Šiesta choroba - horúčky

kappikk
4. mar 2023

Ahojte, ak ma niekto skusenosti so 6 chorobou u 2 rocneho dietata, aky mala priebeh tato choroba ? dnes ma 5 den horucky, splhalo sa to cele dni aj na 39,9 mava zimnicu studene nohy ruky nemozeme spravit ani zabal. 2 den horucok mal na tele drobne vyrazky a stale ma telo take flakate cervene, vcera sme boli u dr ale nie nasej lebo neordinovala tak u zastupujec, urobila len vyter zo zadku a povedala ze mame cakat kym ustupia ze ak je to 6 choroba tak zvyknu byt takto dlho vysoke horucky. Mne to normalne uz nepride a dnes chcem ist na pohotovost zaniest moc a nech spravia crp.
Dakujem za odpovede 🙏

54tinka54
4. mar 2023

@kappikk fuha no neviem, keď mal syn 6tu chorobu tak mal 3-4 dni horúčky a drobné vyrážky prišli až potom. A ten výsyp už bol bez teploty.

kappikk
autor
4. mar 2023

@54tinka54 Ano to cital vsade ze to malo takyto priebeh, nerozumiem preco sa on vyhadzal 2 den horucok a uz trvaju 5 den.. podla dr to vraj vyzera byt 6 choroba... 🙈 nechcem cakat do pondelka kym bude ordinovat nasa, myslite ze na pohotovosti nam nejak pomozu?

lucia147852
4. mar 2023

To asi nebude 6. U nás trvali horúčky 3-4 dni, síce vysoké, ale keď sa začala vyhadzovať, tak horúčka klesala.

54tinka54
4. mar 2023

@kappikk áno ja by som išla na pohotovosť, aspoň nech mu spravia crp aby sa vylúčila nejaká bakteriálna infekcia.

kappikk
autor
4. mar 2023

@54tinka54 dakujem, urcite tam pojdeme lebo uz mam ozaj strach

ildiko36
4. mar 2023

@kappikk my sme mali 7.chorobu, horúčky sme mali 5dni 40-41c🙈,potom sme dostali vyrazky (ruka, noha a v ústach)trvalo to ca 8dni.potom sa zacalo koža na dlani a na chodidlách olupovať, uz sme mesiac po chorobe a stale sa to olupuje, a uz aj nechtove lôžko.Prisaham je to horší ako covid

ildiko36
4. mar 2023

@ildiko36 malý sa hral akurat v piesku,preto ma špinavé nechty

kappikk
autor
4. mar 2023

@ildiko36 Ano spominala ze 6-7 choroba, to vyzera hrozne 😫 kolko ma dietatko rokov?

ildiko36
4. mar 2023

@kappikk ten starsí 5 a malý 2.jemu tiež 2 nechty sa už olupuju

kappikk
autor
4. mar 2023

@ildiko36 pred chvilkou vstal a porobili sa mu hockde na tele naketo flaky ktore su na dotyk horuce

domka222
4. mar 2023

Toto zrejme nie je 6ta choroba. Obe deti ju mali, ale mali kopu malých fliačkov po celom tele, nie takéto veľké mapy. A horúčky ustúpili do 72 hodín

konikvrany
4. mar 2023

My sme mali 6 chorobu - 3 dni vysoke nezrazitelne horucky (39,5) , na 4 den prestali a dcerka sa mi vysypala. Take vacsie bodky cervenkaste. Nie mapy zliate.

ildiko36
4. mar 2023

@kappikk tak to vyzera skôr na nejakú alergiu, to nebude ani 6 ani 7choroba.zober radsej dieťa na pohotovosť.

kappikk
autor
4. mar 2023

@ildiko36 uz lezime v nemocnici, crp mal 140 vyse .. este nam nepovedali co za to moze ale z crp nas brali rovno na rtg a ma rozbiehajuci sa obojstranny zapal pluc.. momentalne ma v hlave kanylu na antibiotika.. dalsie vysledky budu zajtra 🥺

ildiko36
4. mar 2023

@kappikk crp ma velmi vysoký, urcite ma daaký zapal v tele.ale tie fľaky čo ma aj keby mal zapal pluc to je niečo iné

ildiko36
4. mar 2023

@kappikk daj mi potom vedieť čo zistili, prajem skoré uzdravenie❤️

54tinka54
4. mar 2023

@kappikk to ma mrzí 😏 držím palce, skoré uzdravenie 💪

kappikk
autor
4. mar 2023

@ildiko36 ano tie pluca sa rozbehli len nedavno a ocividne to nema nic spolocne s vysypom a vysokymi horuckami, zajtta mi musia vsetko vysvetlit lebo som z toho zmatena

suepe
4. mar 2023

@kappikk
Dúfam, že rýchlo prídu na príčinu.
Ani u nás nemala 6.choroba takýto priebeh. Vyrážky až pri ústupe horúčky.
Držím päste ❤️

blondinka7620
15. máj 2023

My mame teraz 3 dni vysoke horucky pop podani nurofenu klesnu.A na treti den ma aj drobny vysip.Ale este ma horucky.Dnes o malinko menej.Kolko možu trvat tie horučky?

jaskolka
15. máj 2023

@blondinka7620 ak má vysyp od začiatku horúcok, nejde o 6 chorobu. Tam sú 3-5dni vysoké horúčky bez akýchkoľvek iných príznakov a až potom vysyp,ktorým sa už ochorenie končí. Akonáhle sa vysype dieťa, horúčky prestanú,vysyp môže trvať ešte 2 - 3dni.

blondinka7620
15. máj 2023

@jaskolka na treti den rano uz mal vysip drobny ale este mal v ten horucky a dbes je stvrty den a horucky akoby ustupovali.Uz nemal 39,a nad ale max 38