Mile maminky,stretli ste sa uz s koznym ochorenim seboroucka dermatida (mliecna chrasta) u novorodeniatok? Mojej dcerke to prepuklo zo dna na den,ma supinky nad obocim, na hlavicke v zatylku ma celu cervenu kozu,aj na krku ale najviac to postihlo chrbatik. Lekarka nam predpisala mast 2% kyselina salycilova ze natierat 2,3x denne. Neviem presne ako ju pouzivat, ci pred kupanim, ci moze ist aj na obocie,je to predsa blizko ociek Pripadne ine rady ako sa s tymto ochorenim popasovat? Co tak borova voda? Dakujem moc
my mame seboreu, ktora nam pretrvava doteraz....
@kuravesele Dnes som bola opat u pediatricky nasej a iustila ma ze to je seborea,ku koznej ma neposlsla ;(
Ani mne sa to nezdá ako seborea, môj malý mal tú mliečnu chrastu na hlavičke, ale to boli šupinky, biele, ako dospelí majú lupiny. Išla by som s ňou ku kožnému tak či tak.
dodám, že kúpať LEN v čistej vode, žiadne kúpacie prípravky.
ano aj my sme tak, naolejcekovala som vlasky po kupani, nechala chvilu posobit a potom som s takym hrebencekom ako je vyssie povycesavala lupinky🙂
@mirkaknm máme presne takyto chrbatik. Čo vám.nakoniec pomohlo ?
@katikarcoolka Najskor som uvarila detsky cierny caj bez kofeinu a spravila obklady. Akoby som dcerku poumyvala tym cajikom na gaze,nechala ususit a potim natrela mastou kyselina salicyova,tu nam predpisala lekarka. Pekne to do tyzdna zmyzlo. Na vlasky este sampon babe. Najskor namastitcca 15min pred kupanim a potom umyt samponom. Ani sme to nemuseli vycesavat co to tak rychlo zmyzlo. Drzim palce. Este poradim, mamine nasadit hylak forte,jedna velka lyzica kazdy den dlhodobo,aj probiotika a tie aj bsbatku. My davame bio gaia. Kedze kozne problemy suvisia s crevnou mikroflorou. A ak uz davate prikrmy, vysadit mrkvu,batat.
@mirkaknm aj my sme mali salicylovu masť keď boli deti malé na seboreu najlepšia, pekne vyčistí, dcéra má 8 rokov raz zy čas sa nám vráti a skúšali sme všetko možné ale táto nám zaberá najlepšie 🙂