Všimla som si, ze synovi (7 rokov) sa pár krat za den postaví pipik, lebo sa tam vzdy chytá a niekedy sa potom šucha o postel. To mame uz vysvetlené, ze to moze len niekedy v súkromí a nerozpráva sa o tom v škole atd. Nie je to nejake časté, ale je. Ale mali sme rozhovor, co sa mu páči, keď potom ho to láka k tomu, a povedal mi, ze sa mu páčia auta, ked su prekotene a dymia atď. To viem, ze pozerá take videa detske o autách a od malička miluje auta. Je to normlane toto, ze ho to vlastne vzrusi? Ja som asi hysterka. Viem, ze takéto deti si tie prijemne veci este nespájajú so samotným sexuálnym vzrušením, ale nemáte za sebou nejake takéto rozhovory s deťmi? Dakujem
@pe_mi on sa hanbi pred manželom, ale mne povie vsetko, pritom aj s nim na pekny vztah, ale mama je asi mama. Predomnou sa ničoho nehanbi, vie, ze sa nebudem smiat ani mu zakazovať a vsetko vyriešime. Práveže ja som rada, ze mu to tam funguje a je to vlastne ista forma vyvinú. Ved pamatam si, ze sama som to robila☺️ale som citlivá nanho všeobecne, tak som sa chcela poradiť. Dakujem krasne za odpoved.
@pe_mi a inak ani u nas sa o tom nehovorilo, vsetko bolo tabu.
Ja si napr pamätám ,že som sa strašne schovávala pri tom a bála som sa ,že môžem ísť do väzenia.vobec som nechápala ,čo to znamená.napr som myslela ,že "tým" čo to robím potajme, pomenovať som to nevedela mi nechodí menštruácia.dievcata v triede mali už v 9rokoch.
Takto som to ja vnímala 😅
Podla mna ale on absolutne nepochopil, ze ty sa pytas v kontexte v akom si sa pytala a ze to spajas s tym vzrusenim... opytala si sa, co sa mu paci a povedal auta... riesis to uplne zbytocne a prehnane si myslim, chlapcom pipiky reaguju skoro a vela a absolutne v tom nevnimaju nic sexualne..
Syn najmä vôbec nerozumel kontext otázky. Pýtať sa 7-ročného dieťaťa, čo ho priviedlo k sexuálnemu vzrušeniu, je možno podobné, ako spýtať sa ťa, čo ťa priviedlo k tomu, že máš rada zemiakovú kašu. Tebe jednoducho chutí, jemu je zasa príjemné, keď sa dotýka na intímnych miestach. Netuší, čo je to vzrušiť sa a keď si otázku sformulovala tak, že čo sa mu páči, tak ti odpovedal, čo sa mu páči všeobecne- bez ohľadu na kontext sexuálneho vzrušenia.
Ja som si inac podobne vsimla na svojich chlapcoxh. ;D Ale nekomentujem to.
@markus1 Ano prvy syn 😆😁 viem, ze potom sa budem tváriť, ze o tom neviem, ale pokial sa da, chcela som ho trosku nasmerovať, aby vedel, ze sa to robi v súkromí a tak dalej
@ivangeline kolko ročných mas ?
Mensie. 2 a 5r. Nie casto. Nie ciele to robia. Ale hej..toe auta sa im natolko pacia..az sa vzrusia.. Pre mna absolutne nepochopitelne ale nekomenujem to..Ono v nicom dalej nepokracuju..tak proste neriesim viac.
Deti nevedia čo je sex, vzrušenie, ale vedia, že niečo cítia a cítia to rovnako ako dospelý človek.
Deti tak okolo 4/5 rokov.
Ahoj,isto je to preto,že tie auta ma veľmi rád,vie sa pri Tom uvoľniť.presne,že si to nevie spojiť práve so sexualitou.tak si to takto preniesol.
Je to v poriadku v tomto veku.
Je super ,ale vediete debaty o tom.primerane veku.
keď mňa vychovávali ,tak bolo z matkinej strany všetko tabu.aj ohľadne sexu.preto idem inou cestou.