Chcela by som sa spýtať, či bude doktorka nejako riešiť moje javzy po sebapoškodzovaní. Za pár mesiacov pôjdem na 17 ročnú prehliadku a majú mi brať aj krv a ja mám tie jazvy presne tam. Nevie o tom nikto a nechcem aby sa to niekto dozvedel, myslíte si, že to bude riešiť alebo je jej to jedno?
To vieš že to bude riešiť, a treba to riešiť, niečo ta musí trápiť, keď to robíš.....či nejaké rodinné problémy alebo niečo podobné.
Za teba pevne dúfam, že to riešiť bude
Jasne ze bude ved na to tam.ides aby ta prehliadla celu a toto sa neda nevsimnut ani keby velmi chcela
nie si Ty ta ista, co tu nedavno davala fotku svojej ruky poskriabanej od macky a vyzyvala ostatnych, aby sa tiez podelili o svoje zazitky so "sebaposkodzovanim"?
ps: u mna to nikdy nikto neriesil, vyrastla som z toho.
@cocolino234 Ja to nechcem a nemám rada riešiť už len z toho dôvodu, že nechcem aby sa to dakto (hlavne mama) dozvedel, pre mňa je to prejav slabosti a nechcem vyzerať ako slabá.
@soldi nie nie nič také som nepridávala, ja sa s tým nevychvaľujem, ja som len chcela vedieť či to budú nejako riešiť
No ale riešiť by si to mala a dúfam že to doktorka riešiť bude. Nemala by si vlastne oficiálne chodiť do 18 na takéto prehliadky s rodičom? Ešte nemáš 18 a zákonný zástupca musí byť informovaný o tvojom stave. Pokiaľ to dr nebude riešiť a neoznámi to rodičom tak by mala vrátiť diplom. Dobre vieš že máš problém a dá sa riešiť len to musíš niekomu povedať. Je to tvoja mama a videla ťa už v rôznych nepríjemných situáciách takže určite to nebude považovať za slabosť. Možno bude smutná a sklamaná ale koniec koncov bude rada že to nezašlo ďalej. Neviem čím si prechádzaš a čo ťa k tomu dohnalo ale ver mi že v živote prídu ešte ťažšie chvíľky a čo potom? Choď pekne na prehliadku a priznaj sa doktorke. Uvidíš že nakoniec ti bude lepšie.
Budem k tebe úprimná, normálni ľudia so zdravým ja, teda duševne ok, nemajú potrebu sebaooskodzovania
Preto dúfam, že to tvoja pediatrička začne riešiť
Prekvapuje má, že si tvoji rodičia nič nevšimli a preto dúfam, že tato téma je vymyslená
Tak začni rozhovor ty. Tráv aktívne bôľny čas, priatelia, šport, záľuby
@pribinak no len problém je, že ja o to nemám tiež záujem
Tak potom nie si duševne ok a potrebuješ pomoc
Keď môžeš, napíš mi kludne súkromnú správu 🙂
Preco by to mal byt prejav slabosti. Pomenuj to napr.prejav choroby, poruchy. Neni sa za co hanbit. Si jedinecna ako ktorykolvek iny clovek, mozno len potrebujes dodat sebavedomie, podat pomocnu ruku ..obrat sa na niekoho, komu doverujes 🙏
no asi sa opýta čo to máš a prečo ...