Zdravím, dnes synovi (5r.) doktorka diagnostikovala šarlachovú angínu. Vraj je toho teraz veľa. ALE, on vôbec nemal typické príznaky - iba ho posledný týždeň bolelo trochu v krku pri prehĺtaní a ráno maval soplíky, aj to nie veľa. Teplota buď žiadna alebo iba mierne zvýšená, jedol bez problémov, tváril sa viac menej zdravo, kožné prejavy žiadne. Na vyšetrení mu zistili streptokoka v hrdle. Tak teraz neviem, z čoho mu to zistila, lebo pokiaľ viem, nie každý streptokok je hneď šarlachový a asi by mal mať aj vyrážku. Boli sme u zastupujúcej doktorky, lebo naša neordinovala.
vyrazka nemusi byt. staci malinovy jazyk s typickymi bodkami plus zapalene hrdlo. a ked to potvrdil vyter, tak je to jasne.
Nase mali sarlach, ale nakolko sme k dr sli hned pri teplote a nasadili sa atb, tak koza sa nezlupala...
Môj mal šarlachovú angínu v decembri. Vôbec nič mu nebolo počas choroby, ani po nej. Začínam mať pocit, že on bude iba "prenášač". Aj kovid nám 2x zo školy doniesol,. Jemu nebolo vôbec nič a ja som nevedela čo so sebou 🤷♀️
Nasa mala cely hrudnik vysypany. Ale vobec nemala teplotu co byva pri tom vysoka. Ale nakoniec mala aj malinovy jazyk.
Ahojte. Ja uz som zufala poradte. Syn mal prvy krat tyzden pred koncom skolskeho roka anginu jazyk malinovy som to este nevidela. Dostal zinat. Po dobrati vyter neukazal nic, ze ok. Po 10 dnoch to iste. Chystali sme sa na dovolenku dostal amoksiklav ale vyslo to iba na 4 dni a teraz na dovolenke zas citi hrdlo a ma 37,4. Co mam robit?
Nasmu sa dva tyzdne po angine zacali lupat chodidla a dlane, tak sme to s doktorkou zaradili ku sarlachovej angine. Ta angina inac bola uplne standardna, ziadna drama okrem stazeneho prehltania a zvysenych teplot.