Ahojte baby , dnes som u malej objavila svetlo ružový výtok , takú malú slabú smuhu . Sme sledovaní na endr. Od 8.5 roka , lebo začalo ochlpenie . Myslite že je to znak menštruácie ? Bojím sa toho lebo som čítala že po prvej menštruáciu dievca rastie cca dva roky . Mal má 143,5 cm rtg zápästia jej ukazoval pred cca ť4 mesiacmi 8,6kostny vek , v máji mala 9 . Ja sa len bojím aby vyrástla aby sa jej nezastavil rast a aj ta menstruacia má čas . Prsia jej začali rast od decembra . Na bolesti bruska sa nesťažuje . Vytok taký biely má už cca 8/9 mesiacov. Dakujem Vám za radu
Neboj,moje majú po 150cm a už majú ms...určite ešte porastu...A to majú 13 a 11r...
Áno, zrejme prichádza menštruácia ... rast sa nezastaví, len sa spomalí ... ja som dostala v 11-tich, vtedy som mala 170 cm, narástla som ešte 10 cm.
@essinna1
@dzulli1980 no veď toho sa bojím má 9rokov a 4 mesiace 143,5 cm , teraz za 4mesiace vyrástla 4 cm myslíš že to da aspoň na159 ?
Nie som odborníčka, ale myslím, že tých 10-15 cm dá, možno aj viac, veď ešte nemá takú tú skutočnú menštruáciu, u mňa sa rast spomalil až potom, keď som normálne začala krvácať.
@essinna1
@dzulli1980 nech ta Boh vyslisi . Ja viem teda nedá riadiť tabuľkami ale bojím sa všetko je to tak skoro
@essinna1 určite porastie neboj, nie každej sa do dvoch rokov zastaví rast, moja dcéra rástla dlhšie a to dostala v piatom ročníku.
@essinna1 ja som dostala v 12r a už som nevyrastla. Mám 150cm. Moja dcéra mala teraz 12r ešte nemá menzes, a výšku má 147cm. Aj keby už nevyrastla, veď svet sa nezastaví.
Jediná nevýhoda mojej výšky je, že nevidím na cestu v aute 🤣🤣 a v obchodných centrách pomaly reaguje fotobunka na dverách 🙄🤭
No ja som ten pripad, ze som ostala uz len 152 cm, ako som bola v 11 rokoch, ked som dostala menzes, aj noha mi ostala na cisle 34...☹.
Ale ja mam oboch nizkych rodicov.
Podla mna, ak je otec vyssi, tak este narastie...🙏
@tosomja joj, tie fotobunky, aj vo vchode svetlo na mna nereaguje, musim zdvihnut ruku a zakyvat 😅🤣.
Trosku vyssia by som chcela veru byt. Ale co uz. Podla mna ma deti rychlo prerastu, kedze mam vysokeho muza a budem najmensia v rodine, ani sa nenazdam. Budu sa o mna starat, tak! 😅🤣
Ja som dostala menštruáciu v 12tich, bola som vždy najnižšia z triedy, odhadom som mohla mať Max 140cm vtedy.. a dnes mám 163cm, normálne som rástla ďalej..
@jana_eyre_2 tak verím že aj moja toda . Možno je to len zlý poplachu nič to ešte neznamená .verím že bude všetko dobre
@essinna1 ano moze to uz byt menstruacia teda naznak ze uz to zacina. Dnes nie je nic neobvykle ze aj 9 rocne dievcata menstruuju. Porad sa s pediatrom aj s endokrinologom. Ale urcite nie je pravidlo ze rast pokracuje iba 2 roky to by tu behalo kopa velmi nizkych zien. Sama som nemala viac ako 150 cm v 12 ked som dostala menstruaciu prvykrat a mam 164 cm. Vsetko je o genetike- teda ak ty nie si vysoka mozno ani dcera nebude.
@essinna1 Rast sa úplne nezastaví... 🙂 Ja osobne mám menštruáciu od 8 rokov a mám 163 cm, čo mi príde úplne v poriadku. 🙂 Jedna lekárka ma tým strašila, silou mocou tlačila na to, aby som brala hormonálne injekcie na oddialenie. Moja mama s tým nesúhlasila a dobre urobila ;)
@essinna1 po ms sa rast naozaj spomaluje, puertalne urychlenie rastu konci a nastupuje len zostatkovy rast dlych kosti, to kolko narastie je u kazdeho individualne, niekto da 10cm,a le niekto len 1-2cm. tych 10cm je skor vynimka, nie je to tak caste.
ruzovy vytok sice moze znamenat, ze sa chysta ms,a le nemusi to znamenat, ze pride teraz. za ako dlho, to netusim, ale zda sa mi, ze som niekde zachytila, ze u iekoho to trvalo asi aj rok. no nie je to iste.
@jarmillka ani ja nedám pichat ani lekárka nechce jej dcéra tiež dostala na deväť a bála sa a nakoniec vyrástla na dánskych 180 ale oni sú vraj všetci v rodine vysoký . Ako začala u malej mš tiež najprv výtok ružový alebo ako ? Ja už niekedy mám pocit že stresujem jak bláznivá . Dobre že pod mikroskopom nestudujem ten výtok , ale ani ho poriadne nevidno nebolo
Ja som prvý menzes dostala ako 9 ročná ..doteraz si pamätám ,ako má mama vzala ku gynekológovi.V Tom čase pre mňa hrozný zážitok .Veľa som teda fakt nevyrastla ,mám 156cm ,ale ženy konto nejak extrémne v živote vadilo nemôžem povedať 😁
Stresovat kvoli vyske? Mne to pride strasne prehnane. Sama si si polozila odpoved, dieta ked dostane prvu menstruaciu, tak rastie este 2 roky. Takze na tych 150 to urcite da.
Ja mam teda 153cm, nohu 35 (dospela zena) a som vdacna mojej mame, ze nerobila taketo ceremonie. A este porovnavat kostny vek 🥲.... ale upokojim ta, mam znamu co mala prvu menstruaciu v 10tich rokoch a teraz ma 170cm.
Pokiaľ už má aj výtok, tak to je viac menej taky prvy znak,že čoskoro začne menstruacia a teda áno, už môže Nat.