Ruky-nohy-ústa

moni2522
9. okt 2022

Ahojte
Syn má zrejme chorobu ruku, nohu a ústa.
Boli sme na pohotovosti, lebo som sa zlakla co to ma a dr. povedala, že na 80 % to bude to.
Mal to niekto? Trosku sa toho bojim...
Ma to po celych nozkach, dlaniach a trosku aj na zadku.
A ako so starsimi surodencami? Mozu ist do skoly? Ci maju radsej ostat doma? Vraj je to vysoko infekcna choroba 😕

Ďakujem

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2022

Ked to mala mladsia dcera, tak starsia to od nej velmi rychlo chytila (mladsia mala vyrazky na rukach a nohach, starsia v ustach, takze bola na tom ovela horsie). My s muzom sme to nechytili. Ale celkovo to nie je nic strasne, akurat teda v tych ustach to bolo hodne neprijemne, ale zvladla to.

mery34
9. okt 2022

@moni2522 Zvyšok ostať doma, môžu to mať ak bezpríznakové a po cca 4 -6 týždňoch od prekonania sa zvyknú lúpať nechty. Spraví sa biela čiarka v polke nechtíka a vrch zlezie a ešte dlane rúk a nôh sa zvyknú ošúpať. Je viacej verzií, u menších detí je výraznejší priebeh, mojej mame sa len dodatočne pár nechtov olúpalo. Nie je to pravidlo - môže to aj dospeláka skoliť.

sundew
9. okt 2022

my sa akurat stym trápime,ale nas to ma vacsinou v ustach bolestivé cervene vyrazky a teraz uz aj afty.dnes nic nezje ani nevypije.davam mu nurofen a hruskovy nanuk.raz to uz mal a boli to dva dni a dve noci plaču

zuzanockamt
9. okt 2022

@moni2522 Starší syn to mal, vyrážok minimum, trošku na prstoch a na chodidlách. Chytil to od neho manžel a katastrofa, celé ruky posiate vyrážkami, zle mu bolo. Potom sa šúpe koža na rukách aj nohách a schádzajú dole nechty po niekoľkých dňoch/týždňoch od choroby.

moni2522
autor
9. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl
@mery34
@zuzanockamt ďakujem vam, trosku ste ma upokojili.
@sundew drzim palce

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banderaska29
9. okt 2022

moje deti to mali obe naraz skončili sme v nemocnici lebo boli maličkí ( jeden pol roka a druhý dva roky ) a hlavne bolo leto takže pre vírus ako stvorené počasie na nezvládnutie.... rok na to ich to chytilo zas ale už som vedela čo ! hneď nasadiť kozie kolostrum Capramilk, Bčko, mala som vitamín C z hroznových jadier, plus jediné homeo ktoré sa u nas chytilo je Ferr Phos od Biomineral... na telo sme natierali krémy od kožnej a aj niečo antibiotické lokálne... zvládli sme to, do 5 dní boli fit... ja som na tom bola horšie lebo som to mala všade v hrdle plus na bruškách prstoch na nohách a rukách.

https://zelenyobchodik.sk/produkt/capramilk-imu...

https://biosujo.sk/produkt/c-vitamin-s-vytazkom...

https://www.biomineraly.sk/biomineral-d6-kali-p...

lasoli
10. okt 2022

no my smw to mali ale len na ustach ako heroesy a v ustach,taketo vyrazky nemala ,pri 6 zasa skor tito mala.

andika123
8. nov 2022

@deadlylucy Prosím Vás a vy ste to mali koľko dní? Po akej dobe ste mali úľavu.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andika123
9. nov 2022

@deadlylucy a tie vyrážky kedy Vám zmizli?

luliu
9. nov 2022

@andika123 trvá cca týždeň, len treba myslieť na to, že po nejakej dobe po vyliečení - pár týždňov - môžu zliezt nechty na rukách a nohach

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz