Ahojte,chcela by som sa opytat ci mate niektora skusenost s vysetrenim scitnigrafia skeletu,syn ide na take vysetrenie a ked som sa povypytovala sestricky co nas objednavala,co vsetko toto vysetrenie obnasa som s toho zhrozena az mam chut odmietnut to,no na druhej strane nechceme nieco zanedbat ...ak ste sa s tym uz niektora stretli poprosim vas o vase skusenosti Dakujem
@majkamajkasasa určite ti povedali na akom princípe to funguje.ma ťažkosti s kosťami že je indikovane toto vysetrenie?
@majkamajkasasa ahoj, ja som toto vysetrenie absolvovala zhruba pred rokom. Neviem, aky mate dovod vysetrenia, ja som mala podozrenie na zapal kosti - stavca. Pre mna to bolo velmi neprijemne vysetrenie. Malo dve fazy, najprv vystrenie lekarom, potom nieco ako preskenovanie, musela som lezat bez pohnutia a postupne sa nado mnou presuval pristroj. Nasledovalo pichnutie radioaktivnej latky do zily a mohla som ist na dve hodiny domov. Potom spat a znova dlha procedura skenovania. Naozaj nic prijemne a zdlhave. 24 hodin som sa mala vyhybat detom, kvoli tej radioaktivite. Pri dietati by som velmi zvazovala toto vysetrenie, ale predpokladam, ze mate vazny dovod. Drzim palce.
@dkb syn mal v minulom roku na hlave hrcu a absolvoval veskere vysetrenia na neurologii ,ct-ku,magneticku a nakoniec na neurologii v Bratislave Doktor da vyjadril ze mozog je v poriadku,len na lebke,kosti je ako keby lozisko ,nie je to samostatny utvar,nerastie ,neboli v podstate to zhrnul ze to ma taky tvar lebky Dal nam kontrolne vysetrenie o pol roka na CT a k tomu toto scintigrafia skeletu .Podla lekara je uplne v poriadku no povedal ze este pre istotu toto,no ked sme ho boli vcera objednat a sestricka popisala co to obnasa presne ako pises a este to vstreknutie do zili ,no som z toho zhrozena Len nechceme nieco zanedbat a vycitat si to.
@majkamajkasasa mate pred sebou tazke rozhodnutie, naozaj ti neviem poradit, ale ked vam to odporucil lekar, tak zvazte. Poviem ti pravdu, mne bolo dost zle cely den, ale skor to bolo psychickeho razu, strasne na mna posobili tie pristroje, dlhe lezanie bez pohybu... Verim, ze sa rozhodnete spravne. Este raz drzim palce.
Dakujem moc za prispevky ..
@majkamajkasasa nasa dcera bola na tomto vysetreni pred styroma rokmi a nastastie vsetko bolo ok.
@majkamajkasasa :môžem sa opýtať píšeš že mal na hlave hrču to ako už ju nemá? To bolo tak viditeľné že si s ním išla s hrčou k lekárovi? Mohla by si napísať viac. Môj mladší syn ma stále niejakú hrču na hlave pripisujem to tomu že sa niekde udrel, nenapadlo by ma isť s hrčou k lekárovi. Alebo ste mali aj niejaké iné príznaky niečoho, keď hovoríš že ho to nebolí.
@lejja a zvladala to? kolko mala rokov? Syn ma 16 snad bude ok ,no desi ma ta latka radioaktivna co mu vstreknu,,,Dcerka bola potom v poriadku? nebolo jej zle alebo tak,myslim reakcia na to Dakujem
@majkamajkasasa nepamatam si to uz az tak presne, ale viem urcite, že jej nebolo zle. Mala vtedy 11 rokov. Zvladla to super. Najprv bola na ct, tak na magnet. rezonancii a nakoniec este na tomto vysetreni.
@hameeda takto viditelna moc nebola uplne nepatrne,skor hmatom on mi hovoril mami mam tu nejaku hrcu boli ma mne to neprislo viditelne ani moc hmatatelne lebo v podstate lebka ma zvlastnu konstrukciu vsade na tom skelete su nerovnosti Tiez sme sa vypytovali ci sa nebuchol alebo nieco ked skace tie salta(parkur) ,no tvrdil ze nie Ale lekarka vzhladom na to ze moja mamina zomrela na nador v hlave spozornela,a okamzite riesila Mali sme strach samozrejme psychika pracovala u nas aj u syna no ked sa nepotvrdilo nic vazne sme si vydychli a syn sa uz nestazuje na bolesti ani na nic,ukludnil sa A ked sa ho kolkokrat spytam co hlavicka povie v pohode vobec nic,takze nevidim a ani necitim tu hrcu ale ako pisem tak isto ako pred tym ..
@lejja tak fajn ,dakujem Zelam vela zdravicka
@majkamajkasasa dakujem, aj vam, nech vsetko dobre dopadne a hlavne nech ste zdravi 🙂
no, syn bude mať obrázok niečo ako Turínske plátno...