Dobrý deň, mojej malej diagnostikovali šedý zákal obojstranný. Nutná je operácia oboch očí.. Je tu niekto s podobnou ak nie rovnakou diagnózou? Mám zopár otázok. Ďakujem.
Ahoj, nemám síce skúsenosť, ako je to u tak malých detičiek, ale môj muž to mal, už je viac rokov po operácii. Bolo to rýchle a bezproblémové, ešte v deň operácie išiel domov.
Ahoj, nemám síce skúsenosť, ako je to u tak malých detičiek, ale môj muž to mal, už je viac rokov po operácii. Bolo to rýchle a bezproblémové, ešte v deň operácie išiel domov.
Syn má vrodený šedý zákal ale len na jednom oku. Lekár operáciu neodporúčal (no, nepovazoval za nutnú je asi lepší vyraz), lebo oko rastie a šedý zákal zostava v pôvodnom stave, ze stačí operovať až od tých cca 15 rokov... (vkladá sa fixná sosovka). Ale jednotlivý stav musi posúdiť lekar, nejaký vseobecne správny návod neexistuje. V každom prípade drzim palce!
Ahoj naša 9 mesačná d éra má vrodený šedý zákal na oboch očiach. Zatiaľ sa to pozoruje, kvapkame homatropin.
Dobrý deň, znova otváram túto tému, máme doma 4 mesačné bábätko po operácii oboch očiek, teraz má kontaktné šošovky 28 a 29 dioptrie. Mňa by zaujímalo, ako sa situácia vyvíja ďalej po operácii, zatiaľ drobec rozlišuje svetlo/tma, sleduje žiarovky. Moja otázka znie, kedy sa tento stav zlepší, kedy nás uvidí? Aspoň orientačne, aké máte skúsenosti? Lekári sú stručný, nepoznáme nikoho v okolí s podobným prípadom. Som z toho zúfalá, potrebujem vidieť svetlo na konci tunela, či ma raz moje bábätko uvidí a usmeje sa. Ďakujem
@patulienkakukulienka To má mrzí, citacsa to ťažko, nie to ešte zažívať. My sme chvalabohu zatiaľ v štádiu sledovania, pevné verím, že operácia nás minie. Ale zaujíma ma tiež ako to prebieha po operácii atď. Posielam veľa síl a energie
@jjjaaa123 Ja som sa tiez narodila so sedym zakalom v oboch ociach, ale mala som to v miernom stadiu, sosovky mi vymienali az v 27 rokoch.