Saturácia kyslíka u novorodenca

lara45
17. jún 2021

Dobey večwr chcem sa opytat ohladom malej.Ma 2 dni cize som rodila 16.6. A dnes jej zistili ze ma nizsie hosnoty saturacie kyslika.Vserko vyzera byt v poriadku nema šeles aj pulz je dobry akurat sa jej kolisu tie hodnoty kyslika co to vlastne znamena ma stym niekto aku skusenost ak ano ako to prebiehalo teraz ju zatial len sleduju.Zajtra jej maju zobrat krv a podla toho sa uvidi co dalej.

sruma
17. jún 2021

Ma plne vyvinute plucka?

lara45
autor
17. jún 2021

@sruma to my nepovedali ..len ze jej zajtra budu brat krvicku aby zistili ci nema zapal v tele lebo hodnoty sa jej kolisu a chcu zistit preco.Inak jej nic nie je ani atipycka nie je.

sruma
17. jún 2021

@lara45 poznam pripad, kedy malickej po narodeni sa nedostavalo dostatok kyslika, a ani nemohla poriadne sama dychat. Pouzivala masinu. Dlho patrali co jej moze byt az napokom zistili, ze nema plucka dorastle. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a nebudete mat nic vazne 🍀.

lara45
autor
17. jún 2021

@sruma tak v to dufam aj ja ďakujem za odpoveď

kacena4
18. jún 2021

zalezi od toho ci je pred asniatko vtedy je to bezne, ak donosenec treba hladat pricinu, aj nie je na kysliku a saturka sa drzi nad hranicnou hodnotou je to super, len tresba zistit preco klesa. drzte sa

lara45
autor
19. jún 2021

@kacena4 dakujem vam mala ma na srdiecku malu dierku ktora ma vraj zmiznut sama cize ju budu bez liecby len sledovat.Tak sa modlime aby sme to zvladli a vsetko dopadlo dobre.

kacena4
19. jún 2021

@lara45 dierku ma mnozstvo deti to sa o rok dva upravi drzte sa

lara45
autor
19. jún 2021

@kacena4 ďakujem vam

lulua777
20. jún 2021

@lara45 ja som porodila 7.2 malicka mala saturaciu 75% cize velmi zlu a brali mi ju v inkubatore do tt na jis 🙄 Tam sme pobudli tyzden aj cosi.Sledovali ju v inkubatore na kysliku koli zapalu a podavali atb lebo to mohla mat z plodovej vody (nakoniec tak aj bolo mala zapal pluc ale kedze jej hned podavali atb tak nic hrozne nastastie)