Ahojte maminy prisli sme na to ze moja mala Leuska ma tuto koznu kvazi chorobu ☹ .....neviete niejake domace rady alebo ake s tym mate skusenosti ..... 😕
tekuta lovela, plachat 2x - lyzicu octu do plachania, ziadna avivaz, zehlit, .. aj nase veci tak periem, zvykla som si pri prvom a robim tak doteraz 🙂 nuz a natierat, natierat, pomahala modra indulona a tiez z biodermy z rady abc krem. maly tiez vyzeral hrozne, ked to mal, ale vyrastol z toho.
aj nas to mal, na tvari, neskor dokonca po celom tele...dostali sme na to masticku od kozneho /nejaku co on vymyslel/ a pomohlo,i ked z casu na cas sa to trosku opat objavi na lickach...
a lekar nam este poradil biodermu ABCderm moussant a dvojite plakanie v pracke...
Uz som to niekde pisala, dobra je na to homeopaticka mast RUBISAN !!!!
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/seboroicka-dermatitida-ako-sa-jej-zbavit/
Ahojte, aj moja 10 tyzdnova dcerka ma tuto "chorobu" skoro po celom telicku, najhorsie na brusku, tam to ma cele osupane, neda sa na to ani pozerat 😢 kozna nam dala kremy - hned Advantan (kortikoid) a Imazol pasta krem. zda sa mi to vela na tak male telicko ☹ navyse, ked ju natriem tou pastou, tak je cela biela a neda sa to ani poriadne umyt ☹ tiez som pocula o dobrom ucinku modrej indulony, tak vyskusame, snad nieco pomoze 😉
@kudrlinka82 skus ten homeopaticky krem Rubisan, alebo dalsi homeopaticky krem Halicar ....a nema to naj na tvaricke?
@danilienka ahoj, praveze na tvaricke nema skoro nic, len sem tam nejaku tu vyrazku...jej to zacalo na krciku a na rucickach a uz to ma aj na brusku ☹ Dakujem Ti za rady, hned zajtra kupim tie kremiky 😉
@nikalea neboj sa, toto moze byt uplne iba kratke obdobie kedy sa u nej prejavuje aj navonok, moja mala ju mala/má tiez, vyzerala hrozne, ja sama som si vravela, ako dobre ze mas rodicov, keby si bola v domove ani si ta nik neadoptuje, hrozna tvaricka, natierali sme zinkovou mastou a davali balneum kupel a veela natierat pokozku, predlaktia atd. velmi sa mi osvedcil ten kupel a obycajna modra indulona, do mesiaca bola plet zas krasna. Pri najmensom naznaku ze sa zas tvori natierat a natierat 😉. Davaj pozor na kozmetiku ktoru pouzivas a setrne prasky na pranie.