Neviem ani ako začať, už som tu písala, že dcéra (13 rokov) má psychické problémy, začala sa rezať, fajčiť, piť a proste nikoho netolerovala. Po zistení týchto vecí nasledovala jedna hospitalizácia za druhou, neskôr sa pokusila o samovraždu, našťastie som ju zachránila....naša diagnóza je schizoafektívna porucha zmiešaný typ. Je dva mesiace doma po hospitalizáciach už som si myslela, že je dobre nastavená na liečbu a včerajší telefonát s triednou učiteľkou opäť všetko zavrhol. Dcéra spáva na hodinách, je drzá, učiteľky už rozmýšľajú nad zníženou známkou zo správania, kôli hrubému slovníku (podotýkam u nás nikdy nepadla nadávka v rodine), ignoračnému správaniu, s nikým sa v škole dokopy nebaví, vyvyšuje sa, nie je s ňou reč, opakovane vynadáva dievčatám, keď sa jej niečo nepáči, až sa z druhej triedy triedna sťažovala, že sa vyhráža. Nechce ani počuť, že by išla znova do nemocnice....nestačím už z nervami, mám ešte jednu dcéru, ktorej začína puberta a nie je to vôbec ľahké. Zajtra idem s dcérou k lekárke, poradiť sa ako ďalej. Ale nikto mi nevie poradiť čo mám robiť, ako ju vychovávať, keď dohováranie nie je veľmi účinne, aj tak si robí po svojom a do Hrane ju nechcem dať...skúste mi nejako poradiť, budem vďačná....
oprava Cenakolo
ci uz si, alebo nie si veriaca, dala by som okrem psycho liecby aj na sv. omse.lebo nebude dobre ju stale dopovat s liekami.Ked na hodine aj spi, to znamena, ze liek nie je dobry.Bolo by dobre, dat ju, do nejakých dobrych krestanskych spolocnosti,.Od tohto su s takýmito tinedzermi misionari,maju velke uspechy,poriadaju vselijake podujatia,trebars vylety divadla, sporty.atd, atd, nreobia rozdiely kto je, co je, beru tam mladez hociaku,a tam potom naberu moralku.Vid Domboskova vychova,alebo druha moznost, Cenekolo.