poprosim o radu pre svojich dvoch synov.
Prvý, 3ročný, má vo vláskoch saboreu. Viete poradit nieco co vam skutocne fungovalo?
Druhý synček má už tri týždne dosť silný vlhký kašeľ. Má 11 týždňov. Samozrejme sme už boli aj u lekára, dokonca už 3x, ale jeho liečba doposial nezabrala a ani moc nepomohlo, co som už vyskušala z domácej liečby. Vraj je to len zatekajuci soplik, ale pritom mu takmer nic netecie, ked nieco pocujem, vytiahnem vysavacom, ale ide len trošku bieleho soplika, vo vnutri mu to aj obcas chrčí, čo si to nevie dobre vykaslať, horučku nemá. Prosim poradte, co by som mohla vyskusať a ak ste mali podobnu situáciu, ako postupoval vas lekar?
Dakujem za odpovede.
my mame spickovu koznu,mala ma 4 roky,druha dva a pol a na seboreu poradila sampon Ducray Kelual DS.Mozu aj ddeti aj ked tam nie je napisane,to poradila aj lekarnicka.Je to perfisne,super zabera.Mala som umyvat vlasky dvakrat tyzdenne a mesiac s tymto samponom,potom udrziavace raz mesacne.Ale my vlasy umyvame len raz tyzdenne a napriek tomu ucinkuje.Mam zakazane davat sladke,vraj su to premnozene kvasinky a zhorsuje to stres (u nas u starsej nastup do skolky) Kozna povedala ze ak toto nezaberie,treba si prist k nej pre olej a vycesavat.
A ten kasel ... aj to bohuzial ma starsia,nic netecie len zateka... tiez sme to riesili vyparmi z cibule a euphorbia sprejom.Preslo az ked som jej zacala davat kolostrum,ale to je az od pol roka
Na seboreu platí vyčesať, vyškrabať a natrieť olejom, nechať dlhšie pôsobiť a umyť. Robiť to opakovane každý deň. My máme tak za 2 dni pokoj (má to od mala, každý rok sa mu objaví aspoň raz.
Ja som seboreu vzdy zrusila tak, ze pred kupanim som naniesla olivovy olej, nechala chvilu posobit, vo vani som vycesala hustym hrebenom a umyla samponom.
Ten kasel sa moze pokojne vliect aj niekolko mesiacov, detom to prechadza hrozne pomaly, pretoze maju velmi uzke dychacie trubice a aj najmensie mnozstvo hlienu znie akoby mali plne priedusky. Poznam decka, ktore kaslali sustavne prve dva roky zivota a nic im nebolo. Kym lekar vie, ze nie su chytene priedusky, tak nechaj tak. Len vela tekutin a Sinupret sa tusim moze.
cibulu som skusala asi 5 dni, ale nezistila som ziadne zlepsenie, spáva vyvýšene alebo na mojom bruchu, alebo na rukách, alebo vo vajku, alebo v satke, takze je az pricasto vyvyšene a aj tak nic 🙂
a tu saboreu teda skusim znovu poriadne preolejovat a uvidime, len má syncek dost huste vlasky, tak je to zlozitejsie na vycesanie. Ak to nepojde asi pojdu vlasy dole ☹
@ivuska36 sinupret ja davam detom aj tyzden po odozneni priznakov. S tou zadnym hlienom je to take na dlhsie bohuzial. Ak mas doma tymianovy krem ponatieraj ho spredu na hrudi aj zozadu medzi lopatkami 2x denne a ked zaspi striekni nad postielku eukasol sprej ak mas. Uvolni to pekne dychanie a tie sopliku prejdu ovela skor ako obycajne 😉
Na seboreu je skvely umyvaci gel od roche posay pre atopikov.len sa s tym okupala hlavicka a v kupeli sme mali balmandol olejcek a do tyzdna bol pokoj.ja som jej zo nevyciesala.stacilo posuchat este ked mala penu na hlave pri kupeli.nebola tak stale masna a supinata v hlavkr ale pekne cistucka a zabralo to.
Aj moja ma vela vlaskov takze to vyciesanie a olejovanie bolo hrozne
mojim zas pekne zabral ten kremik z biodermy na to. Nepamatam si uz ako sa volal. Jedina nevyhoda, ze sa ho vela zvysi, lebo zabera naozaj rychlo, takze je dobre ho kupit napr. s nejakou kamoskou co ma mimi a podelit sa 😉
na seboreu myslim ☺️
@ivuska36 môj syn má od prvých týždňov po narodení seboreu , ale takú silnú že sme si v detskom veku poležali aj zopár krát v nemocnici, čo sa mu to zapaľovalo. Vyskúšali sme možné aj nemožné, nakoniec sme natrafili úplne náhodou na šampón Reghár, do troch týždňov bola tá pliaga pod kontrolou. Dnes má 18 rokov a stále používa ten šampón , je to český výrobok. Ak ho vynechá, hneď ho svrbí a škriabe hlava.
Na seboreu natriet hlavku mandlovym olejom po kupani prip. kokosovym, nechat posobit a potom vycesat 1 radovym hrebenom, ktory ma na konci gulicky (v DM som taky videla).
Na ten kasel a sople. Netahaj sople na sucho, ale kup napr. Izotonicky detsky Sterimar (ma taku koncovku pre babatka), strekni do nosteka a odsaj. Opakuj tak 3-5x. Odsavanie moze trvat aj niekolko tyzdnov. Tymianovy krem moze podrazdit jemnu detsku kozu a sposobit vyrazky (je dost silny), tak ho skus natriet na svoju hrud a malickemu skus dat na hrud platky slaniny na hrud a mozes aj na chrbatik, zvrchu prikryt foliou (len tu slaninu) a zabalit obvazom a tenkym nahriatym uterakom. Slanina by mala byt taka poctiva mastna. Odporuca sa aj bravcova mast, najlepsie domaca. Ta cibula je tiez dobre, lebo okrem toho, ze uvolni nostek, tak aj dezinfikuje vzduch. Nosenie je super. Vela zdaru.
na seboreu je zaklad vycesavat a vycsevat,dobre je aj natriet olejcekom na zmakcenie,pockat pol hodku,umyt a vycesat..opakovane treba prekrvovat pokozku cesanim a masazou. Moj maly to mava opakovane uz roky a vzdy toto zabrie za 3-4 dni ma po tom. Ale o rok-dva znovu..pricina je zrejme vnutorna..strava,alergie....dobre je davat probiotika,B vitamin..na crevnu floru.A co sa tyka kasla..take najmenej invazivne je davat mu k hlavicke nakrajanu cibulu...vypary uvolnuju dychanie aj sopliky..kazdu noc nechat v izbe a aj cez den ked je to mozne.A co najviac nosit,nechat spat vyvysene...vtedy menej zatekaju hlieny.