Šelest u novorodenca

miriamka2012
1. jún 2013

ahojte kocky ktorej z vas zistili u novorodenca selest na srdiecku...ake mate s tym skusenosti

kajustek2007
1. jún 2013

@miriamka2012 ahoj nam zistili tak ze Karolinka ked mi mala 3 tyzdne pila mliecko z flase a ostala zrazu ako keby mi nedychala utekala som na pohotovost tam nam ju nechali na pozorovani.ma selestik no slaby ma 6 rockov a chodime raz za rok na pravidelne kontroly no je to o.k. doktor povedal ze to neni ani na operaciu ani na tabletky ze z toho vyrastie. 🙂

vierka0
1. jún 2013

@miriamka2012 my sme mali a dost silny 4-5/6, mame defekt medzikomorovej priehradky, no klopklop bez problemov, podla kardiologicky sa to coskoro spontanne uzavrie..selest je velmi vseobecny pojem, iba kardiolog urci konkretnu diagnozu, a aj jednotliva diagnoza moze mat rozne dosledky

saska.t
1. jún 2013

ja som dieta,ktore malo selest od narodenia docela tazky, v 6 rokov am zmizol to iste moja sestra a to sme boli predcasne narodene,takze vaznu tragediu by som z toho zatial nerobila,,pri pravidelnych prehliadkach by to malo byt ok 😉

flower72
1. jún 2013

mne zistili šelest, keď som mala cca 17, teraz som údajne OK. Maličký mal v pôrodnici a zrazu nemá...

linda20111
1. jún 2013

@miriamka2012 mojmu syncekovi to zistili tiez, kedze som sa vystrasila a bala sa o nho, utekala som hned za najlepsou detskou lekarkou aku poznam 60km od nasho domu, povedala ze to ma 90 percent babatiek tak isto ako aj reflux a z toho vyrastu. Netreba nic specialne, iba ich lepsie sledovat - chodit na kontrolu.

katka1981
1. jún 2013

@miriamka2012, ja som mala, ale netusim dokedy, asi len ako babatko, nic mi nerobili, lieky som nebrala a klop klop som ok, cize som z toho vyrastla.

googlinqa
1. jún 2013

moja predcasna Emka ma tiez maly selest, vraj to zvykne v 7 rokoch zmiznut aj same

cikyta
1. jún 2013

My sme ju mali rok. Šelest a reflux mávaju bábätká často....musí sa to same dovyvíjať a časom sa to upraví 🙂

aristka
1. jún 2013

ja so mala u najstaršieho a zmizol nám

anett1411
1. jún 2013

ahoj.aj moja dcerka sa narodila predcasne v 37 tyzdni,a tiez jej zistili defekt medzikomorovej priehradky a tiez 2/6 selestik.tiez chodime na pravidelne kontroly.pevne verim,ze ta dierka sa uzavrie a selestik zmizne.
Ja sama mam vrodenu srdcovu chybu,tiez mam selest 4/6 a stenozu plucnice.ako 3 rocna som bola operovana valvuloplastikou..da sa s tym zit,len sa musim setrit
je vela druhov selestov,niektore zmiznu same a ine sa operuju.
@vierka0 ako citam,aj tvoje dietatko sa narodilo s touto diagnozou.ako ste na tom zeraz?

vierka0
1. jún 2013

@anett1411 no moja nina sa tiez narodila predcasne, v 34tt., mala tri nalezy na srdiecku, z toho dva suviseli z nedonosenim a vsetko sa dovyvíjalo ako malo, no ten treti bol ten vrodeny defekt medzikomorovej priehradky, chvilu sme davali digoxyn (pat dni v tyzdni, vikendy nie), ked nas prepustili z porodnice (sest tyzdnov po porode, ked sme dosiahli potrebnu vahu) sme brali lieky este asi tyzden a potom nam to kardiologicka vysadila, mala nemala problemy s dekompenzaciou..teraz ma rok a pol, chodime na pravidelne kontroly, lieky nepotrebuje, nema z toho ziadne problemy, kazdu navstevu kardiologie nam kardiologicka povie, ze uz uz kazdu chvilu sa to uzavrie, ze je to na dobrej ceste, vlastne najrizikovejsi je prvy rok, hlavne aby sa ta dierka nezvacsovala...zase mam kamosku, ktorej dcerka ma rovnaku diagnozu, zistili im to az neskor, maju to ovela vaznejsie, mala berie lieky, viem, ze ich pomaly chystaju na operaciu..vy sa ako drzite ? kolko ma dcerka teraz ?

anett1411
2. jún 2013

Ahoj.moja lilka ma momentalne 2 mesiace.tiez chodime na pravidelne kontroly ku kardiologicka.pri narodeni mala 3/6 selest,no teraz sa jej zlepsuje,ma ho teraz 2/6. A este k tomu,ze ked sa narodila predcasne,musim s nou cvicit vojtovu metodu,co je podla mna zbytocnost,kedze podla neurologa je uplne zdrava. Ked sa narodila,zistili jej akusi infekciu,kvoli ktorej brala antibiotika,nenosili mi ju na izbu,ja som chodila k nej,nemala vyvinuty saci reflex,tak kvoli tomu mam s nou cvicit.no teraz je vsetko v poriadku,mala pekne pije mliecko,nema s tym problem. ja sa bojim hlavne toho placu pri tom cviceni,aby sa jej nezhorsoval selest.
A ako ste to zvladali vy? Mala ninka nejake obmedzenia? ty si necvicila vojtovku?