Sab Simplex

lucy081
22. feb 2024

Ahojte, prosím vás viete mi niektorá z vás napísať ako to je s liekom Sab Simplex? Mala mi trpela dosť silnými krcami v brušku a mala zastavene prdiky. Doktorka nám ten liek odporučila na základe toho že mala mi užívala Vigantol ale ten bohužiaľ nesadol. Následne mi povedala nech začneme užívať Devit + Biogaia probiotiká, ktoré sme užívali už predtým a pokiaľ sa to po pár dňoch neupraví tak mame pridať ešte SAB Simplex. Chcela by som len vedieť že v letáčiku je písané že liek sa ma podávať nanajvýš 3 dni ak lekár neodporučí inak. No mne doktorka k tomu viac nepovedala tak by som len chcela vedieť užívali alebo uzivate niekto aj dlhodobo tento liek aj bez konzultácie s lekárom? Nechcem malej ešte nedajbože viac pohorsit. 🙂

dadka1997
22. feb 2024

@lucy081 vigantol sa edte predpisuje ? To sa stale doktori nepoucili ? Fakt toto .. ved tolkym babatkam robi krce, .. devit je fajn .. ak probiotikum .. sab simplex by som nedavala, ak babätko nema koliku, a davala len v pripade keby malo krce v brusku.. to je ako z rektalnou rurkou, ked si na to zvykne bez toho sa uz nevykaka ..

zuzkaa1991
22. feb 2024

@lucy081 my sme mali silné koliky najprv so davala espumisan ale nezaberalo nic potom som objavila sabsimplex kedze detsku sme mali aku mali....takze nam pekne sabsimplex zaberal a to sme zacali v 3m a od 3 týždňov sme mali silné koliky

lucy081
autor
22. feb 2024

@dadka1997 bohužiaľ áno dávajú to ešte stále, až po nejakých 2 týždňoch som pochopila že tie kŕče ma od toho chúďatko. Myslela som že najprv to je z dojčenia že som niečo zjedla čo ju nafúklo ale bohužiaľ to bolo liekom. A nakoniec som sa ešte aj dočítala tu v diskusiách že detičky majú z toho strašne problémy s bruškami takze ma to len utvrdilo v tom. Tak vyskúšame len D vitamín a samotnú Biogaia a uvidíme, zatiaľ mame aj stolicu dobrú a aj prdiky sa už konečne spúšťajú 🙂

lucy081
autor
22. feb 2024

@zuzkaa1991 espumisan som neskúšala len ten Sab Simplex a môžem ozaj len odporučiť. 🙂 nám to naordinovala doktorka len kvôli tým prdikom, chvalabohu zatiaľ nás samotná kolika obchádza a to máme 5 týždňov, tak dúfam že sa ani nedostaví 🙂

dadka1997
22. feb 2024

@lucy081 no urcite nepotrebuje zatial ziadne simetikony, skuste pupik kremik na brusko a masirovat aj to velmi pomaha ... ale to prejde nebojte sa .. a ak nudu koliky tak az tam dat sab simplex inak to nepotrebuje

lucy081
autor
22. feb 2024

@dadka1997 ďakujem pekne 🙂

plamienka555
22. feb 2024

@lucy081 Sab Simplex sme dávali od cca 3 týždňov do 4,5 mesiaca. Išli s každou jednou dávkou UM, ak sa vynechali, prišli veľké kŕče. Nesmeli sme ísť pod 11 kvapiek, vtedy nezaberali.
Prekvapuje ma, že sú ešte na trhu. Minulý rok bol ich výpadok a v niekoľkých lekárňach, kde som vykúpila posledné kusy, mi povedali, že sa prestali vyrábať...

beata_k
22. feb 2024

@lucy081 Myslis tento sab simplex? Lebo tam pisu, ze sa moze podavat mesiace az roky.
https://www.drmax.sk/sab-simplex

feketka
22. feb 2024

Nam sab simplex nezabral, tak sme vymenili za babycalm a stal sa zazrak. Velmi mu to pomohlo pri krcoch a este to je aj cisto prirodne. Ale u kazdeho zaberie nieco ine, len treba skusat a hladat 🙂

lucy081
autor
23. feb 2024

@beata_k áno ja tiež tak viem z diskusii že mamičky písali že to užívali dlhodobo a že to pomáhalo, len v tom letáčiku som sa docitala to ohľadom 3 dni tak som ostala zaskočená 🙂

beata_k
23. feb 2024

@lucy081 Kde v tom letaciku to pisu?

lucy081
autor
23. feb 2024

@beata_k pardon teraz to znova hľadám a našla som a našla som čo som hľadala ale som sa pomýlila. Mate pravdu je tam písané že môže sa užívať teda aj naďalej. Ja som zle prečítala odsek čo je v 2 časti

beata_k
23. feb 2024

@lucy081 🙂

beata_k
23. feb 2024

Ja som detom davala Espumisan pred kazdym dojcenim/flasou a fungovalo to. Ale muselo to byt pred kazdym dojcenim, nie len cas od casu. Drz sa 💪

lucy081
autor
23. feb 2024

@beata_k nadtym som tiež premýšľala keby tento SAB Simplex nezaberie, ďakujeme veľmi krásne ❤️😊

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz