Senná nádcha u 4-ročného dieťaťa

peknyzivot
17. nov 2024

Dobrý deň, vie mi niekto.poradiť, či sa môže dieťa vyliečiť zo sennej nádchy? Stále počas zimy sa jej horšie dýcha a do škôlky chodí minimálne. Začala som jej dávať spirabel a acti maris, ktoré jej celkom zaberajú. Avšak chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosť, že sa vám dieťa z toho dostalo, vyrástlo, vyliečilo? Do škôlky chodí rada, ale príde chladnejšie obdobie a stále je doma, pretože večne upchatý nos. Ďakujem za akúkoľvek radu.

hradnapani
17. nov 2024

senna nadcha nebyva v zime - byva pocas pelovej sezony mimo zimy. Ci to povedal lekar? no, ja som zo sennej nadchy vyrastla ako dospela, poznam viacerych, ktori tym trpeli len ako deti, ale sa to v dospelosti vyraznejsie zmiernilo. Klasicka senna nadcha sa da liecit aj imunizaciou pod dohladom alergologa, ale to je na par rokov liecby. Spirabel len tlmi prejavy, nelieci. Este moze mat aj alergiu na roztoce napriklad a podobne. Ale to tiez musi lekar potvrdit.

pribinak
17. nov 2024

Súhlasím s prvým príspevkom…..toto Senna nádcha nebude. Toto bude skôr alergia na plesne. Pada liste, je vlhko, tvoria sa plesne

Ale asi ani roztoče
@hradnapani to by reagovala celoročne.