Ahojte,
neviete mi prosím poradiť 🙏
Naša malá máva často po uštipnutí hmyzom, aj obyčajným komárom dosť silnú reakciu. Dám jej nato Fenistyl a chladivý gél, ale dosť dlho jej trvá kým sa to upraví.. Neviete čo by nato tak rýchlejšie zabralo? Malá ide do tábora do lesa a nechcem aby sa tam vyplašili s jej "fľakmi"😲
Ďakujem ❤🍀
Celkovo antihistaminika si neskusala? Fenistil kvapky
asi by som sla tiez cestou Fenistil alebo Zodac kvapky, skusila by som aj ten repelentny naramok pre deti, nech na nu tak nejdu
@damianam možno by pomohli ešte fenistil kvapky ak máte doma, sú na predpis, alebo zodac tablety od 6.rokov tie kúpite bez receptu
@123miaa123 zodac som pozerala, ale mne ukazuje že na toto:
upchatý nos alebo kýchanie
vodnatý výtok z nosa
svrbenie nosa a očí
začervenanie a slzenie očí
O uštipnutí nebolo nič, tak skúsim možno ten 🙂👍
@damianam tak je to antihistaminikum, v zasade na akekolvek alergicke reakcie 🙂 ale hej na ustipnutie mozno bol lepsi fenistil kvapky, inak z ceskej lekarne si ich vies objednat bez predpisu (nasa lekarka napr. nepredpisuje, ze preventivne aj ked u vas pri takychto reakciach by mala)
@damianam ahoj, moj syn mal detto. Raz ho ustipol komar tam, kde mu zacinaju vlasy na cele a na druhy den pol tvare opuchnuta, ani oci nevedel otvorit. Kedze je alergicky aj na pel...tak vtedy ked ho ustiplo som mu mala zvysit davky antihistamika z 5 na 10ml+dostal tekuty puder s mentolom na stipance. To mu pomaha dodnes. Ja alergicka nie som, ale uz aj ja mam taketo velke stipance, ja neviem z coho su dnesne komare.
A to som vyrastala v dedine pri Dunaji.
Syn to ma tiež od mala alergie na ustipnutie brutal cervene a hrče strasne opuchnute aj teraz mal boli sme aj u Dr lebo to mal hrozne ,hrozny pohlad nato a nič iné nedala len fenistil betadine a ichtiol berie aj na alergiu lieky je alergik silný.. tiež už mám z toho nervy strašne dlho sa mu to hojí, ale pravda aj ja som nemavala také stípance ako teraz je ten hmyz infikovaný nielen komáre aj mušky a všeličo iné
@damianam myslím že to jedno je to antihistaminikum 🙂 každopádne po užití sa často objavuje ospalosť čiže nedávať to ráno ale skôr ku večeru
@damianam isla by som pre antibiotika ak je to viac ako 2 3dni ja bohužiaľ uz tak.druhy ci treti rok skoncila 🙈🙈 tiez prve dva tri dni skusam vsetko.a vzdy to rastlo ze vkuse az antibiotika zaberu
toto mali aj. moje deti nedavno. davali sme Alpu, fenistil gel, zodac, na odpuchnutie octanovy krem a na hnisave stipance aj gafrovoichtyolovu mast a framykoin.
By som rada vedela z čoho to majú tie deti... 😢😢😢 Opuch má silný, vrelé to má, akoby som jej to oparila vrelou vodou a svrbí ju to týždeň čo ani spať poriadne nevie 😒😠 A len ma prosí maminka daj mi nato niečo 😨
syn máva aj s dcérou rovnaké fľaky dokonca aj opuch má taký veľký aj cez 1/2 ruky/nohy chodia alergologičke. syn dokonca ak treba dostane antibiotiká ak sa to zapáli. a hlavne dostali lieky na posilnenie imunity a potom sa to výrazne zlepšilo
@damianam on to mal takto pred 3 tyzdnami zboku ako druhý laket taky hrbol.. najprv ,že ho mam sledovať ci nebude mať fľaky aj inde aby to nebola borelioza potom by mu zobrala krv ,ale za tri dni sa mu to zmensilo nikde inde nemal a až po 3 týždňoch tam nemá nič strašné dlho sa mu to hojí a to na 13 .. manžel keď bol malý mal alergie na stipance tiež veľké opuchy až skočil v nemocnici ..
Ja mam pokupene aj spreje tak ho striekam proti komárom. Tie náramky som počula, že nič moc ,ale skúsiť môžeš
@damianam áno presne aj vrele to mal tiež to hneď dr keď to chytila ,že áno ma to aj vrele to je alergia reakcia.. pokiaľ nemá zápal teploty alebo nemá fľaky aj inde atb mu nedala mala som ho sledovať a to berie celoročne lieky na alergiu kazdy den zodac je pre neho už slabí on ma zenaro a silné lieky na roztoče inak imunitu ma super chorý nebol ani nepamätám berie aj vitamíny a aj tak ma reakcie veľké
@damianam ked som bola mala,mavala som podobne obrie stipance. Hadam aj o priemere 15cm. Na pohotovosti nam vzdy nakazali kupit octanovu mast a vzdy to po nej rychlo odpuchlo a zmizlo 🙂 pamatam si to,lebo smrdwla ako das :D
@damianam a este dithiaden 🙂
Ja mávam tiež takéto reakcie na uštipnutie. Najhoršie to bolo, keď sme boli v Slovinsku na dovolenke a celé nohy som mala posiate takými hrčami svrbiacimi, horúcimi, ako na tvojej poslednej foto. No to bol des, neviem, čo za svinske komáre tam boli 😁🤦 vPotom sme šli na výlet do Benátok, vošla som do lekárne, lebo sa to už nedalo vydržať a len som lekárnikovi ukázala nohy, hneď mi dával obrovské balenie fenistilu 😁
Inak už baby dobre poradili....treba dať určite celkové antihistaminiká. je to veľmi nepríjemné, chúďa, musí ju to mega svrbieť ....ja to neznášam 🙄
@damianam fenistil gél je problematicky v tom, že sa nesmie dávať často a na veľké plochy a nemalo by sa s tým ísť na slnko. Vypýtaj si v lekárni aj taký kremik , čo sa môže používať opakovane. Nech nosí zo sebou a hneď po ustipnuti natrie. Ja s dcérou tiež riadne fľaky mávame. Mne inak pomáha najviac len fakt že osprchovať sa predtým ako idem von, nech tým pluham menej voniam a klasické tie spreje proti komárom. Večer dlhšie oblečenie a keď moc stipu, pratat sa preč. Už aj chaty vyberám podľa toho aby boli sieťky, nech je kam utiecť. A vy ste boli aj u alergologicky, či len obvodnej?
ja minuly tyzden… zabral Locoid (uz po prvom natreti lepsie, po druhom dobre, tretie uz len pre istotu) - ale je to na predpis a nanasa sa v tenuckej vrstve (kortikoid) … alebo skusit volnopredajny hydrokortizon mast, rovnaka zlozka len slabsie (ale cca mesiac su pozastavene dodavky, takze asi len ak v nejakej lekarni budu mat v zasobe) a v akutnom stave uzit antihistaminika - utlmuju, takze idealne vecer (Loratadin, Rupafin - odporucila mi dr., ja som inak silny alergik, lieky na alergiu uzivam - aj ked ine)
inak to ze nebola alergicka neznamena ze ani nie je… ja teda som alergicka od malicka (nemala som ani rok), zhruba v 11 rokoch som mala prvykrat testy “negativne”, v dospelosti sa mi pridruzilo tolko alergii ze uz lepsie vymenujem na co alergicka nie som nez na to co som… takze na jesen by som aj testy absolvovala s dcerkou
@damianam keď dcére 1.x vyskočila alergia na uštipnutie, Dr. na pohotovosti povedala, že toto spúšťajú malé mušky. Ako vo veľkom postrekovali chémiou polia, pôvodne neškodné mušky zmutovali. Ich uštipnutie spúšťa u niektorých ľudí alergické reakcie,a následne reagujú potom búrlivo na každý stipanec. Nato vytiahla rukáv, ukázala ruky - od zápästí po plecia posiate obrovskými hrcami. Po prechádzke na lúke.
K ochrane: náramok dcére nepomohol. Vždy sa strieka repelentom. Na noc do zásuvky si dáva nádobku s repelentom proti komarom. Natiera si lokálne fenistil gélom a na odpuchnutie octanovou masťou. Liek fenistil dávam veľmi nerada, len v krajnom prípade navečer. Ak nemá náhodou nič pri sebe, keď ju čosi uštipne, 1. pomoc - skorocelove listy - trie cez stipanec. Pustia šťavu. Čo najviac. Síce celé zelené miesto, ale nespuchne tak. Aj rýchlejšie odpuchne. Len skorocel kopijovity pomáha.
@damianam ten náramok zahoď, sú to zbytočne vyhodené peniaze, skúste radšej repelent.
Mávala som podobné mega štípance ani fenistil nepomohol navyše nemôže sa používať často, nemôže sa na slnko a pod. Som alergička(nám alergiu na včeli, peľ, psov, mačky, operencov aj veľa potr.alergii) asmaticka od kedy musím pravidelne užívať lieky už sa mi také hrče netvoria. Nechcem robiť reklamu ale jedna pani tu na bazari predáva žltú mastičku na štípance, le.oveľa lepšia ako spomýnaný fenistil či octánová masť, kupujem od nej roky, deti ho veľmi pochvaľujú.
@lubkovaandrejka No to už ani nikto nevie že to existuje 😵
@livuska124 No ja si to neviem predstaviť 😨, ja také nmávam... Mne stačí obyčajný štípanec od komárovi, teraz mám po kliešťovi a svrbí ako ďes... ona chúďa že mami ja to asi doškriabem do krvi 😢, jasné sa mi to povie nemôžeš si to škriabať ☹
@damianam 😢😢😢