Silná alergia na roztoče. Ako s tým bojujete u detí?

bejkovnicka
22. sep 2019

Dobrý deň, 3 ročnému syncekovi bola zistená silná alergia na roztoče. Chcem vedieť ako s tým bojujete co najlepšie, čo robiť a co nie? Co najviac detičkam pomáha? Koberce závesy plyšové hračky nemáme. Matrac má ani nie ročný. Paplón a vankúš nepoužíva. Lieky ma. Vopred všetkým ďakujem za akékoľvek rady.

sterea
22. sep 2019

Je potrebné aspoň raz do mesiaca oprať paplón a vankúš na 60 stupňov, návliečky a chránič matraca perte každé 2 túždne na 60 stupňov. Samotný matrac v zime keď bude mrznúť je potrebné dať von min. na 4 hodiny, aby premrzol a v lete na rozpálené slnko. Pri teplote nad 60 stupňov roztoče puknú. Tak isto aj dostatočne dlhý mráz ich zabije. Myslím , že ak plyšáky budete pravidelne prať, resp. ich dáte na 4 hodiny do mrazáku ,tak ich malému môžete kľudne dať.

janinah
22. sep 2019

Poslala som pozvánku do sk. Mamičky alergíkov,čítajte staršie príspevkyje tam dosť info.

@sterea problém je v tom,že alergia existuje a je jedno,či sú roztoče živé alebo mrtve,sú tam....na to sú špec. povlaky,oddeliť roztoče od alergika,

bejkovnicka
autor
23. sep 2019

@janinah ďakujem veľmi pekne

srnkaknm1
23. sep 2019

@janinah môžem poprosiť dalo by sa aj mňa pridať do skupiny ďakujem

janinah
24. sep 2019
jana_eyre_2
24. sep 2019

moj najstarsi je tiez silny alergik na roztoce.. snazim sa casto premienat pradlo, vela vetrat, prat aj paplon a vankus.. berie aj starolar kazde rano co je nieco ako vakcina - telo si postupne zvyka na alergen.. je to na tri roky, strekne si to pod jazyk kazde rano na lacno, dve minuty podrzi v ustach a dalsich 10 nesmie nic pit ani jest.. ked je chory treba to vynechat.. uz to berie rok a pol, ale este neviem ako mu to zabera.. uvidim tuto zimu, lebo vtedy sa to vzdy zhorsuje, navyse ma aj ine lieky od alergo, ktore ho udrzuju v akej-takej pohode..

bealary
25. sep 2019

Ja som na dovolenke v Španielsku našla v apartmáne nálepku, že priestory sú pravidelne cistene proti roztocom. Keďže syn je silný alergik, trosku som popytala domacich. Dali mi kontakt na nemecku stránku Potema.de, ktorá robí takéto čistenie pre hotely. Zastúpenie majú aj na Slovensku, niekde v Galante. Je tam na nich aj kontakt, tak sa skús popýtať. Ja som to ešte nevyskúšala, ale možno ti to pomôže.

babatkoo
25. sep 2019

Ja za seba vam mozem odporucit vyrobky ceskej firmy nanospace.cz Moj syn po operacii pluc od nich u rok pouziva ich vyrobky. Som s nimi spokojna velmi

ajsha123
23. jún 2020

@janinah Pridáte aj mňa do skupiny Mamičky alergikov? Ďakujem

26ka
23. jún 2020

pridáte prosím aj mňa do skupiny mamičky alergikov? tiež som už aj sama alergička na roztoče.

bealary
23. jún 2020

Skúste na potema.sk, špecializujú sa na roztoče