Ružový moč po teplote 39,1 u 2 mesačného bábätka

tehulka21
14. feb 2012

Ahojte, je to len otazka aby som sa uistila maly jedol naposledy vcera vecer o 5 poobede a potom az o 6 rano medzitym pil trosku caju..ale rano ma prekvapila ocikana plienka s takym ruzovym nadychom...je to normalne?boli to dve plienky rano...nie som si ista ci je to v poriadku alebo ci volat lekarke...poradte mi prosim dakujem 🙂

ikke
14. feb 2012

@tehulka21 a odvtedy uz dufam dalsikrat cikal, aky mal dalsi moc?
ruzova mohla byt len z vysokej koncentracie mocu (byva sice vacsinou tmavsia zlta az oranzova, ale na plienke to moze mozno trochu skreslovat). ale moze to byt aj zacinajuci zapal mocovych ciest, hlavne ak ta naruzovkasta farba trva (nechcem ale strasit).
ak mas pochybnosti pri 2-mesacnom babatku, treba vzdy volat doktorovi.

tehulka21
autor
14. feb 2012

@ikke bolo to iba na jednej plienke a na dalsej iba taky maly ruzovy fliacik akokeby odcvrknute odvtedy ma uz normalnu farbu mocu...len ma to dost vystrasilo ale mama mi povedala aby som pockala ci to prestane alebo ci to bude pokracovat jasne ze keby to bolo intenzivnejsie hned utekam k lekarke len som bola som v tom ze ci to neni aj tou horuckou..mama mi hovorila ze to mohlo byt tym ze bol zahusteny ked poriadne nejedol ani nepil..chvalabohu prestalo to...aj horucka presla aj ten moc ma uz normalnu farbu...ale je to mozne ze to mohlo byt tou horuckou?inak dakujem moc za odpoved

koniarova
14. feb 2012

@tehulka21 Ja ti ti ozaj čudujem, že pri 2 mesačnom bábe, hľadáš pomoc na fóre. Preboha, zbalím ráno malého, dám prezrieť lekárke. Planý poplach? Chvalabohu nevadí. Radšej 100x zbytočne, ako raz neskoro. Veď mal 39. Nepíšeš čo mu bolo. Musíš byť konkrétnejšia. Bola si pri teplote u lekárky?

tehulka21
autor
14. feb 2012

@koniarova boli sme na pohotovosti a dostal lieky na horucku...a ano pytala som sa tu lebo nemam vodicak a v tej chvili nebol nikto po ruke kto by ma odviezol...cakala som ci sa to zosili alebo to prestane..a zajtra ideme lekarke...pytam sa tu informativne nie preto aby som malemu ublizila..ale ked som sem pisala kludne spinkal...

koniarova
14. feb 2012

@tehulka21 Ale veď to je jasné, že mu chceš len to najlepšie 😉 Tak som to nemyslela. 😉 Ale pri tak malom bábätku, radšej vždy volaj lekárke. Poprípade na pohotovosť. Aspoň sa ukludníš ty sama. 😉

katren
14. feb 2012

@koniarova preco hned taketo reakcie? ved sa iba spytala....je pravda, ze nepisala predtym, ci bola alebo nie u dr., ale ved sa to da aj inak napisat, nie?

kristinka123
14. feb 2012

no ja ta nepotesim, ja som tiez malej ako mesacnej nasla ruzovo-hnedy fliacik na plienke, hned som s nou (s tou plienkou) poslala mm k dotorke, ta nam poslala ampulku, rychlo sme chytali doma moc, odniesol to spat a uz sme sa aj balili do nemocnice.
Netreba to podcenovat, kazda odchylka od normalu moze byt u takychto malych babatiek nebezpecna.
Aj ked to mozno nebude tvoj pripad, co dufam.
Ak ma nejaky zapal netreba s nicim cakat, hlavne si skus vysterilizovat nejaku mensiu flasticku (trebars z liekov) a chodte do nemocky uz s mocom, aby ho rovno mohla dr. vysetrit - ma na to take testovacie pruzky. Bohuzial my s tym mame uz poriadne skusenosti ☹

tehulka21
autor
14. feb 2012

@kristinka123 dakujem moc za radu no zajtra ideme k lekarke tak sa budem snazit nejako zachytit ten moc...a u vas to bol len fliacik a potom nic vsetko v norme?alebo to pokracovalo?

ajca123
14. feb 2012

@tehulka21 ak môže tvoj manžel skočiť do nočnej lekarne a kúpiť vrecusko na moc pre chlapca tak sup. A ráno to vrecko nalepiš aby sa tam vycikal a hned bezkaj k lekarke.... Aby si mala istotu že drobec je v poriadku 🙂
Držime palceky a skore uzdrabenie Vám Želame 🙂
Cmuk malému na celicko 🙂

kristinka123
14. feb 2012

ano u nas to zacalo uplne bez teplot, bez nejakych priznakov, len som si vsimla tu ruzovu plienku a po ritke jej este stekala slabucko ruzova kvapka ako cikala. Manzel sa potom domov vratil uz s tym, ze balte sa idete lezat do nemocnice. Tam je robili vsetky mozne vysetrenia a vlastne sa vobec neukazalo, co mohlo byt povodcom. Takze jej nasadili antibiotika a sledovali ju. Nakoniec sme tam stravili nieco cez tyzden. Inac dalsiu plienku uz zafarbenu nemala, ale krv v moci bola este stale pritomna do dalsieho dna, potom uz vobec, no ani v nemocke to nechceli podcenit, preto sme tam boli tak dlho.
Hlavne zapal mocovych ciest sa prejavuje vysokymi horuckami a krvou v moci.