Mamicky, ako dlho ste uzivali Sab? moja lekarka mi vravela, ze neda sa uzivat DLHODOBO, iba max. tyzden, potom treba prejst na espumisan.......a kolko kvapociek espumisanu ste davali, pretoze 25 sa mi vzda vela....
Ahoj, my sme mali sab simples prve tri mesiace s kazdym jedlom podla navodu kvoli tazkym kolikam. S kakanim nikdy nebol nijaky problem. A nestretla som sa s tym, ze by sa tieto kvapky nemohli uzivat dlhodobo alebo ze by boli navykove. Myslim si, ze keby boli navykove, neboli by v lekarni na volny predaj. S espumisanom nemam ziadne skusenosti.
@dreamer4 ja som davala sab najskor 5 potom 8 a 10 kvapiek tiež mi kazala davat 25 ale sa mi to zdalo vela,ale davala som to asi tyzden ale tiež nie pred kazdyk kojenim len asi 3x denne a koli zahusteniu mliecka lebo mame reflux ale nepmohlo tak to nedavam
Viete niekto kolko stoji espumisan L a kolko sab simplex? Pripadne iba ktore su lacnejsie?
Ahoj, my sme vyskúšali rôzne kvapky a jediné čo malej zabralo bol Espumisan, dávala som jej ho takmer pred každým kojením cca 10 kvapiek, vykvapkali sme jedno celé balenie a z druhého asi polku a potom problémy s nafukovaním prestali. Začali sme s kvapkami keď mala zhruba 3mesiace. Známi mi stále vraveli aby som jej ho nedávala lebo bude na nich závislá ale nie je, keď problémy prestali, prestala som jej ho dávať a teraz ma 2 roky a trávenie ma bezproblémové 🙂
A aby som sa vyjadrila aj k teme...nechapem preco by si prexhadzala zo sab simplex na espumisan. Ved je to to iste. A 25 kvapiek je minimalne davkovanie urcenie pre uplne najmensie deti, takze to nie je vela. Alebo mas nejaku osobnu zlu skusenost?
ahoj. ja osobne som o tomto veru nepocula..vacsina tychto kvapiek je viacmenej o tom istom - Espumisan, SabSimplex, Infancol...vacsina maminiek aj tak prestrieda vsetky, lebo zistia, ze az tak moc nepomahaju...ale urcite mozes pouzivat SabSimplex tak dlho ako aj ine kvapky..nie je ziaden dovod prechadzat na ine ak by vam pomahal..s vlastnych skusenosti ale - ak je to na trapenie s bruskom, tak to vylieci len cas..o par tyzdnov bude s najvacsou pravdepodobnostou po tom aj ked vyskusas rozne kvapky...
A ja co si pamatam sme davali vsetky kvapky podla navodu..uz neviem kolko to bolo...ale ako bolo v letaciku uvedene pre deticky stare par tyzdnov...