Ahojte baby dnes sme s dcérkou boli prepustené s nemocnice boli sme tam 4dni kôli vysokým teplotám .
Odišli sme stadial so soplami kašľom a doma mi mala ešte začala zvracať .
Na príčinu tých teplôt sa neprišlo ale ustúpili samé ale odišli sme stadial ešte viac chorý ako sme prišli . Dcéra pochytala všetko čo sa dalo.
Myslíte že tam zlyhala hygiena v nemocnici keď sme pochytali všetko možné?
Nemocnica je plná chorých ľudí, keďže mala dcéra horúčky, pravdepodobne aj oslabená imunita, tak sa na ňu nalepilo, myslím že žiadna nemocnica sa nedá udržiať 100% čistá, to by museli dezinfikovať každú chvíľu všetko. A veľa vírusov sa aj vzduchom prenáša.
@liviakarmanova dezinfikovať môžeš toalety, podlahu, čokolvek - ale nie vzduch....v nemocnici môžeš chytiť vírusy rovnako ako u lekára na poliklinike alebo v práci či kdekoľvek v obchode....dokonca aj vonku...
@liviakarmanova nie, mala výrazne oslabenú imunitu a chytila tam niečo. Nemocnice sú plne bacilov, hoci to tam dezinfikujú.
Preto sa s deťmi do 10 rokov ani nemá chodiť na návštevy do nemocnice. Mne tak dcéra chytila sarlach, boli sme na návšteve a hneď chorá.
@liviakarmanova my sme boli tiež v nemocnici na pozorovani s rozbitou hlavou,prišli sme obe so zapalom spojiviek! Myslím si,že skoro každý si niečo odnesie
@liviakarmanova ja som s toho nešťastná dva týždne sme mali vysoké teploty nakoniec sme šli do nemocnice a keď jej ustúpili chytila ten hrozný kašeľ s ešte aj tu črevnú vyrozu . A príčina teplôt je stále záhadou. Ešte som aj prímarke vynadala že dcéra je ešte viac chorá ako bola keď sme prišli 😐 že tam nemajú dostatočnú hygienu všetky deti dvere dokorán a behajú si hore dole podľa mňa by mali byť izolované v izbe .
@liviakarmanova áno
To nie je i hygiene- v nemocnici jednoducho sú chorí ľudia a vírusy sa prenášajú vzduchom. Bohužiaľ, máš dieťa s horšou imunitou alebo ju mala len aktuálne veľmi zníženú, tak chytila vírus zo vzduchu, kľudne aj z vedľajšieho oddelenia. Nemocnica ani nikto v nej za to rozhodne nemôže. To, čo mohli spraviť bolo dať jej lieky na posilnenie imunity. Ale tak, to zasa nemohli vedieť, že sa nakazí v nemocnici.
Ja do nemocnice nechodím ako na klavír veru, ale pár krát som tam musela byt a nikdy som si odtiaľ nič nedoniesla. Moja sestra a jej deti len dôjdu k detskej lekárke do čakárne a už sú chorí celá rodina.
Netreba hľadať vinníka prečo dieťa chytí vírus, ale aktívne zvyšovať imunitu. Nie ani tak tými chemickými výživovými doplnkami, čo sú teraz hrozne in, ale skôr zdravou životosprávou, otuzivanim, dostatočným pohybom a áno, aj pohybom v infekčnom prostredí. Ako si chceš vybudovať imunitu, ak sa so žiadnym bacilom nestretneš.
Deti chytia bársco od iných detí, na ihriskách, v škôlkach, v školách.. Črevná viróza má zvyčajne inkubačnú dobu 3-4 dni, takže je možné, že dcéra bola vírusom nakazená už keď ste šli do nemocnice a prepukla jej, keď ste sa vrátili. Alebo to pre zníženú imunitu (predsa len, do nemocnice nechodia zdraví ľudia) chytila od prvého pacienta, ktorý na ňu dýchol. Začalo už aj sychravejsie počasie, teraz pôjdu virozy a chrípky vo vzduchu jedna radosť, treba sa pripraviť a dopovat sa posilňovakmi imunity
@liviakarmanova prečo ste boli s teplotou v nemocnici? Nevedeli ste jej ju zraziť? Deti mávajú horúčky len tak niekde niečo chytia a vyrazí im len horúčka a žiadne iné príznaky, každé telo inak bojuje s vírusom...
chorí ľudia sú na choroby náchylnejší... malé deti tak isto..😉
@alenkay7 asi ich tam poslal lekár...
@liviakarmanova my sme dnes prišli z nemocnice z pozorovania kvôli pádu z postele a boli tam aj detičky ktoré mali hnačky a ja ako tehotná zdravá so synom sme mali zakázané chodiť na chodbu, jedine ísť na WC a vyšetrovnu. Čiže ak ste behali po chodbe tak oni niesú zodpovedný za to že tvoja malinká niečo chytila 🙂 mala si tušiť že v nemocnici sú aj detičky ktoré majú vírus, hnačky,teploty a snažiť sa byť čo najviac v izbe 🙂 takže vám prajem nech sa malinka uzdraví ♥️ predsa v nemocnici môžeš dostať hocičo 🙂
@alenkay7 poslala nás tam obvodná lebo malinká mala zvýšené pečeňové testy a 40teploty ktoré ťažko ustupovali .
@sonicka96 my sme boli tiež stále na izbe iba keď sme šli použiť vc a kúpeľňu . Ďakujeme
Jaj uplne bezne aj my tak niekolko krat. Inak a mononukleozu jej netestovali? Lebo aj s teplotami sme boli a potom az prisli testy vtedy tusim piata choroba ale to co popisujes by mohla byt mononukleoza ale na to zvyknu robit testy
V prvom rade v nemocnici je kopa.inych chorých detí... Nezlihalo nič. Ja odporúčam každému do nemocnice chodiť v život ohrozujúcich situáciach... Iná ten kašeľ a sopel by podľa mňa dostala aj tak. Nám teplotou každá choroba začína. A všetko ďalšie sa.objavi aj po nej ..
Nabudúce predtým ako vynadáš primárke si niečo pogoogli o nozokomialnych nakazach.Nevyhneš sa im nikde na svete a štatisticky naše nemocnice na tom nie sú zle v tomto.Bola to mononukleoza?
@bibistec testovali nás na mononukleozu čakáme na výsledky
Ja som ochorela po sekcii na sestonedeli od rodicky ktora tam chrchlala a smrkala v kupelni a mna to nasledne stalo 14 dni zvijania v bolestiach v zachvatoch kaslu,zapalenu jazvu a kde som sa mala ist stazovat? Je dost mozne ze tie vysoke teploty suviseli prave s tym,co sa jej rozvinulo. Teplota odisla,nastupil kasel,sople. To sa bezne pri chripkovych virusoch stava. Keby ste tam isli so zlomenou rukou a vratite sa s tymto vsetkym,tak by som to rozhorcenie aj chapala,ale takto je to ozaj diskutabilne a navyse to zvracanie moze byt sposobene kaslom. Starsi pri kasli nevracia nikdy,mladsia zo soplov a kasla vzdy.
moja dcera bola v nemocnici s oblickami, mala infuzie a do toho chytlila virus, vracala aj hnackovala naraz, a s infuzkou napichnutou, teploty mala vtedy prvy krat 39 st, mala 3,5r, a musela som jej dat plienky, a lavorik na vracanie, do toho jej striedali nurofen a panadol. 3 dni bola takto, a ja som dezinfikovala vsetko, este aj klucky na dverách, aj nocnik, total vsetko co sa dalo, ja som nastastie nic nechytila
@liviakarmanova tak bohužiaľ je to vo vzduchu a ten sestričky nemôžu nijako vyčistiť ani otvorením okna 🙂 za máličko ❤️
@liviakarmanova ono je tazko izolovat dieta na izbe. Obzvlast ked je v nemocnici uz dlhsie. Aj to dieta si chce pobehat ked mu je lepsie alebo sa aspon trosku poprechadzat. Ja som s mladsim syncekom bola uz 3x v nemocnici do jeho jedneho roku. 2x bol na JIS-ke kvoli tomu ze na oddeleni boli kadejake virusi a on bol este velmi malicky a raz nas dokonca na dva dni stahovali na samostatnu izbu z JIS aby nic nechytil dokonca nam do izby doniesli aj prenosny inhalator a mne zakazali chodit von izby nosili mi aj jedlo iba na wc som mohla. Bolo to preto lebo proste tie deti na oddeleni chodili po chodbe. Ked sme tam boli 3x tiez kvoli vysokym teplotam bol to horor. Syncek chcel uz spoznavat nove veci a aj ked sme mali hraciek od vymyslu sveta bolo mu dlho na izbe a bol z toho nervozny. Prechadzala som sa s nim po chodbe a aj vtedy tam boli deticky s rotavirusmi. Nic sme nikdy taketo nedostali. No ked je organizmus dlhodobo vystaveny teplotam je oslabeny a nalepy sa na neho cokolvek.
@liviakarmanova prepáč ale ak si mali chodila do práce a boli ste tam viacerí - ty si nikdy neochorela napr.na chrípku ktorú mala kolegyňa? alebo lepší prípad - doma si nikdy neochorela od člena rodiny? manžel. sestra, mama? čí tiež ste nedodržiavali hygienu ked niekto doma ochorel? lebo môžeš umývať, dezinfikovať koľko len chceš a aj vetrať a je uplne bežné že chrípku alebo kašel môže chytiť iný člen domácnosti - nie je to nič nezvyčajné.....
@liviakarmanova a preco to trva az tak dlho ved to je na pockanie. Ale inak ak uz sa dostanete do nemocnice oni otestuju mozne aj nemozne.
@liviakarmanova my sme boli v nemocnici hospitalizovani kvoli vysetreniu a doniesli sme si rotavirus...s dehydrataciou sme opat skoncili v nemocnici
@liviakarmanova vynadat primarke - no fasa .... v nemocnici su chori ludia. ako tam maju zlepsit hygienu? zmyvaju 1-2x denne, co maju, striekat savo do vzduchu? rozumiem, ze si nahnevana, no tvoja reakcia bola adekvatna podla teba?
Je to veľmi časté že dieťa si z nemocnice donesie rotavirus. My sme si z pôrodnice doniesli zlatého stafylokoka.