Siedma choroba (ruky, nohy, ústa)

zuzula507
10. júl 2024

Ahojte dcéra schytala túto chorobu.Najhoršie to má v ústach spí, papá s plačom a na 1 nôžke na stehne, zvyšok je v pohode no tie ústa to je niečo strašne.Doktorka jej ich vytrela niečím, plakala potom dalšiu polhodinu no nejako sa to nezlepšuje v tých ústach .Dávam jej dithiaden aj nurofen , kúpem ju v hypermangane, natieram tekutým púdrom s mentolom.Má 2 roky a nechce si nič dať strieknut do úst a ani mi poriadne ukázať pusu no často plače stále na ne ukazuje kričí aú. .Ako dlho trval výsev u vaších detí? Hlavne tie ústa kedy ten výsev v nich zmizne ? :( A zaujíma ma ešte ak to u vás chytil súrodenec alebo vy rodičia po koľkých dňoch to bolo a bolo to z dňa na deň a tiež s teplotou či bez príznakov a rovno výsev?

agnes28
10. júl 2024

@zuzula507 Ahoj, s vysevom v ústach neviem poradiť , ale ja som to chytila od dcéry, po asi týždni. Začalo to ako petechie na nohách, potom ďalší deň opuchy a bolesť kĺbov, celkovo som sa citila zle... nič moc veru. Ešte sa mi to aj vrátilo po pár dňoch... Ale ak ste to už prekonali v detstve, môže vás to obísť . Dopujte sa vitaminmi

renatka100
10. júl 2024

@zuzula507 do ust ti doporucujem kupit masticku kamistad moja dokazala jest len po tej masti, v ustach aj tyzden😩 drzim palce

zuzula507
autor
10. júl 2024

@agnes28 no to práve neviem či som prekonala či niečo také vôbec bolo, no a naša ma výsev od piatku, dnes 6 deň tak som zvedavá zatiaľ sa cítim dobre tak snáď nás to obíde a ako je to s tými nechtami , 30.7 máme ist do turecka keď jej budú tam zliezať bolí to ? Ona dovtedy bude ok len aby som bola aj ja so synom :/

zuzula507
autor
10. júl 2024

@renatka100 moja je ,ale začne prestane kričí au a zase a takto dookola môžem skúsiť tú masť

julie19
1. aug 2024

@zuzula507 ahoj, chcem sa pýtať ako ste dopadli s druhým dieťaťom a s dovolenkou? Naša mladšia začala s horúčkou v utorok, dnes už ma vyhadzane ústa, nohy aj ruky ale staršia sa zatiaľ drží … v nedelu by ale mala ísť s babkou a dedkom na dovču a neviem vôbec čo teraz 🙈

dher
2. aug 2024

@julie19 moja to prekonala pred rokom, tentokrát znova, bez prejavov v ústach. Minulý rok, keď mala pusu plnú aft ci nás zachránilo, je sprej od Curasept afte rapid. Nastrieľal ústa, potom vypľuť, neprehĺtať. Píšu, že deťom kt. nevedia vypľúvať sa nemá používať, ale nič sa nestane, ak aj prehltne trochu. Existuje aj gél, ale na tie afty to moc není dobrý nápad. Ústna voda z tej rady nemá tak silný účinok.
Čiže smelo do curasept afte rapid červeno biela nálepka na hnedej flasticke. Dcéra sa po dni napila aj najedla.
Som dentálna hygienička, takže s kľudným svedomím odporúčam tento zázrak ďalej.

zuzula507
autor
8. aug 2024

@julie19 druhé dieťa ani ja sme od malej chorobu nedostali , kym sme išli na dovolenku vyrážky zmizli, kamarátke doktorka predpisala masticku tusim fomilid nejako tak sa volala.. tak s tym som este ku koncu 2x natrela