Sab Simplex pri problémoch 3-mesačnej dcérky

17. aug 2023

Ahojte, mám 3 mesačnú dcérku a začali jej ťažkosti s prdíkmi. Začala som jej dávať sab simplex a hneď vidím zlepšenie, ale v príbalovom letáku som sa dočítala že sa užíva max tri dni.. Nevrátili sa u vás ťažkosti po vysadení lieku? Dávam jej ich od včera , takže ešte zajtra jej dám a potom už asi nie. Neradil sa niekto s doktorom čo robiť ak pretrvávajú ťažkosti? Podávať kvapky naďalej?

lucia13022023
17. aug 2023

Ja ich dávam malému takmer od narodenia, tetaz už veľmi nie ako začal papať prikrmy a je starší. Ale prvé 4 mesiace som dávala každý deň. Pediater povedal ze je to ok

nikpa
17. aug 2023

Ja som dávala ako bolo treba, niekedy aj viac týždňov za sebou. Zavolaj pediatricke a poraď sa s ňou ale 3 dni určite nestačia na dlhodobé riešenie problému s vetraním u bábätka.

lilope
17. aug 2023

A kde si sa dočítala o úžívaní max 3 dni? Mám ten liek tiež, v letáku je uvedené,, 15 kvapiek do každej fľašky s pitím... alebo sa môže podávať aj na lyžičke" takže aj niekoľkokrát denne, nič o max 3 dňoch užívania. Tiež som riešila dávkovanie týchto liekov, pretože dieťa ak pije umelé mlieko, je cca 6-8x denne, no moje bolo dojčené 12-15x denne, takže sa mi nezdalo dávať ho až toľkokrát za deň, tak som dávala možno každý 2, 3tí raz. Asi preto to ani nezaberalo.

autor
17. aug 2023

@lilope pozriem a napíšem, tiež ma to prekvapilo že len tri dni 🙂 no ja kojilm tiež a malej dávam asi len 3-4krát do dňa a podľa mňa zabralo, teda vidím že už sa toľko nepučí a pekne prdí 🙂 tam je aj napísané že max 6x do dňa sa má dávať

lilope
17. aug 2023

Už to tam vidím, bez porady s lekárom podávať max 3 dni. Lekár ti asi povie, že môže užívať. Podobne je to uvedené pri Espumisane, ktorý mi poradil doktorka ešte predtým a keď som sa pýtala ako dlho, že kým pretrvávajú tažkosti a tiez detto užívať pred každým jedlom. Mne sa ale zdalo dávať je 10 a viackrát denne priveľa, no nedočítala som sa že aký je max počet denných dávok, to neuvádzajú. Kde to tam vidíš? Asi som slepá. Aspoň že tvojmu to zaberá, u nás nič, až teraz viac ako po 4. mesiaci to konečne prestalo a môžu prísť zuby. 🙈

anavixy
17. aug 2023

Mozes davat dlhodobo uplne bez problemov, v inom pripravku s rovnakou ucinnou latkou odporucaju neuzivat dlhsie ako mesiac bez 1-2 dnovej prestavky, ale to tiez nie je nutne. Nenauci sa ti na to ani nic podobne.

autor
17. aug 2023

@lilope Ako je odporúčané dávkovanie tam sa píše že max 6 a niekde medzi tým bolo že 4-6x 🙂 tak ona doteraz nemala taký problém, skôr reflux prvý mesiac - dva, len posledný asi týždeň sa hrozne pučí a musela som dávať rúrku aj dva krát denne , ale teraz už druhý deň som nemusela takže myslím že zabralo to 🙂 tak možno prídu zúbky neskôr 🙂 ja sa modlím aby čím neskôr vyšli :D

betulinka1
17. aug 2023

Nam viac pomohol espumisan a naozaj pravidelne masírovanie bruska.

lilope
17. aug 2023

Pokiaľ sa len pučí, mrnčí, to môžeš byť ešte rada. Moje hystericky plakalo až sa išlo zadusiť, ako keby sme ho drali z kože. Hrozné to bolo, snáď už je po tom.
Keď jej to teda tak rýchlo zabralo, tak to je super 👍 ak chceš používať dlhšie ako 3 dni, tak sa poraď s lekárom ako píšu.

autor
18. aug 2023

@lilope Ja som mala prvého syna takého, od kedy sme priišli z pôrodnice prvé 4 mesiace to bol čistý horo, potom sa to upravilo, už neplakal toľko, ale občas sme museli ešte dať rúrku … takže som veľmi rada že malá to zvláda oveľa lepšie 😅 zavolám dnes preistotu 🙂