mar 2015

aristka@mandarinkadarinka nie nemal mmr takže týmto smerom nad tým ani neuvažujem.K doki na krčné ideme zajtra na kontrolu, vo štvrtok boli uška v poriadku ale aj tak čakáme na výsledky krčnych vyterov.Sledovala som malého a padol zakaždým keď zaklonil hlavičku do zadu. Takže myslím že to bude asi silná nádcha ktorá tlači a tie dutinky sú riadne zdurene keďže má 5 deň neskutočnú nádchu.

aristka
15. mar 2015

@ajka26 daj vedieť,kľudne aj v ip...len ho dolievaj,kľudne aj nejskú tichú minerálku aspoň jeden deň,len nie tie supermineralizované...ale ani nie stolovú vodu...a av vsuvku nerieš...

ajka26
autor
15. mar 2015

@aristka snažím sa ponúkať stále, pije čistú detskú vodu alebo vodičku a troškou medu. Pred nadchov bol veľký papať ale teraz papá malinko tak necelé 3 dcl mliečka a max 150 ml vody. Takže asi aj to sa podpisuje pod jeho stav. Zajtra sa ozvem ako sme dopadli ale určite to preberieme s doki.

aristka
15. mar 2015

@ajka26 to je veľmi málo,treba dávať aj po lyžičkách a možno by nebolo zlé podať kulíška...určite info dr.predsa ho ona vidí...