Šiesta choroba - kontakt s dieťaťom

anastazia93
6. júl 2022

Ahojte nemá niekto skúsenosť?
Pred 6 dňami sme boli vonku s dieťatkom, ktoré poobede začalo teplotovat. Ukázalo sa že má 6 chorobu.
Je to teda 6 dní a naše ešte nemá nič. Je možné že to ešte príde? Stalo sa to niekomu?
Boli sme len vonku, sú to malé deti takže pobehovali neboli stále pri sebe, trochu sa spolu hrali. Nepili z 1 fľaše ani nič..
Nemáte niekto skúsenosť? Pýtam sa lebo o 3 dní máme ísť na dovolenku ku moru tak či to ešte čakať... 😔

1ivanka1
6. júl 2022

Inkubacka je 7 dni…zrejme uz nic nedostanete.

lius
6. júl 2022

moje prve dve deti ju dostali presne rovnako, vzdy na 10. den po polrocnej poradni u pediatricky

lius
6. júl 2022

a inak ziadny tragicky priebeh, len dcerka mala horucku dva dni, potom vysyp a do 3 dni ten vysyp odznel a u synceka len zvysena teplota a jemne sa vysypal na hrudniku tiez na treti den

zuz1177
6. júl 2022

U nas bola inkubacna doba presne tyzden. Inak nie je to nic strasne. 3 dni horucky - ako pridu tak aj odidu, treba len davat velky pozor na hydrataciu. Verim, ze vsetko bude v poriadku a budete mat peknu dovolenku

anastazia93
autor
6. júl 2022

Ďakujem. Viem že nič strašné, lebo staršia dcéra to mala ako pol rocna. Ale predsa len by som nerada cestovala s horuckovitym dieťaťom tak preto sa pýtam..

anastazia93
autor
6. júl 2022

@zuz1177 takže na 7 deň od kontaktu? 😔 Ďakujem tak uvidíme ešte ...

zuz1177
6. júl 2022

@anastazia93 ano, vo stvrtok bol kontakt a presne o tyzden vo stvrtok vecer zacala horucka. No ked ste boli iba vonku, nemusi to chytit vobec…

nevenka
6. júl 2022

A my ani neviem, kdr sme to chytili. Starsi dvaja to nemali vobec, najmladsi to mal asi 3 tyzdne dozadu, ale brutal teploty, az 40 a neslo mu to dole a po liekoch po 3 hodina h zase cez 39, som mala riadny strach, ma 18 mesiacov. A potom vysyp a po 3 dnoch koniec. Este ho prehnalo parkrat, mal troaku soplik, ale minimum. Som tehotna, tak som sa aj bala toto chytit, kvoli teplotam, aj ze starsi chytia, kedze to nemali, ale nic. Strasne zvlastna choroba.
A teraz crevna viroza kompletka vsetci, aj my s muzom, rozlucka so skolkou....
No drzim palce, aby ste to nedostali a uzili si dovcu.

nikha2809
6. júl 2022

Vraj je to vysoko infekčné a moja dcéra to od syna nechytila

anastazia93
autor
8. júl 2022

Tak 8 deň a zatiaľ nič. Dúfam že to tak ostane, vďaka za povzbudenia. 🙏