Silná alergická reakcia alebo vírusové ochorenie

mirkaknm
26. mar 2021

Mile mamicky, idem si po rady 🙂
Mam dcerku 2.5rocnu,v utorok sa jej zacali po tele vyhadzovat take drobne vyrazky. Myslela som ze je to alergicka reakcia z jedla (vypila stavu z cerstvo nastruhanej salatovej uhorky, dcerka je alergik, ale salat.uhorka jej ako taka nerobi zle). 2.den vypila trosku cistu paradajkovu stavu na obed. Uz po obede som si vsimla ako sa vyrazky rozsiruju smerom na chrbatik, brusko. Do dnes to preslo na ruky, lica, vo vlaskoch, brusko, zahyby okolo cikulky a ide to ku chodidlam.Kozna tvrdi ze to je nejake virusove ochorenie. Nesvrbi ju to.No po kazdom jedle jej velmi scervenaju licka, az tak do fialova,velke cervene flaky. Potom to prejde. Pripajam foto,v skutocnosti je to horsie ako na foto. Ak ste mali nieco podobne,prosim co tocbolo,z coho a ako ste to riesili? Dakujem

andreatytler
27. mar 2021

@mirkaknm Prepac neviem co to je ale pripnem sa sem, lebo ma to zaujima a dufam ze ti baby poradia.

iriska13
27. mar 2021

...ja ked som sa vysypala, bolo mi od dr povedané, že mam sa vyvarovať všetkého červeneho...t.j. paradajky, melon, jahody atd....nemože byť, že to sposobila paradajková šťava?

janage
27. mar 2021

@mirkaknm akvje alergik testy na histaminovu intoleranciu robili? a teda paradajky sú jeden z najsilnejších alergénov, to moji ekzematici nejedli v útlom detstve paradajkové nič.
Tipujem, ze sa vám niečo nakombinovalo. Niečo spustilo a možno by odznelo keby nebolo tej paradajkovej šťavy. Takto to možno paradajky pritvrdili.
Daj niečo na alergiu, pomastiť môžeš sudocremom tým nič nepokazíš
Moja mala napr. tak, že kúsok banánu mohla aj na mráz mohla. Ale keď som jej dala banán a vyšla do mrazu tak také fľaky po tvári a okolo krku že už som len kontrolovala či môže dýchať a leteli sme domov. Do pol hodiny sa to výrazne polepšilo
To isté jahody zvlášť troška môže aj orechy zvlášť ale keď zjedla kúsok koláča orechového s jahodovou náplňou taká reakcia, že 2 dni sme dávali ekzém dokopy.

janage
27. mar 2021

@mirkaknm a samozrejme ak by sa zhoršovalo alebo neukľudňovalo ani za 3 dni smer lekár

luciakovacova0603
27. mar 2021

@mirkaknm ahoj,my momentalne riesime to iste,maly ma 2r4m

mirkaknm
autor
27. mar 2021

No trosku nam to ustupuje, ku alergo asi budeme musiet niekedy zavitat. Skusame bszlepkovu dietu a bez mlieka dat tieto dni aby to nezatazovalo brusko, pomalinky to ustupuje.
Len mi nejde to hlavy ze tolko mamiciek pise o tych istych problemoch, davaju podobne foto, zecby vsetci mali alergiu?

janage
27. mar 2021

@mirkaknm a mlieko si nahradila čím? lebo práve sója, mandle, mak, orechy, ktorými sa to klasické mlieko nahrádza môžu vyvolať alergiu a pri rastlinných nápojoch niektorých, keď čitam zloženie tak tiež nic moc.

mirkaknm
autor
27. mar 2021

@janage nicim len bezlaktozove mlieko, orechove ani rastline nedavam.

janage
28. mar 2021

@mirkaknm tak zas pozor bezlaktozova strava nie je to isté ako nemliečna. Pisala, že skúste bez mlieka.