Šelest na srdiečku u dvojročnej dcérky

robertap
26. apr 2021

Zdravím mamičky, mám 2.ročnú dcerku má šelest na srdiečku. V septembri idem sňou do Bratislavy na vyšetrenie. Mám obavy o dcérku, stále sa sťažuje že nevládze , ani chodiť .Nieje často chorá. Ani nezmodrieva občas je velmy nervozná nemôžem ju ani upokojiť , lekárka nám povedala že možno správia chirurgický zákrok cez nožičku. Neviete ako to prebieha alebo nemáte o tom bližšie informácie?.

cookie29
27. apr 2021

A máte porobené vyšetrenia? Lebo v tomto veku to je relatívne bežne. My sme boli so synom na sone srdiečka presne pre šelest a kardiopediater nám povedal že teda na počutie tam selest je, ale že podľa sona sú “trúbky” v poriadku a že často to zmizne samé od seba. Skús nestresovat, porobiť potrebné vyšetrenia a pekne postupne 🍀

1aduliatko1
27. apr 2021

môj je sledovaný asi od roka na šelesť, ale nemá žiadne problémy...vraj má "len ten rastový", chodili sme raz do roka na kontrolu, a teraz pôjdeme až za 5 rokov.
na sone máme všetko v poriadku, aj echo.

robertap
autor
27. apr 2021

@cookie29 Tak áno vyšetrenia už máme porobené všetko . Od narodenia sňou chodím na kontroly .Lekárka vravela že to možno zmizne ale žial už má 2.roky a stále to nezmizlo . Šelest je stále taký aký bol keď sa narodila . Má to cez 5mm , a druhá je cez 4.5mm .