Ahojte mám 5 mesačného syna tri dni mal horúčky opuchnuté ďasná horúčky boli len max do 37.8 viac nie mrzuty bol viac kakal. Dnes má trocha vychádzame licko teplota zatiaľ nie aninv noci nebola ďasná stále opuchnuté mali ste niečo podobné ja neviem či sú to len zuby alebo šiesta choroba čítala som že pri nej sa teplota šplhá vyššie poradíte????a ak sú to zuby môžem ho dať von na chvíľku len na dvor či mu uškodiť!???
ked je teplota, ja by som dieta nedavala von, dokonca nasa pediatricka vravi, ze po skonceni teploty, este 24 hodin nechodit von....
urcite nechodit s teplotou von, a kludovy rezim.
Toto 6. choroba nebude, tam su teploty cez 39 st. Moze ist o akukolvek inu virozu, deti su nachylnejsie na choroby, ked im idu zuby, lebo maju oslabenu imunitu. Ked nema teplotu, kludne chodte na prechadzku.
radsej sa pored s pediatrickou. mne moja vravi, ze von nie. ...a rozum mi logicky tiez vravi, ze nie. sama ked mam teplotu a citim sa naprt, nedavam spacirky po vonku.
@kosimo toto asi siesta choroba nebude, pri tej sú teploty ovela vyššie, trvaju 72 hodin a tazko sa zrazaju, potom ako keby odozneli same od seba a nasleduje vysyp na tele. Moja doktorka vravi, že s teplotou von nechodit, dokonca najskor tak 3 dni po ustupe teplot. Tak asi este chvilku vydrzte
Aj ja si myslím ze to šiesta choroba nieje ale skôr zuby
Rada by som reagovala na tieto príspevky , nedávno som prišla odnpediatra s mojim 6 mesiacov synom ktorý mal 37,7 teploty 4 dni..ale iba mierne a ked sa vyšplhala tak na Max 37,8 ...teplota zmizla, a vysypal sa mi, drobné jemné červené skôr ružové bodky po bruchu a chrbte...mrzuty, päste v ústach ,v noci zlé spal...zaplakal mi aj 10 x za noc....no diagnóza - šiesta choroba..ja som si myslela že to budú zuby, lebo nič okrem teploty nemal...až dnes ten vysyp...no ja si myslím zenmu vyjdú aj zuby,...takže nie je pravda že pri 6 tke sú teploty vysoké, nemusí to tak byť ako vidíte. Milujem názory ktoré su podmienené jednou dvoma skúsenosťami a reprezentujú to ako fakt že to je tak a nijako inak .
@majulikhubova tieto "fakty" sa docitas hocikde na nete, ked si das do googlu siestu chorobu. V konecnom dosledku je uplne jedno, ci je to piata alebo siesta choroba, alebo uplne ina viroza...liecba je aj tak rovnaka - symptomaticka (zrazanie teploty nad 38 st., doplnanie tekutin...). Niekedy si ani lekari nie su isti, co je to za virozu, ked su priznaky nespecificke...
Koniec koncov, každý má iné skúsenosti, a určite by som nespochybnovala žiaden komentár -skúsenosť. Pretože tak ako je každý priebeh tehotenstva iný, tak aj každé dieťa je iné, a internet je dobrá pomôcka,ale veľa krát človek čaká na tie symptómy ktoré sa dočítal, no môžu nemusia prísť. A dokonca ešte pribudnu aj také ktoré tam nie sú. Nám idú už aj tie zuby, a dočítala som sa - opuchnuté ďasná, červené, navrete. Mne malý nedovolí sa k dasnu ani priblížiť. Zjavne je to citlivé, no co som videla, boli dva snehovo biele fliačky, na vnútornom dasne, a keď som prešla s prstom po dasne, cítiť tam dve hlboké čiarky ako keby. Taký rez. Malo kde o tom píšu. No žiadne navrete dasna, nič. Možno to príde keď pôjde do tuhého, a ten zub sa prereze. No určite sa nájde nie jedna mamička ktorá by na to reagovala, určite to nebudú zuby,lebo príznaky sú iné. Napr. Na to som narazala. 😉
@majulikhubova treba mat trosku sudnosti a vybrat si tie spravne informacie, nedrzat sa dogmaticky a doslovne vsetkeho, co sa docitame a ked si nie sme isti, poradit sa s lekarom. Zdravy sedliacky rozum forever 😝 😉
Ja neviem von s teplotou? Aby si ho ešte viacej neprehriala. Ak by to bola šiesta choroba tak by mal vysyp aj na rukách a nohách a v pusinke. Keď idu zuby môžu byt Licka červene, môj mal tiež taký vysyp na lickach dala som mu na to holta a bolo dobre.
@kosimo v podstate je to jedno, v oboch pripadoch moze ist von a teplotu treba zrazat od 38°