Ahojte...šelest na srdiečku. Máte skúsenosti?
Ahoj,mala aj dcerka,vyrastie z toho o 5 rokov na kontrolu,aj ja som mala,ked som bola mala.Nic vazne,neboj sa.
Akè znaky mala...zrýchlenè dýchanie? Akú veľkú dieru mala?
Uz si nepamätam aku mala dieru.Ano aj zrychlene dychanie,ale uz je to dobre,doktorka povedala,ze sa to vekom upravi.
Koľko mala dcèrka, keď vám to zistili? Dostali ste na to lieky? Ako na to prišli?
Ahoj u nas sa to upravilo samo bez liekov akurat kontrola nas caka
@anijaz ahoj, my mame 2/6, ASD II. velkost cca 5 mm, problemy ziadne, ma 3 roky, teraz sme bez liekov, neupravuje sa jej to bohuzial same ,zvazuju katetrizacny uzaver. Je predcasne narodena, zistili to pri predoperacnom vysetreni, ked mala 2 mesiace.
@anijaz ahoj aj nam zistili selest, nekonstantny (raz ho pocuju, inokedy nie) stupen 1/6, minuly tyzden sme boli u kardiologicky, robili ekg aj rtg a povedala, ze by sa to malo uzavriet ta mini dierocka co ma a kontrolu mame v 3 mesiacoch malej, tak dufam, ze vtedy to uz bude ok. Inak nic nemame ziadne lieky, mame ju brat ako zdrave babo.
Šelest je obrovsky pojem,zaleži na rozsahu,umiestnenia,typ šelestu,komorovy,predsieňový,s defektom,bez defektu,......niekto vyrastie z toho aj keď vyrast to je len pojem,šelest zostava buď rovnaký,alebo sa horšuje,niekto skonči na operačnom stole,niekto je roky roky sledovaný,niekto na liekoch,pretože ma problémy a je toho kooooopec.
Dcérka mala od narodenia, chodili sme každý rok na kontrolu na kardiológiu. Teraz má 5,5 roka, máme prísť ešte na kontrolu teraz v marci a už ju chcú vyradiť z evidencie. Dierka sa zrástla. Nemala žiadne obmedzenia ani lieky, je považovaná za úplne zdravú.
Synčekovi šelest zistila pediatrička cca v roku, preventívne nás poslala na kardiológiu, lebo si nebola istá, či to je len z prekonanej choroby dozvuk (zápal priedušiek). Keďže, bohužiaľ, nebolo možné urobiť ekg (metal sa ako bengálsky tiger), dr. mu robil len sono a povedal, že je to v poriadku, netreba sa tým špeciálne zaoberať, šelest síce počuť, ale žiadnu viditeľnú vadu nevidno. Stačí kontrola o rok (to bude teraz v marci), kedy sa urobí to kontrolné ekg. Inak ho potom zrejme tiež vyradia z evidencie.
Ani jedno naše dieťa nemá žiadne príznaky ani nič.
@mirreckall prosím ťa ako ste dopadli?
@sayana12 nijako :D stale jej davaju odklad, lebo nema 15 kg... v maji ideme znovu do DKC do BA, uz nas to tento rok asi neminie :/
@mirreckall A ako veľkú dierku Má A na predsienach? Príznaky?
@sayana12 priznaky nema ziadne....teda nevsimli sme si, beha cele dni, robi rozne sporty, a velkosť ako kedy jej to zmerajú ale 6-8 mm
@mirreckall ako ste dopadli
máme, vyrástli obaja a ja tiež